Vijf streekproducenten ontvangen erkenning
Woensdag 16 juni ontvingen vijf Zeeuwse streekproducenten officieel het onafhankelijk erkende streekkeurmerk Zeker Zeeuws® Streekproduct. De gedeputeerde van de Provincie Zeeland, Jo-Annes de Bat, en de voorzitter van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct, Robert Zonnevylle, reisden af naar Veere om het certificaat persoonlijk te overhandigen. De officiële uitreiking werd feestelijk op gepaste afstand gevierd tussen de dieren op het erf van familie Breel van Schapenhouderij Breel in Veere. Robert Zonnevylle, voorzitter van de Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct, spreekt zijn trots uit aan de streekproducenten over de passie die zij stoppen in het ondernemerschap en nieuwe afzetkanalen zoeken zoals de verkoop aan huis. Verkoop via een korte keten. Mensen willen graag zien wat ze kopen, benadrukt gedeputeerde De Bat.
Emmie ten Hoorn vertelt trots dat dankzij de inzet van Facebook de consumenten en toeristen de nieuwe boerderijwinkel Botjeszee in Veere goed weten te vinden. Ze verkoopt er schapenkaas, schapenmelkzeep, lamsvleespakketten, schapenvachten en huiden en andere bijzondere Zeeuwse streekproducten.
Naast Schapenhouderij Breel ontvingen ook Frans en Anneke de Kok van De Kok Herefords in Lewedorp het certificaat voor hun rundvlees, Katrien Uitdewilligen van Pommes Appetit in Sint Kruis voor de vers gesneden boerderijfriet uit Zeeuws-Vlaanderen en Charlotte Pillen voor haar unieke Zeeuwse kruidenlikeur ‘Hierbas de las Dunas’.
Niet aanwezig, maar wel nieuwe Zeker Zeeuws certificaathouders zijn:
Slagerij de Waard in Yerseke – Zeeuws rundvlees en varkensvlees
Frietsnijderij Tollenaar in Hoek – vers gesneden friet
De Ambachterie in Oostburg – Zeeuwse aardappelkroket
Zeker Zeeuws Keurmerk
Zeker Zeeuws® Streekproduct is een onafhankelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier.
Meer uit Zeeland
TEAMforREAL viert haar 14-jarig bestaan met een vernieuwde huisstijl, website en aangescherpte positionering. Waar de oorsprong lag in leisure- en recreatieve conceptontwikkeling, heeft het team zich de afgelopen jaren nadrukkelijk bewezen als ontwikkelaar van hoogwaardige vastgoedprojecten.
1 week geledenOm Zeeuwse ondernemers voor te bereiden op de komst van nieuwe kerncentrales laat de Provincie Zeeland een uitgebreid marktonderzoek uitvoeren. Dit gebeurt in samenwerking met Impuls Zeeland en werkgeversorganisatie VNO-NCW Zeeland. Het onderzoek moet duidelijk maken hoe regionale bedrijven kunnen profiteren van de verwachte bouw en welke stappen daarvoor nodig zijn.
1 maand geledenDuurzaamheidsexpert en voormalig RTL-weervrouw Helga van Leur is aangekondigd als spreker tijdens Contacta 2025. Met haar achtergrond in Bodem, Water en Atmosfeer (Wageningen University) en een carrière waarin ze in 1998 werd uitgeroepen tot beste weervrouw ter wereld, staat Van Leur bekend om het vertalen van complexe wetenschap naar toegankelijke inzichten.
2 maanden geledenDe spanning stijgt voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2025. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat maakte vanochtend bij Omroep Zeeland bekend welke vijf bedrijven kans maken op de prestigieuze prijs, die dit jaar voor de 23e keer wordt uitgereikt. De prijs beloont ondernemingen die met innovatieve producten en diensten bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige economie in Zeeland.
2 maanden geledenAl sinds 1900 maakt de naam Akkerdaas deel uit van het Zeeuwse ondernemerslandschap. Wat begon als een smederij en loodgietersbedrijf groeide in ruim een eeuw tijd uit tot een veelzijdige onderneming met een eigen kadowinkel. De familie Akkerdaas staat inmiddels al vier generaties lang garant voor vakmanschap, ondernemerschap en een scherp oog voor wat klanten zoeken.
2 maanden geledenZeelandia viert 125 jaar: van Zeeuwse keuken tot wereldspeler in bakkerij-ingrediënten Bij bakkersbedrijf Zeelandia in Zierikzee kunnen de ovens, deegmachines en broodvormen alvast een grondige schoonmaakbeurt krijgen, want op 12 september komt er bijzonder bezoek. Ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum brengt Zijne Majesteit de Koning een bezoek aan het familiebedrijf. Wat in 1900 begon met een recept voor beschuitgelei groeide uit tot een internationaal concern met ruim 3.000 medewerkers, actief in meer dan honderd landen.
2 maanden geledenOndernemerschap, innovatie en liefde voor zijn dorp: dat typeert Lennert Steketee. Als geboren en getogen Yersekenaar zet hij zich in om het vissersdorp op de kaart te zetten, zowel als ondernemer als in zijn rol als verbinder binnen de gemeenschap.
2 maanden geleden