Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vitesse stelt Cocu aan als nieuwe hoofdtrainer

Vitesse stelt Cocu aan als nieuwe hoofdtrainer

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft bevestigd dat Phillip Cocu is aangesteld als nieuwe trainer. De 101-voudig international van Oranje volgt Thomas Letsch op, die vorige week overstapte naar de Duitse club VfL Bochum. Cocu zat zonder club sinds zijn ontslag eind 2020 bij Derby County in Engeland.

De geboren Brabander ondertekende een contract tot medio 2024 bij Vitesse, waarvoor hij zelf tussen 1990 en 1995 voetbalde. Hij leidt dinsdag zijn eerste training op Papendal en zit zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Twente voor het eerst op de bank.

De 51-jarige Cocu kwam na zijn vijf jaren bij de Arnhemse club uit voor PSV, FC Barcelona en opnieuw PSV. De middenvelder sloot zijn carrière in de Verenigde Arabische Emiraten af bij Al Jazira. Cocu keerde daarna als jeugdtrainer terug bij PSV en hij werd assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal. Aan het einde van het seizoen 2011-2012 werkte Cocu een paar maanden als interim-hoofdtrainer bij PSV. Een jaar later volgde hij Dick Advocaat op als trainer van de Eindhovense hoofdmacht. Cocu vertrok in 2018 na drie landstitels. Zijn buitenlandse avonturen bij de Turkse club Fenerbahçe en het Engelse Derby County eindigden met ontslag.

5 punten na zeven wedstrijden

Vitesse beleeft een moeizame start van het seizoen en heeft na zeven wedstrijden pas 5 punten, waarmee de ploeg op de veertiende plaats staat. "We zijn zeer verheugd en ook trots dat we Phillip Cocu kunnen presenteren als onze nieuwe hoofdtrainer. Omdat we snel hebben kunnen schakelen, kan de eerste training na de korte interlandbreak direct door hem geleid worden", zei technisch directeur Benjamin Schmedes

"De prettige gesprekken met Phillip hebben bevestigd dat hij uitstekend in het beoogde profiel past. Hij kent de club en de competitie goed, beschikt over veel nationale en internationale ervaring, straalt rust uit en was ook nog direct beschikbaar. Bovenal is hij de juiste persoon om onze speelstijl verder te ontwikkelen. Wij zijn ervan overtuigd dat Phillip de weg omhoog kan vinden met onze ploeg", aldus Schmedes.

Cocu zegt met een "goed en vertrouwd gevoel" terug te keren bij de club waar hij in de jaren negentig furore maakte op het middenveld. "Vitesse is een warme club met sportieve ambities, waar ik als speler prachtige herinneringen heb liggen. Om hier nu als trainer terug te keren, vervult mij uiteraard met trots. Het is voor mij de juiste club op het juiste moment", aldus de nieuwe trainer.

Meer uit Voetbal

KNVB schorst Ajacied Bergwijn na rode kaart één wedstrijd

ZEIST (ANP) - Ajax-aanvaller Steven Bergwijn is door de KNVB voor één wedstrijd geschorst. De aanvoerder krijgt de straf voor zijn directe rode kaart in het thuisduel van woensdag met Excelsior.

7 minuten geleden
Technisch manager Bosvelt langer bij Go Ahead Eagles

DEVENTER (ANP) - Paul Bosvelt heeft zijn contract bij Go Ahead Eagles verlengd. De technisch manager is nu toe medio 2027 verbonden aan de club uit Deventer.

2 uur geleden
Ajax kijkt weer vooruit na terugkeer van geschorste Kroes

AMSTERDAM (ANP) - Ajax richt het vizier op de toekomst na de terugkeer van Alex Kroes als technisch directeur. De club zoekt een algemeen directeur, drie commissarissen en een trainer die een stem krijgt bij het formeren van een selectie die de club weer richting de nationale top moet brengen.

2 uur geleden
PSV wil laatste drie duels recordaantal punten Ajax evenaren

EINDHOVEN (ANP) - Hoewel PSV de landstitel niet meer kan ontgaan, hebben de Eindhovenaren de laatste drie duels nog wel iets om voor te spelen. PSV kan bij zeges op Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk het record van Ajax evenaren. In het seizoen 1971/1972 kwam de kampioen uit Amsterdam in de Eredivisie tot dertig overwinningen en drie gelijke spelen. Omgerekend naar het huidige driepuntensysteem zijn dat 93 punten.

2 uur geleden
Feyenoord-doelman Bijlow gunt trainer Slot transfer naar Liverpool

DEVENTER (ANP) - Justin Bijlow gunt zijn trainer Arne Slot een transfer naar Liverpool. "Het is jammer voor onze club", zei de doelman van Feyenoord op een persmoment na het gewonnen uitduel met Go Ahead Eagles (1-3). "Maar net zoals met een speler, gun je ook hem een mooie stap omdat hij het zo goed heeft gedaan."

4 uur geleden
Fernández komt dit seizoen niet meer in actie voor Chelsea

LONDEN (ANP/RTR) - Enzo Fernández komt dit seizoen niet meer in actie voor Chelsea. De middenvelder heeft een liesblessure opgelopen en is zeker zes weken uitgeschakeld. Zijn club uit Londen meldt dat de Argentijn inmiddels succesvol geopereerd is.

5 uur geleden
Coach Slot tevreden over ploeg vier dagen na bekerfinale

DEVENTER (ANP) - Feyenoord-coach Arne Slot was blij met hoe zijn ploeg had gespeeld bij Go Ahead Eagles. De Rotterdammers versloegen de club uit Deventer vier dagen na de gewonnen bekerfinale tegen NEC met 3-1.

12 uur geleden