Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vitesse: nog geen duidelijkheid omtrent de licentie

Vitesse: nog geen duidelijkheid omtrent de licentie

ARNHEM (ANP) - Vitesse zegt dat er nog geen duidelijkheid is omtrent de proflicentie. De Arnhemmers verwachten begin volgende week meer duidelijkheid vanuit de licentiecommissie van de KNVB.

"Mocht het onverhoopt zo zijn dat de licentiecommissie besluit om het proces tot intrekking van de licentie te starten, dan zal Vitesse alle kansen aangrijpen om hier tegenin te gaan. En die kansen zijn er nog steeds, bijvoorbeeld via de beroepscommissie en daarna via een rechtsprocedure. Kortom, het is absoluut niet zo dat er nu een einde komt aan Vitesse", aldus de eerstedivisionist in een korte verklaring.

Vitesse had tot maandag 23.59 uur de tijd om een sluitende begroting (met garantstellingen) aan te leveren bij de licentiecommissie van de KNVB. Als die wordt goedgekeurd, blijft Vitesse behouden voor het profvoetbal. De club kon echter de begroting niet dekkend aanleveren, nadat een geïnteresseerde partij voor de aandelen van Vitesse zich op het laatste moment had teruggetrokken.

Omstandigheden

Er leek volgens Vitesse "op hoofdlijnen een akkoord te zijn" met de partij. "Door diverse omstandigheden, waaronder de stroeve onderhandelingen met Coley Parry en onzekerheden omtrent de licentie, is de initieel beoogde eigenaar in het overnameproces afgehaakt", schreef de club op de site over de Amerikaanse schuldeiser die 14,3 miljoen euro claimt.

"Tot gisteren leek nagenoeg alles in kannen en kruiken en dan toch klapt het", baalde de tijdelijke algemeen directeur Edwin Reijntjes. "Met name omdat de desbetreffende partij niet tot een deal komt met Coley Parry. Het is zo frustrerend dat we ook op dit moment weer zo enorm afhankelijk zijn van externe factoren."

Meer uit Voetbal

PSV wint en verliest van Paderborn en ziet spelers uitvallen

MARIENFELD (ANP) - Landskampioen PSV heeft tijdens het trainingskamp in Duitsland twee oefenwedstrijden tegen het Duitse SC Paderborn gespeeld met twee verschillende ploegen. De eerste werd met 2-1 gewonnen, de tweede met dezelfde cijfers verloren.

47 minuten geleden
Vitesse krijgt andermaal uitstel van KNVB voor proflicentie

ZEIST (ANP) - De Arnhemse voetbalclub Vitesse heeft opnieuw meer tijd gekregen om de proflicentie voor volgend seizoen veilig te stellen. De onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB deed dat al eerder. De Arnhemse voetbalclub diende vrijdag na een week uitstel de stukken in.

3 uur geleden
Spanjaard Fàbregas gaat gepromoveerd Como leiden in Serie A

COMO (ANP/RTR) - De Spanjaard Cesc Fàbregas is door de Italiaanse voetbalclub Como aangesteld als nieuwe trainer. De 37-jarige Fàbregas sloot zijn actieve carrière vorig jaar af bij Como en is bovendien aandeelhouder van de club.

19 uur geleden
Voormalig Ajax-verdediger Kristensen naar Eintracht Frankfurt

FRANKFURT (ANP/DPA) - De Duitse voetbalclub Eintracht Frankfurt heeft Rasmus Kristensen op huurbasis overgenomen van het Engelse Leeds United, met optie tot koop. De 27-jarige rechtsback maakte op het EK voetbal deel uit van de Deense selectie, maar kwam geen minuut in actie

19 uur geleden
Belgisch international Meunier gaat spelen voor het Franse Lille

LILLE (ANP/BELGA) - De Belgische verdediger Thomas Meunier (32) vervolgt zijn voetballoopbaan bij het Franse Lille. De 66-voudig international was transfervrij na de ontbinding van zijn contract bij het Turkse Trabzonspor. Hij ondertekende bij Lille een overeenkomst voor twee seizoenen.

20 uur geleden
RB Leipzig-coach Rose houdt hoop op langer verblijf Simons

LEIPZIG (ANP/DPA) - RB Leipzig-coach Marco Rose blijft hopen op een langer verblijf van Xavi Simons bij de Duitse topclub, die de Nederlandse international afgelopen seizoen huurde van Paris Saint-Germain. De toekomst van de 21-jarige Simons is nog onzeker. Een vertrek bij PSG lijkt aanstaande.

20 uur geleden
Slot verliest met Liverpool eerste oefenwedstrijd

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Arne Slot heeft met Liverpool zijn eerste oefenwedstrijd verloren. The Reds verloren met 1-0 van Preston North End, dat uitkomt in het Championship, het tweede niveau van Engeland. Het duel werd achter gesloten deuren gespeeld, op het trainingscomplex van Liverpool.

22 uur geleden