Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vleeshal presenteert: Rooms of Now #12: Adriana Lozano, 'Portraits Are Made to Order'

Vleeshal presenteert: Rooms of Now #12: Adriana Lozano, 'Portraits Are Made to Order'

MIDDELBURG - De laatste maand van het jaar is aangebroken. Het wordt kouder, het is vroeger donker en we trekken ons terug in onze huizen. Ook Vleeshal treedt opnieuw een Middelburgs huis binnen voor het nomadische programma ‘Rooms of Now’ op zondag 11 december en zondag 18 december. 

‘Rooms of Now’ is het programma dat Vleeshal in 2019 startte, waarbij Middelburgers worden uitgenodigd één of meerdere kamers van hun huis open te stellen voor een artistieke interventie door een kunstenaar. Voor deze twaalfde editie stelt Esther Treurniet haar huis open. De interventie bestaat dit keer uit een bijzonder portret van de huiseigenaar. De kunstenaar Adriano Lozano is daarvoor uitgenodigd door gastcurator Juliette Jongma. Op zondag 11 december, 13:00 uur vond het openingsmoment plaats in aanwezigheid van Juliette Jongma en Roos Gortzak, directeur van Vleeshal.

Bijna filmisch
Adriana Lozano maakt portretten in opdracht (’Portraits Are Made To Order’) met kleurpotloden, haar geliefde medium. Met snelle maar precieze strepen stelt ze een gedetailleerde wereld voor, waarin de kijker de afgebeelde persoon maar ook de kunstenaar zelf ontrafelt. “Ik kijk altijd naar gezichten van andere mensen, hun eigenaardigheden. Het is alsof ik altijd bezig ben met een soort afgietsel, maar uiteindelijk heb ik het gevoel dat ik weer een tekening van mezelf heb gemaakt”, aldus Lozano.
Bij het maken van een portret gaat Lozano uit van een lijst met vragen zoals “Wat is je favoriete kledingstuk?”, “Wat eet je graag?” en “Wat is je lievelingslied?” Daarnaast raadpleegt de kunstenaar foto’s op social media (Instagram, Facebook) van de opdrachtgever. Vanuit deze informatiebronnen ontstaat een beeld, vervolgens een tekening, maar ook een nieuw beeld: één die de kunstenaar gemaakt heeft. Er ontstaat een bijna filmische kijk op iemands leven. Het resultaat kun je komen bekijken in het huis van Treurniet, te midden van andere werken van Lozano.

Wanneer: zondag 18.12.2022, 13:00 - 17:00 uur
Waar: Korte Geere 19, 4331 LE Middelburg
Gratis toegang

Meer uit Middelburg

Klimaatburgemeester(s) in gemeente Middelburg en gemeente Veere gezocht

DEN HAAG/MIDDELBURG/DOMBURG - Van 11 november tot en met 17 november wordt voor de vierde keer de Nationale Klimaatweek (NKW) georganiseerd. Op allerlei manieren laten Nederlanders (Klimaatburgemeesters) zien wat je kan doen om duurzamer te leven tijdens de Nationale Klimaatweek. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. Daarom zoeken het ministerie van Klimaat en Groene Groei en Klimaatstichting HIER nieuwe Klimaatburgemeesters in zo veel mogelijk gemeenten in Nederland. Zo ook in gemeente Middelburg en gemeente Veere.Klimaatburgemeesters kunnen gemeenten helpen bij het stimuleren van anderen om duurzaam te gaan leven. Zij zijn de verbinding en inspiratiebron voor mede-inwoners. Met activiteiten en initiatieven brengen Klimaatburgemeesters anderen in beweging voor het klimaat, met als hoogtepunt de Nationale Klimaatweek (11-17 november 2024).

5 uur geleden
De zomervakantie is begonnen: dag basisschool, hallo middelbare!

MIDDELBURG - Vorige week namen de leerlingen van groep 8 afscheid van de basisschool. Hebben ze zin om naar de middelbare school te gaan? En wat gaan ze doen deze vakantie? 

8 uur geleden
Zaterdag 14 september Open Monumentendag 2024 in gemeente Veere

DOMBURG - Net als voorgaande jaren doet de gemeente Veere weer mee aan de landelijke Open Monumentendag op zaterdag 14 september. Bent u eigenaar of beheerder van een monument in de gemeente Veere en wilt u de deuren van uw monument van 10.00 tot 17.00 uur openstellen voor publiek? Dan hoort de gemeente dat graag uiterlijk 19 juli 2024 van u. Aanmelden Open Monumentendag

10 uur geleden
Gewonden bij botsing auto's in Middelburg

MIDDELBURG - Op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg zijn vrijdagochtend twee personen gewond geraakt bij een aanrijding. Twee auto's liepen forse schade op.De auto's kwamen rond 10.45 uur met elkaar in botsing bij de kruising van de Waldammeweg en de Herculesweg. Eén van de voertuigen kwam tot stilstand in de bosschage. Twee ambulanceteams kwamen ter plekke om zich over de betrokkenen te ontfermen. Twee personen werden meegenomen door de ambulancedienst. De auto's liepen de nodige schade op. Vanwege de aanrijding moest de politie een deel van de straat afzetten. Omstreeks 11.30 uur was de weg weer helemaal vrij. Over de oorzaak van de botsing is niets bekend.Op de bewuste kruising vonden de afgelopen jaren al verschillende aanrijdingen plaats. In meerdere gevallen was ook sprake van letsel. Een maand geleden raakte bijvoorbeeld nog een fietser gewond toen deze in botsing kwam met een personenauto.

11 uur geleden
Eerste folkloristische dag in Middelburg gevierd

MIDDELBURG - Vandaag vond de eerste folkloristische dag plaats in Middelburg. Versierde paarden, ringrijden en klederdracht op en om het Abdijplein. Een fototerugblik.

1 dag geleden
Stuur jouw Walcherse foto naar De Bode

MIDDELBURG/DOMBURG - Elke week staat op de ontspanningspagina van de wekelijkse Middelburgse & Veerse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Marcel den Boer uit Arnemuiden die gepubliceerd werd. 

1 dag geleden
De zomervakantie is begonnen: dag basisschool, hallo middelbare!

WESTKAPELLE - Vorige week namen de leerlingen van groep 8 afscheid van de basisschool. Hebben ze zin om naar de middelbare school te gaan? En wat gaan ze doen deze vakantie? 

1 dag geleden