Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vierde ritwinst en eindzege wielrenner Pogacar in Catalonië

Vierde ritwinst en eindzege wielrenner Pogacar in Catalonië

BARCELONA (ANP) - Wielrenner Tadej Pogacar heeft ook de slotetappe van de Ronde van Catalonië gewonnen. De Sloveen van UAE Team Emirates was na een rit over ruim 145 kilometer met start en finish in Barcelona de snelste in de sprint van een grote groep. Het was de vierde ritwinst in Catalonië voor Pogacar, die tevens de eindzege pakte.

De Fransen Dorian Godon en Guillaume Martin werden respectievelijk tweede en derde in de etappe. Wout Poels was de beste Nederlander met de tiende plaats.

Pogacar had zijn eerste drie etappezeges geboekt na indrukwekkende solo's, waarmee hij een ruime voorsprong had opgebouwd in het klassement. Deze kwam in de slotrit nooit in gevaar. De Spanjaard Mikel Landa eindigde als tweede op 3.41, gevolgd door de Colombiaan Egan Bernal op 5.03. Ook hier was Poels met de elfde plaats de beste Nederlander.

Sprint

Na een uitstapje buiten Barcelona stonden er in de slotetappe zes lokale rondes van 8 kilometer op het programma, inclusief zes keer een beklimming van de Montjuïc. Vijf renners kregen in het eerste deel van de rit een paar minuten voorsprong, maar UAE zorgde dat het gat niet te groot werd. Onder anderen Marc Soler, ploeggenoot van Pogacar, probeerde het nog even, maar alle vluchters werden in de laatste rondes weer gegrepen.

Thomas De Gendt en Stephen Williams ontsnapten nog even aan de greep van het peloton en ook João Almeida, een andere ploeggenoot van Pogacar, kreeg een paar seconden voorsprong. Nadat de poging van Almeida was gestrand, bezorgde Pogacar zelf zijn ploeg de zege in de sprint.

"Dit was niet het plan", gaf Pogacar toe in het flashinterview na afloop. "We probeerden het met Soler. Hij besloot te gaan en deed het heel goed. Ik probeerde alleen maar vooraan te blijven in de groep. Almeida deed nog een goede aanval en redde het bijna. Ik had graag gezien dat hij het had gered, maar ik ben blij dat ik het alsnog kon afmaken."

Meer uit Sport

Atlete Sedney meed olympisch jaar na grensoverschrijdend gedrag

ARNHEM (ANP) - Atlete Zoë Sedney zegt meerdere keren te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag. In een post op haar Instagram-account schrijft ze dat "wat gebeurde voor het seizoen 2024 en hoe de autoriteiten ermee omgingen de druppel was". De situatie leidde ertoe dat de 22-jarige sprintster het olympische seizoen liet schieten. "Het is ook de reden dat ik eerder een operatie heb ondergaan."

12 uur geleden
Veldrijder Van der Haar wint opnieuw Nacht van Woerden

WOERDEN (ANP) - Veldrijder Lars van der Haar heeft zijn zegereeks in de Nacht van Woerden voortgezet. De Nederlander van Baloise Trek Lions was voor de achtste keer de beste in de avondlijke cross. Zijn serie begon in 2015. In 2020 en 2021 ging de Woerdense veldrit niet door.

12 uur geleden
Tennisser Thiem neemt afscheid met nederlaag in Wenen

WENEN (ANP) - De Oostenrijkse tennisser Dominic Thiem heeft voor eigen publiek in Wenen zijn laatste wedstrijd als professional gespeeld. De 31-jarige oud-winnaar van de US Open werd op zijn laatste toernooi in de eerste ronde uitgeschakeld door de Italiaan Luciano Darderi: 6-7 (6) 2-6.

14 uur geleden
Handballers Oranje raken opnieuw doelman kwijt door blessure

ARNHEM (ANP) - Na Bart Ravensbergen is opnieuw een doelman uit de nationale handbalselectie ernstig geblesseerd geraakt. Arjan Versteijnen heeft zondag in een competitieduel van zijn Duitse club EHV Aue de kruisbanden van zijn rechterknie gescheurd en wacht een lange herstelperiode. Versteijnen behoorde tot de selectie van bondscoach Staffan Olsson voor de komende EK-kwalificatieduels met Oekraïne en Kosovo.

17 uur geleden
Van de Zandschulp naar tweede ronde in Basel na opgave Boeblik

BASEL (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi van Basel. De nummer 67 van de wereldranglijst zag zijn tegenstander Aleksandr Boeblik uit Kazachstan opgeven bij 3-6 6-4 4-0 in het voordeel van de Nederlander.

17 uur geleden
Skiër Hirscher kan zondag in Sölden debuut maken als Nederlander

SÖLDEN (ANP) - Skiër Marcel Hirscher maakt zondag mogelijk zijn debuut als Nederlander in Sölden. De 35-jarige Oostenrijker, die een Nederlandse moeder heeft, is aangemeld voor de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen en beslist de komende dagen of hij daadwerkelijk in actie komt. Dat bevestigde een woordvoerder van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) dinsdag.

18 uur geleden
De Bruyne nog niet fit voor duel Manchester City met Sparta Praag

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester City moet het woensdag tegen Sparta Praag in de Champions League waarschijnlijk doen zonder Kevin De Bruyne. De 33-jarige Belg is nog niet volledig hersteld van de spierblessure die hij opliep in het duel met Internazionale enkele weken geleden.

19 uur geleden