Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vier tieners opgepakt na plegen van tientallen scooterdiefstallen

Vier tieners opgepakt na plegen van tientallen scooterdiefstallen

VLISSINGEN - De politie heeft afgelopen twee maanden vier jongens aangehouden voor het stelen van meerdere scooters in Vlissingen en Middelburg. Het gaat hierbij om jongens van veertien tot zestien jaar. 

De politie ontving vanaf begin augustus tientallen aangiftes van scooterdiefstallen in Middelburg (35) en Vlissingen (30). De recherche op Walcheren zag sinds augustus een duidelijke toename in het aantal gestolen scooters en bromfietsen in vooral Middelburg en Vlissingen: "Daarop hebben we zes onderzoeken gedraaid, we wilden deze negatieve hausse stoppen. Vijf onderzoeken zijn ondertussen afgerond. De politie heeft hierbij vier jongens aangehouden."

De jongens werden aangehouden voor diefstallen en heling. Uit het onderzoek is gebleken dat de verdachten in wisselende samenstelling met andere personen diverse scooterdiefstallen pleegden. Het gaat hierbij om vier jongens van 14 tot en met 16 jaar uit Vlissingen en Middelburg.

Volgens de recherche zijn de meeste scooters willekeurig gestolen, terwijl deze afgesloten geparkeerd stonden op de openbare weg: "Sloten werden snel verbroken en in de meeste gevallen werd er schade toegebracht aan de scooters om ze mee te kunnen nemen. Deze scooters werden een tijd later afgeragd, kapot of beschadigd, dan wel uitgebrand weer teruggevonden."

Preventie

Veel brommers stonden op een makkelijke plaats, zoals een toegankelijke tuin: "Wij adviseren om scooters niet op makkelijk toegankelijke plaatsen te laten staan, zeker niet 's nachts. Het is beter om de brommers in een schuur te zetten of aan een kettingslot. Doe na diefstal altijd aangifte. Ziet u iets verdachts? Bel dan altijd 112. U kent uw buurt het beste."

Meer uit Vlissingen

Speelstad Vlissingen maakt zich op voor vijftigste editie: 'Ideale locatie!'

VLISSINGEN - Speelstad Vlissingen maakt zich op voor de vijftigste editie op een nieuwe locatie. Omdat op de vertrouwde locatie op voormalig sportpark Baskensburg huisvesting voor arbeidsmigranten wordt gebouwd, moest de organisatie van Speelstad in allerijl op zoek naar een nieuwe locatie waar naar hartenlust kan worden gespeeld en hutten kunnen worden gebouwd. "We kunnen terecht op het veld bij CSW Bestevaêr," vertelt penningmeester Alex van den Elshout. "Voor ons eigenlijk een ideale locatie, het ligt mooi centraal. Maar we hebben al van de gemeente begrepen dat we hier niet kunnen blijven omdat er binnen een jaar of twee, drie een nieuwe sporthal gebouwd gaat worden."

14 uur geleden
Fietstunnel onder Nieuwe Vlissingseweg (N661) wordt gerenoveerd

MIDDELBURG - Van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 6 september 2024 wordt de fietstunnel onder de Nieuwe Vlissingseweg (N661), ter hoogte van de draaibrug Souburg, gerenoveerd. 

18 uur geleden
Reddingsevenement LEF in Vlissingen dit weekeinde extra groot feest door jubileum

VLISSINGEN - Het reddingsevenement Lifesaving Event Flushing (LEF) vindt zaterdag en zondag plaats vanaf het Badstrand in Vlissingen. Het wordt in samenwerking met de Dr. A. Stavermanbrigade door vier enthousiaste instructeurs georganiseerd. 'Dit jaar is een feestelijke editie, omdat de brigade honderd jaar bestaat', laat de organisatie weten.

1 dag geleden
Provincie waarschuwt strandgangers: 'Let op voor zeeschuim'

VLISSINGEN - Naar aanleiding van berichtgeving van de NOS waarschuwt de provincie Zeeland woensdag voor zeeschuim op het strand vanwege de giftige PFAS-stoffen.

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week toont strakblauwe hemel

VLISSINGEN - Een heerlijk zomerse foto heeft Anne-Marie van Iersel uit Vlissingen ingestuurd naar de Vlissingse Bode. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden.

3 dagen geleden
Vlissinger (18) onwel; politie treft drugs aan

VLISSINGEN - Een man (18) uit Vlissingen is maandagmorgen rond 00.30 uur vermoedelijk door drugs onwel geworden in Westerzicht.

4 dagen geleden
Bellamypark is vrijdag en zaterdag weer domein ringrijders

VLISSINGEN - De Zeeuwse Ringrijders Vereniging houdt vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli wedstrijden ringrijden op het Bellamypark in Vlissingen.

4 dagen geleden