Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Visser is ook gebaat bij schone zee

Visser is ook gebaat bij schone zee

Visplûûs (stukjes visnet), accu’s en teenslippers zijn een paar soorten afval die de vissers van de ARM-46 regelmatig binnenbrengen in de haven van Vlissingen. Schipper Henry Caljouw en zijn mannen doen mee aan het afvalproject Fishing for Litter.

“Jaren geleden kwam Kimo met een filmpje over Fishing for Litter”, vertelt Caljouw. “Als visserman zijn wij gebaat bij een schone zee, dus we deden direct mee. Sindsdien staat er een bigbag aan boord voor het opgeviste afval.” Voor zover hij weet doen alle Vlissingse vissers mee aan het project. 

Gevulde vuilniszakken

“In het ankergebied vissen we vooral verfblikken, leidingen, gevulde vuilniszakken en accu’s op. Voor het strand meer plastic, slippers en dobbertjes.” Dat HZ-studenten voor hun afvalproject op vrijdag afval van schepen in de haven zien, ontkent Caljouw niet. “We kijken onze netten na en repareren ze. Het visplûûs ligt dan op een hoop en er kan wel eens iets overboord gaan tijdens het schoonspuiten van het dek. De ene visserman is daar preciezer in dan de ander. Het gebeurt niet opzettelijk.” Hij merkt dat de samenleving zich bewuster is geworden van de natuur en is blij dat hij daaraan kan bijdragen.

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

Meer uit Vlissingen

Nieuwbouw biedt onderdak aan 350 internationale werknemers

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft groen licht gegeven voor de bouw van huisvesting voor driehondervijftig internationale werknemers op de plaats waar voorheen sportpark Baskensburg was. Ontwikkelaar Delfaerde Comfort Studio's zet in op hoogwaardige huisvesting. "Stel je maar voor dat je zelf in een ander land gaat werken, dan wil je toch ook fatsoenlijk gehuisvest zijn?"

10 uur geleden
Het onderzoek naar de B-24 H bommenwerper voor de kust van Domburg is gisteren begonnen

VLISSINGEN/DOMBURG - Trident Archeology is afgelopen maandag begonnen met het onderzoek naar de Amerikaanse bommenwerper die op 5 november 1943 bij Domburg in zee is gestort. De onderzoekers hopen de stoffelijke resten te vinden van twee bemanningsleden die zich mogelijk nog in het vliegtuig bevinden. Het onderzoek loopt tot 3 mei.

1 dag geleden
Boom valt op beveiligingsbusje in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Een medewerker van een beveiligingsbedrijf is maandagmiddag met de schrik vrijgekomen nadat er door het stormachtige weer een boom op het voertuig viel.

2 dagen geleden
Souburger (30) werd meerdere keren gestoken

OOST-SOUBURG - De persoon die gisteren gewond raakte bij een steekpartij in Oost-Souburg is een 30-jarige man uit die plaats. Volgens de politie had hij meerdere steekwonden. De aangehouden verdachten zijn 17 en 18 jaar oud.De politie kreeg zondag rond 21.50 uur meldingen over een conflict in het dorp. Hierbij zou iemand zijn gezien met een mes. Voor de politie reden om direct met meerdere eenheden ter plekke te gaan. Omstanders meldden vervolgens bij de agenten dat in een steeg aan het Zeelandiaplein een gewonde man lag. Deze werd inderdaad aangetroffen. De man werd met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.Volgens de eerste verklaringen is het slachtoffer op het Zeelandiaplein gestoken. Op het moment dat agenten hier arriveerden, waren de daders er echter al vandoor. "Omdat het vermoeden was dat de verdachten in een woning aan de Platanenstraat zouden zijn, zijn ook daar agenten naartoe gegaan. In de betreffende woning zijn vervolgens twee jongemannen van 17 en 18 jaar aangehouden", zo meldt de politie. De twee zitten nog vast voor verder onderzoek.

2 dagen geleden
Gewonde bij steekpartij Oost-Souburg, meerdere aanhoudingen

OOST-SOUBURG - De politie doet onderzoek naar een steekpartij die zondagavond plaatsvond op het Zeelandiaplein in Oost-Souburg. Een persoon raakte gewond. Meerdere (jonge)mannen zijn door de politie meegenomen.

2 dagen geleden
STEC brengt de komedie Bravo op de planken van De Blazer

OOST-SOUBURG - De Souburgse toneelvereniging STEC gaat in mei de komedie Bravo spelen in verenigingsgebouw De Blazer aan de Ritthemsestraat. Het is de tweede keer dat de toneelvereniging weer een voorstelling brengt sinds een lange stop ten gevolge van corona. De voorstellingen die STEC vorig jaar speelden waren een succes en beide keren helemaal uitverkocht.

3 dagen geleden
Mae Uku gaat nu echt verbouwen

OOST-SOUBURG - Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar het gebouw van de Stichting Mae Uku in de Molukse wijk gaat nu toch echt gerenoveerd worden. "We zijn in 2018 begonnen met gesprekken met de gemeente om het gebouw over te kunnen nemen," brengt Theo Izaac van Mae Uku in herinnering. "Sinds 6 september vorig jaar hebben we het pand in eigendom en is alles in gang gezet en begin mei beginnen we met de verbouwing." 

3 dagen geleden