Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vleeshal presenteert: Rooms of Now #12: Adriana Lozano, 'Portraits Are Made to Order'

Vleeshal presenteert: Rooms of Now #12: Adriana Lozano, 'Portraits Are Made to Order'

MIDDELBURG - De laatste maand van het jaar is aangebroken. Het wordt kouder, het is vroeger donker en we trekken ons terug in onze huizen. Ook Vleeshal treedt opnieuw een Middelburgs huis binnen voor het nomadische programma ‘Rooms of Now’ op zondag 11 december en zondag 18 december. 

‘Rooms of Now’ is het programma dat Vleeshal in 2019 startte, waarbij Middelburgers worden uitgenodigd één of meerdere kamers van hun huis open te stellen voor een artistieke interventie door een kunstenaar. Voor deze twaalfde editie stelt Esther Treurniet haar huis open. De interventie bestaat dit keer uit een bijzonder portret van de huiseigenaar. De kunstenaar Adriano Lozano is daarvoor uitgenodigd door gastcurator Juliette Jongma. Op zondag 11 december, 13:00 uur vond het openingsmoment plaats in aanwezigheid van Juliette Jongma en Roos Gortzak, directeur van Vleeshal.

Bijna filmisch
Adriana Lozano maakt portretten in opdracht (’Portraits Are Made To Order’) met kleurpotloden, haar geliefde medium. Met snelle maar precieze strepen stelt ze een gedetailleerde wereld voor, waarin de kijker de afgebeelde persoon maar ook de kunstenaar zelf ontrafelt. “Ik kijk altijd naar gezichten van andere mensen, hun eigenaardigheden. Het is alsof ik altijd bezig ben met een soort afgietsel, maar uiteindelijk heb ik het gevoel dat ik weer een tekening van mezelf heb gemaakt”, aldus Lozano.
Bij het maken van een portret gaat Lozano uit van een lijst met vragen zoals “Wat is je favoriete kledingstuk?”, “Wat eet je graag?” en “Wat is je lievelingslied?” Daarnaast raadpleegt de kunstenaar foto’s op social media (Instagram, Facebook) van de opdrachtgever. Vanuit deze informatiebronnen ontstaat een beeld, vervolgens een tekening, maar ook een nieuw beeld: één die de kunstenaar gemaakt heeft. Er ontstaat een bijna filmische kijk op iemands leven. Het resultaat kun je komen bekijken in het huis van Treurniet, te midden van andere werken van Lozano.

Wanneer: zondag 18.12.2022, 13:00 - 17:00 uur
Waar: Korte Geere 19, 4331 LE Middelburg
Gratis toegang

Meer uit Middelburg

Zicht op meer geld voor het Bibliotheekwerk in de gemeenten Noord-Beveland en Veere

DOMBURG - De Rijksoverheid heeft besloten dat elke gemeente met ingang van 2025 moet zorgen voor een bereikbare en toegankelijke Bibliotheekvoorziening. Noord-Beveland en Veere zijn de enige gemeenten in Nederland waar geen Bibliotheekgebouw is, maar inwoners gebruik kunnen maken van de Bibliobus. Bibliotheken hebben hun maatschappelijke functies succesvol verbreed en hun impact is vergroot. Het gevolg daarvan is dat de dienstverlening die door de Bibliobussen wordt geboden verder aangevuld dient te worden. Naast het lezen en de educatieve functie voor de scholen, gaat ook de maatschappelijke functie van de Bibliotheek meer aandacht krijgen in deze gemeenten.

16 uur geleden
Boekpresentatie 'Luchtoorlog boven Zeeland, deel 6a, Walcheren' in Museum Veere

VEERE - Op donderdag 30 maart 2023 verzamelden genodigden zich in de Schotse Huizen teVeere voor de boekpresentatie van ‘Luchtoorlog boven Zeeland, deel 6a, Walcheren’. De schrijvers presenteerden met trots het eerste deel in de reeks over Walcheren. De burgemeester van gemeente Veere, Frederiek Schouwenaar, opende de bijeenkomst. 

1 dag geleden
Oleg Kharch (Oekraïne) exposeert in ruimteCAESUUR

MIDDELBURG - Oleg Kharch (Oekraïne) exposeert in ruimteCAESUUR in Middelburg, van zaterdag 1 april tot en met zondag 21 mei 2023. De expositie wordt zaterdag om 16.00 geopend in de galerie in de Lange Noodstraat.

1 dag geleden
Museum Arnemuiden weer open voor publiek

ARNEMUIDEN - Vanaf zaterdag 1 april is het Museum Arnemuiden weer open voor bezoekers. Het museum is op woensdagmiddag en zaterdagmiddag open van 13.00 tot 17.00 uur. Ga op ontdekkingstocht in het verleden van Arnemuiden en leer meer over de visserij, bewonder de streekdracht compleet met -sieraden en breng een bezoekje aan ’t Uusje van Eine.

1 dag geleden
(Her) huisvesting Oekraïners binnen gemeente Veere

DOMBURG - De gemeente Veere heeft twee nieuwe locaties gevonden voor het (her)huisvesten van een deel van de Oekraïense vluchtelingen die al in de gemeente wonen. Aan de Keiweg in Koudekerke en de Mezgerweg in Domburg worden voor 1 juli ongeveer 19 tijdelijke woonunits in elke kern geplaatst. Op 6 april en 11 april organiseert de gemeente informatieavonden voor omwonenden.  

1 dag geleden
Project Dorpsdijk Vrouwenpolder afgerond

VROUWENPOLDER - Eind februari 2023 zijn de werkzaamheden rondom de Dorpsdijk in Vrouwenpolder volgens planning en naar tevredenheid van de gemeente Veere afgerond. Na het al eerder heringerichte deel van de Dorpsdijk in 2012-2013, is nu ook het laatste deel van de Dorpsdijk voorzien van groot onderhoud. Dat vierde wethouder Marcel Steketee gisteren samen met de betrokkenen.

1 dag geleden
Middelburg roept inwoners op om tegels te wippen

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft zich aangesloten bij het initiatief NK Tegelwippen en roept haar inwoners op om massaal mee te doen aan deze actie. Het NK Tegelwippen is een landelijke actie waarbij gemeenten samen met inwoners strijden om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Middelburg wil met deze actie haar inwoners inspireren en motiveren om bij te dragen aan een groenere en gezondere leefomgeving.

1 dag geleden