Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Visser is ook gebaat bij schone zee

Visser is ook gebaat bij schone zee

Visplûûs (stukjes visnet), accu’s en teenslippers zijn een paar soorten afval die de vissers van de ARM-46 regelmatig binnenbrengen in de haven van Vlissingen. Schipper Henry Caljouw en zijn mannen doen mee aan het afvalproject Fishing for Litter.

“Jaren geleden kwam Kimo met een filmpje over Fishing for Litter”, vertelt Caljouw. “Als visserman zijn wij gebaat bij een schone zee, dus we deden direct mee. Sindsdien staat er een bigbag aan boord voor het opgeviste afval.” Voor zover hij weet doen alle Vlissingse vissers mee aan het project. 

Gevulde vuilniszakken

“In het ankergebied vissen we vooral verfblikken, leidingen, gevulde vuilniszakken en accu’s op. Voor het strand meer plastic, slippers en dobbertjes.” Dat HZ-studenten voor hun afvalproject op vrijdag afval van schepen in de haven zien, ontkent Caljouw niet. “We kijken onze netten na en repareren ze. Het visplûûs ligt dan op een hoop en er kan wel eens iets overboord gaan tijdens het schoonspuiten van het dek. De ene visserman is daar preciezer in dan de ander. Het gebeurt niet opzettelijk.” Hij merkt dat de samenleving zich bewuster is geworden van de natuur en is blij dat hij daaraan kan bijdragen.

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

rdebuijzer 1 maand geleden
PERFECT.........knap werk en volhouden maar. Dikke 10 van mij.
lutino 1 maand geleden
zeker weten de Caljouwtjes doen het goed.

Meer uit Vlissingen

Caravan voor opvang zwerfkatten uitgebrand

VLISSINGEN - Op een bedrijventerrein aan de Europaweg Zuid in Vlissingen-Oost is gistermiddag een caravan volledig uitgebrand. De caravan was in gebruik voor de opvang van zwerfkatten. Het is nog niet duidelijk of er sprake is van brandstichting.

1 uur geleden
H.M. van Randwijklezing in aangepaste vorm

VLISSINGEN - De jaarlijkse H.M. van Randwijklezing in de Sint Jacobskerk vindt op 5 mei in aangepaste vorm plaats. In plaats van een lezing worden dit jaar drie eerdere sprekers geïnterviewd door Clairy Polak. Advocaat Inez Weski, cultuurhistoricus David van Reybrouck en journalist Peter Vandermeersch worden elk twintig minuten geïnterviewd. De interviews zijn 5 mei vanaf 11 uur live te volgen via de website van het bevrijdingsfestival.

2 uur geleden
Extra raadsvergaderingen over Nollebos

VLISSINGEN - De gemeenteraad van Vlissingen houdt in mei en juni extra vergaderingen om over het Nollebos te debatteren. Behandeld worden het Integraal Streefbeeld Nollebos-Westduinpark en het Burgerinitiatief Visie Nollebos van de Stichting Beheer en Behoud Ons Nollebos. 

4 uur geleden
‘Mijn hele jeugd ligt in De Piek’

VLISSINGEN – Ellen Gellman (56) was drieëntwintig jaar bedrijfsleidster van De Piek in Vlissingen. Het gaat haar aan het hart hoe met het poppodium wordt omgegaan. Ze hoopt absoluut dat het blijft, omdat het onmisbaar is voor Vlissingen.

1 dag geleden
Podium De Piek strijdt nog altijd voor behoud

VLISSINGEN - Hij vindt het moeilijk te verteren, voorzitter Jaap van Boven van De Piek, dat er nog altijd geen toekomstperspectief is voor het poppodium. “De vraag is of men geld wil besteden aan een podium in de stad”, schetst Van Boven de problematiek. “We zullen nog wel een paar jaar mogen blijven maar we hebben toekomstperspectief nodig. We willen verder professionaliseren, maar als je je steeds moet afvragen of er wel een toekomst is dan gaat dat gewoon niet.”

1 dag geleden
‘Ben dol op ‘Vlissingen Zingt’. Dat hoort erbij ‘

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

1 dag geleden
John Brosens schreef roman over Vlissingse verzetsdaden

VLISSINGEN - Hoewel er al jaren verhalen de ronde deden in Vlissingen is het Vlissings verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog een onderbelicht onderwerp geweest. Schrijver John Brosens heeft daar verandering in gebracht. In zijn roman ‘Partizanen aan de Schelde’ diept hij voor het eerst het ware verhaal over de verzetsdaden van kaashandelaar Willem Poppe en koster Frans van Sabben die een sleutelrol speelden in het Vlissings verzet.

2 dagen geleden