Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vliegveld Blackpool schrapt reclamevluchten na incident Burnley

Vliegveld Blackpool schrapt reclamevluchten na incident Burnley

BLACKPOOL (ANP) - Het vliegveld van Blackpool voert tijdelijk geen reclamevluchten meer uit. De directie van de vluchthaven schaamt zich voor een vliegtuigje dat maandag opsteeg om tijdens de uitwedstrijd van Burnley boven het stadion van Manchester City te cirkelen. Achter het toestel wapperde een banner met daarop de tekst 'White Lives Matter Burnley.'

De tekst werd in Engeland alom uitgelegd als een vorm van racisme. Veel Britten spraken van een grote schande en de politie is al een onderzoek gestart. Maar het is nog steeds onduidelijk wie achter de actie zit. Het vliegveld van Blackpool controleert nooit reclameboodschappen voordat vliegtuigen opstijgen.

Burnley veroordeelde de actie al tijdens de wedstrijd ten zeerste. "Wij vinden dit volkomen onacceptabel. Dit past niet bij de normen en waarden die wij als club uitdragen en deze actie is volkomen misplaatst. Hopelijk komen we er snel achter wie hier verantwoordelijk voor is. Deze mensen zijn niet langer welkom bij onze wedstrijden."

Excuses Burnley

Burnley nam wel verantwoordelijkheid. "Wij bieden onze excuses aan aan alle betrokken bij Project Restart in de Premier League, aan de club Manchester City en aan iedereen die de actie Black Lives Matter steunt. Ook wij staan volledig achter Black Lives Matter."

Sinds de competitie in Engeland is hervat hebben alle spelers de tekst Black Lives Matter achter op hun shirt staan. Na het eerste fluitsignaal knielen alle betrokkenen om hun steun te betuigen aan de wereldwijde protestbeweging tegen racisme, naar aanleiding van de gewelddadige dood van de zwarte Amerikaan George Floyd. Dat gebeurde maandag ook in Manchester.

Meer uit Voetbal

Real-verdediger Carvajal een maand uitgeschakeld

MADRID (ANP) - Verdediger Dani Carvajal van Real Madrid is naar verwachting een maand uitgeschakeld door een kuitblessure. Dat melden Spaanse media. De 31-jarige Spaans international liep de kwetsuur afgelopen weekend op in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Granada. Door de zege gaat Real Madrid, samen met Girona, aan kop in de Spaanse competitie met 38 punten na vijftien duels.

1 uur geleden
PSV'er Teze na botsing: hoofdpijn, maar verder wel oké

EINDHOVEN (ANP) - PSV'er Jordan Teze heeft na zijn botsing met Feyenoorder Quilindschy Hartman alleen nog wat last van hoofdpijn. Dat meldt de verdediger een dag na de door PSV in De Kuip met 2-1 gewonnen topper. Teze moest al na vijf minuten van het veld nadat hij en Hartman met de hoofden tegen elkaar waren gebotst. Van de botsing kan hij zich niets herinneren, schrijft hij op Instagram.

1 uur geleden
Wiegman met Engelse voetbalsters op jacht naar doelpunten

GLASGOW (ANP) - De nul houden en zelf zo vaak mogelijk scoren. Het is de boodschap waarmee Sarina Wiegman de Engelse voetbalsters dinsdag in Glasgow het veld in stuurt voor het duel met Schotland. "Het is eigenlijk altijd hoe we willen beginnen", vertelde de bondscoach bij Sky Sports. Op Hampden Park is winnen alleen vermoedelijk niet genoeg voor groepswinst in de Nations League. Die is nodig om zicht te houden op de Olympische Spelen.

2 uur geleden
Barcelona-doelman Ter Stegen wacht mogelijk rugoperatie

BARCELONA (ANP/DPA) - De rugklachten van Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen lijken ernstiger dan gedacht. Spaanse media melden dat de Duitse international mogelijk een rugoperatie moet ondergaan. In dat geval is het de vraag of hij op tijd hersteld is voor het EK volgend jaar in Duitsland.

3 uur geleden
Oranje-fans melden zich massaal voor tickets EK voetbal

ZEIST (ANP) - Oranje-fans hebben nog tot donderdag 12.00 uur de tijd een aanvraag te doen voor kaartjes voor de drie groepsduels op het EK voetbal, komende zomer in Duitsland. Sinds zondag, een dag na de loting in Hamburg, kunnen houders van een Oranje ClubCard hun belangstelling kenbaar maken. "Het aantal aanvragen voldoet aan onze verwachtingen", meldde een KNVB-woordvoerder tussentijds.

3 uur geleden
PEC Zwolle lijdt verlies van 1,8 miljoen euro

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle heeft vorig seizoen 1,8 miljoen euro verlies geleden. De huidige nummer 9 van de Eredivisie voldoet volgens de licentiecommissie van de KNVB niet aan de eisen van een financieel gezonde club. De licentiecommissie heeft PEC verplicht een plan van aanpak op te stellen. Daarin moet de club aangeven hoe het de financiën op orde krijgt.

5 uur geleden
UEFA-voorzitter Ceferin wil EK voetbal zonder politieke discussie

BERLIJN (ANP/DPA) - Voorzitter Aleksander Ceferin van de UEFA wil graag dat het EK voetbal van 2024 in Duitsland vrij blijft van politieke discussies. "Wij proberen alle vormen van discriminatie en misstanden te voorkomen en te bestrijden. Niemand mag het toernooi misbruiken voor zijn persoonlijke of politieke agenda", zei de Sloveen tegen Duitse media.

8 uur geleden