Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Virgin Galactic hard omhoog op beurs na aankondiging testvlucht

Virgin Galactic hard omhoog op beurs na aankondiging testvlucht

NEW YORK (ANP) - Ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic is donderdag op Wall Street hard gestegen. Beleggers waren verheugd over de aankondiging van het bedrijf dat er nog dit weekend een nieuwe testvlucht met ruimtevaartuig SpaceShipTwo Unity wordt gehouden. Het aandeel ging kort na opening 20 procent omhoog. Het bedrijf uit de koker van zakenman Richard Branson wil onder meer bemande ruimtevluchten aanbieden aan betalend publiek.

Over het algemeen waren er aanzienlijk kleinere koersbewegingen te zien op Wall Street. Handelaren op de Amerikaanse beurzen kauwen nog na op de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve die woensdag naar buiten werden gebracht. Verder worden cijfers verwerkt over de Amerikaanse arbeidsmarkt en zijn er kwartaalresultaten van onder meer de producent van netwerkapparatuur Cisco Systems en warenhuisketen Kohl's.

Uit die notulen bleek dat beleidsmakers bij de Amerikaanse centrale bank zich weinig zorgen maken over de hogere inflatie in de Verenigde Staten. Ook is de Fed voorzichtig positief over het herstel van de grootste economie ter wereld. Het zou volgens de centrale bankiers dan ook gepast kunnen zijn om in de komende vergaderingen de afbouw van het opkoopprogramma van obligaties te bespreken.

Aantal uitkeringsaanvragen

Het aantal uitkeringsaanvragen in de VS nam vorige week verder af naar een nieuw dieptepunt sinds de uitbraak van de pandemie, wat duidt op verder herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt van de coronacrisis. Het cijfer viel bovendien wat lager uit dan gedacht.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een fractie hoger op 33.899 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 4132 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,7 procent op 13.395 punten.

Cisco

Cisco ging 2,7 procent omlaag, na tegenvallende vooruitzichten. Volgens het bedrijf staan de winstmarges onder druk door toeleveringsproblemen. Het aandeel Kohl's kelderde ruim 10 procent ondanks beter dan verwachte prestaties van het winkelconcern.

Verder maakt de Zweedse maker van havermelk Oatly donderdag zijn debuut op Wall Street. De beursgang van Oatly in New York leverde meer dan 1,4 miljard dollar op. De waardering van het bedrijf ligt rond de 10 miljard dollar.

Meer uit Financieel

FT: investeerder CVC kondigt mogelijk maandag beursgang Damrak aan

LONDEN (ANP) - De grote investeringsmaatschappij CVC Capital Partners is van plan mogelijk al op maandag haar plannen bekend te maken voor een beursgang in Amsterdam. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. CVC had deze beursgang meermaals uitgesteld in verband met onrust op de beurzen.

1 uur geleden
Ook Europese gasprijs flink gestegen door onrust Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - In navolging van de hogere olieprijzen is ook de Europese gasprijs flink gestegen door de onrust in het Midden-Oosten en de dreiging van een directe aanval door Iran op Israël. Door die spanningen zijn er zorgen dat gasleveringen uit het Midden-Oosten verstoord kunnen raken.

2 uur geleden
Shell koploper AEX door verder stijgende olieprijzen

AMSTERDAM (ANP) - Olie- en gasconcern Shell was vrijdag de sterkste stijger in de Amsterdamse AEX-index. Shell profiteerde van de stijgende olieprijzen door de toenemende spanningen in het Midden-Oosten. Iran zou volgens veiligheidsdiensten namelijk binnen 48 uur een directe aanval kunnen doen op Israëlisch grondgebied. Israël heeft al gezegd dan terug te zullen slaan op Iraans grondgebied.

4 uur geleden
Berlijns warenhuis KaDeWe overgenomen door Thaise investeerder

BERLIJN (ANP/DPA) - Het gebouw waarin het beroemde Berlijnse warenhuis KaDeWe, voluit het Kaufhaus des Westens, zit, is overgenomen door het Thaise winkelconglomeraat Central Group. De grote toeristische trekpleister was deels eigendom van het Oostenrijkse vastgoedconcern Signa, dat al een tijdje last heeft van geldproblemen. Daardoor kwam KaDeWe zelf ook in nood.

5 uur geleden
Olie hoger om dreiging aanval Iran, brandstof mogelijk duurder

DEN HAAG (ANP) - Automobilisten moeten rekening houden met verder stijgende prijzen van brandstof aan de pomp. De olieprijzen zijn namelijk gestegen naar het hoogste niveau in zes maanden, aangejaagd door de onrust in het Midden-Oosten. Iran zou werken aan een directe aanval op Israël als vergelding voor de Israëlische aanval op het Iraanse consulaat in Syrië vorige week.

5 uur geleden
JPMorgan Chase onder druk op Wall Street na resultaten

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase behoorde vrijdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. De grootste bank van de Verenigde Staten zag de omzet en winst afgelopen kwartaal stijgen. De bank bleef daarbij profiteren van de hoge rente en zag de rente-inkomsten verder stijgen. Topman Jamie Dimon waarschuwde wel voor de aanhoudende geopolitieke onzekerheden in de wereld en het risico van een hardnekkige inflatie. Ook denkt de topman dat de positieve impact van de hoge rente op de winst in de toekomst zal afnemen.

6 uur geleden
FNV vreest voor zo'n 200 banen bij chemiefabriek Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Vakbond FNV vreest dat een groot deel van de werknemers van chemiebedrijf Indorama Ventures in Rotterdam hun baan verliest omdat de fabriek mogelijk sluit. De vakbond hoopt maandag meer duidelijkheid te krijgen van de directie door een protest. Komt die duidelijkheid niet, dan volgt misschien een staking, meldt een woordvoerder van de FNV.

7 uur geleden