Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vijf inwoners van Reimerswaal krijgen een lintje

Vijf inwoners van Reimerswaal krijgen een lintje

KRUININGEN - In de gemeente Reimerswaal kregen 5 inwoners maandag een koninklijke onderscheiding. De jaarlijkse lintjesregen daalde neer op Mathijs Weststrate uit Krabbendijke, Kees de Blaeij uit Yerseke, Gidion den Dekker uit Kruiningen, Maarten Praat uit Yerseke en Kees Verburg uit Hansweert. Meneer Weststrate mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen en de andere heren Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal bracht de 5 inwoners telefonisch op de hoogte van het nieuws. Aansluitend heeft zij allen thuis opgezocht en de versierselen uitgereikt.

Weststrate

Mathijs Weststrate is in 2010 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sindsdien heeft hij zich zodanig regionaal, landelijk en internationaal ingezet dat hij is geridderd. Als arts forensische geneeskunde vervult hij een bijzondere rol in Zeeland. Als gezondheidskundig adviseur gevaarlijke stoffen is hij van veel betekenis tot ver buiten de provincie. Landelijk heeft hij een grote rol in de trekpaardenvereniging. En zijn inbreng voor de duivensport reikt internationaal.

De Blaeij

Kees de Blaeij ontving zijn onderscheiding voor zijn jarenlange inzet, 40 jaar, voor de tafeltennisvereniging in Yerseke. Daarnaast heeft hij zich ingezet als bestuurslid op basisschool het Kompas en een kinderdagverblijf.

Den Dekker

Gidion den Dekker ontving zijn onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor allerlei verenigingen en evenementen in Kruiningen, zoals voor VV Kruiningen, de wielerronde, wandeldriedaagse en herdenking van de Watersnoodramp. Ook was hij jaren mantelzorger.

Praat

Maarten Praat ontving zijn onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Hervormde gemeente Yerseke. Ook heeft hij zich jarenlang ingezet en is hij nog steeds actief bij voetbalvereniging Yerseke.

Verburg

Kees Verburg ontving zijn onderscheiding, omdat hij meer dan 12 jaar raadslid is geweest in de gemeente Reimerswaal. Ook wordt zijn jarenlange inzet bij muziekvereniging Scheldegalm in Hansweert zeer gewaardeerd. Vanwege zijn eerdere carrière bij Defensie - Verburg is nu wethouder voor de gemeente Reimerswaal - ontving hij de koninklijke onderscheiding met de zwaarden.

Meer uit Reimerswaal

Nieuwbouw kerk Yerseke geopend tijdens Dag van de Bouw

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw, zaterdag 17 juni, kan in Yerseke de nieuwbouw van de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Steeweg worden bekeken. Van 10 tot 16 uur zet Bouwbedrijf Boogert de poorten open en kunnen bezoekers de voortgang van de nieuwbouw zien.

1 dag geleden
Zaterdag is het Zeeuwse Veteranen Dag in Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.  

2 dagen geleden
Neergestort vliegtuig bij Rilland blijkt loos alarm

RILLAND - In de omgeving van Rilland hebben hulpverleners gezocht naar een mogelijk neergestort sportvliegtuigje. Er kwam omstreeks 14.50 uur een melding binnen bij de meldkamer van de politie.

2 dagen geleden
Final League bij v.v. Kapelle om voetbal voor meiden te promoten

KAPELLE - Iedereen is zaterdag welkom op het complex van v.v. Kapelle voor de Final League. Deze dag promoot voetbal onder meiden. Er zijn wedstrijden en allerlei andere activiteiten. Danique Tolhoek, oud-speelster van Kapelle en vanaf volgend seizoen uitkomend in Ajax 1, verzorgt de prijsuitreiking.

2 dagen geleden
Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

3 dagen geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

3 dagen geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

3 dagen geleden