Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vijf dagen van rouw vanwege dood burgemeester Seoul

Vijf dagen van rouw vanwege dood burgemeester Seoul

SEOUL (ANP/DPA) - De Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul heeft vijf dagen van rouw afgekondigd vanwege de dood van de populaire burgemeester Park Won-soon. Voor het gemeentehuis komt een soort altaar waar burgers afscheid kunnen komen nemen van de burgervader. Park werd voor het eerst in 2011 tot hoofd van de gemeente gekozen en is sindsdien twee keer herkozen. Naar het zich laat aanzien pleegde hij donderdag zelfmoord.

In een brief die hij in zijn werkkamer thuis achterliet voor hij donderdagochtend verdween, betuigde hij spijt en dankte "iedereen die in zijn leven met hem was geweest". Hij schreef spijt te hebben, omdat hij zijn familie pijn zou hebben gedaan. Park vroeg vervolgens te worden gecremeerd en wenste dat de as bij het graf van zijn ouders wordt gestrooid. De later op de dag gevonden brief alarmeerde zijn gezin die de politie te hulp riep. Die zette een enorme zoekactie op touw. Het lichaam van de 64-jarige burgemeester werd rond middernacht aangetroffen in een bebost park in de stad.

Zuid-Koreaanse media suggereren dat een klacht van een voormalig medewerkster tegen Park een rol heeft gespeeld. Zij deed woensdag bij de politie aangifte en stelt dat ze door Park seksueel werd lastiggevallen en onder meer is betast. Er is nog niets bekend over de exacte doodsoorzaak van de burgemeester.

Meer uit Buitenland

Franse president verontwaardigd over Israëlische aanval bij Rafah

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron is "verontwaardigd" over de Israëlische aanval bij Rafah waar zondag 45 doden bij vielen. "Deze operaties moeten stoppen", schrijft hij op X.

16 minuten geleden
FBI onderzoekt verkoop stukken British Museum via eBay

LONDEN (ANP) - De Amerikaanse FBI onderzoekt de verkoop van antieke voorwerpen die zijn gestolen uit het British Museum, schrijft de BBC. De museumstukken stonden te koop op het onlineplatform eBay.

1 uur geleden
Rusland meldt nieuwe veroveringen in oosten van Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Rusland heeft nieuwe militaire successen geclaimd in het oosten van Oekraïne. De strijdkrachten veroverden daar de plaatsen Ivanivka in de regio Charkiv en Netajlove in Donetsk, zegt het Russische ministerie van Defensie.

1 uur geleden
Oekraïense drone raakt Russische radar op recordafstand

ORSK (ANP/RTR) - Een Oekraïense drone heeft volgens een inlichtingenbron in Kyiv een Russisch radarsysteem in Orsk geraakt. Dat is een stad die op meer dan 1500 kilometer van de grens met Oekraïne ligt en dat zou een recordafstand zijn voor de Oekraïense drone.

1 uur geleden
Polen presenteert plannen voor versterking oostelijke grens

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen heeft plannen gepresenteerd om de grens met Rusland en Belarus te versterken. Er moeten onder meer verdedigingswerken worden aangelegd. Minister van Defensie Wladyslaw Kosiniak-Kamysz sprak over de grootste operatie om de Poolse oostgrens, en daarmee de oostelijke NAVO-flank, weerbaarder te maken sinds 1945.

2 uur geleden
China en Zuid-Korea willen denuclearisatie Koreaans schiereiland

SEOUL (ANP/AFP) - China, Zuid-Korea en Japan hebben op een zeldzame top uitgesproken voor de "denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland" te zijn. De vrede daar "is in ons gezamenlijk belang en onze gezamenlijke verantwoordelijkheid", schrijven de landen in een verklaring.

2 uur geleden
Dodental door cycloon Remal in Bangladesh stijgt naar minstens 10

DHAKA (ANP/AFP) - In Bangladesh zijn zeker tien mensen omgekomen als gevolg van cycloon Remal, die zondag aan land kwam in het Zuid-Aziatische land. Volgens de autoriteiten zijn daarnaast meer dan 30.000 huizen verwoest en tienduizenden woningen beschadigd.

3 uur geleden