Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vier Zeeuwen opgepakt voor pinpasfraude

Vier Zeeuwen opgepakt voor pinpasfraude

In een al langer lopend onderzoek naar oplichting en witwassen heeft de politie twee mannen en twee vrouwen uit Zeeland aangehouden. ‘Zij maakten zich schuldig aan pinpasfraude en hebben meerdere Zeeuwen voor tienduizenden euro’s benadeeld’, laat de politie woensdag weten.

Vanwege het onderzoek mag de politie over de identiteit van de verdachten niets zeggen.

Werkwijze

In hun werkwijze belden de vier verdachten willekeurige mensen op. ‘Het ging dan vooral om oudere mensen’, aldus de politie. ‘Ze deden zich voor als medewerkers van een bank en vertelden hun slachtoffers dat er een onbetrouwbare transactie had plaatsgevonden op hun bankrekening. Omdat de benadeelden kennelijk het volste vertrouwen hadden in de persoon aan de telefoon en, omdat de nep-bankmedewerkers de druk op hun slachtoffer opvoerden, maakten de slachtoffers een afspraak om hun bankpas en pincode te laten ophalen door een ‘collega-bankmedewerker’. Daarna werden er geldopnames gedaan. Op die manier wisten de vier tienduizenden euro’s af te troggelen van de slachtoffers.’

Waarschuwing

De politie waarschuwt burgers voor dit soort praktijken. ‘Helaas zien we in de laatste anderhalve week dat het aantal meldingen in Zeeland hierover weer toeneemt. We drukken u nogmaals op het hart dat een bank u nooit belt om dit soort afspraken te maken. Wanneer aan u gevraagd wordt om het saldo op uw rekening, u voelt zich onder druk gezet om snel te handelen of er komt ineens (om uw vertrouwen te wekken) een leidinggevende aan de lijn om u te ‘helpen’? Geloof deze praatjes dan niet! Een bank gebruikt andere manieren om uw rekening te blokkeren.’

De politie vraagt ook burgers ouderen in hun omgeving hierop te attenderen. Klik hier voor meer informatie.

Meer uit Reimerswaal

Wet helpt gemeente Reimerswaal sneller te bouwen

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wijst vijf gebieden in de gemeente Reimerswaal aan waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dat betekent dat de eigenaars deze gronden niet mogen verkopen aan wie zij willen, maar de grond eerst aan de gemeente moeten aanbieden. ‘Zo verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kunnen we voorzien in de behoefte aan woningen en bedrijventerreinen de komende tien jaar’, verklaart wethouder Maarten Both. 

6 uur geleden
Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

10 uur geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

3 dagen geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

4 dagen geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

4 dagen geleden
Genieten van langsvarende reus

HANSWEERT - Donderdagavond is het containerschip MSC Loreto over de Westerschelde gevaren. Dat trok op diverse plaatsen langs het water publiek. 

4 dagen geleden
Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - De politie heeft donderdag samen met andere partijen een grote controle gehouden in het buitengebied van de gemeente Reimerswaal. ‘Er zijn geen strafbare feiten geconstateerd’, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

5 dagen geleden