Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vier Kapellenaren ontvangen een lintje

Vier Kapellenaren ontvangen een lintje

KAPELLE - Vier inwoners van de gemeente Kapelle hebben vrijdag een lintje gekregen. Johan Eckhardt uit Wemeldinge is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Cees Nieuwenhuize uit Biezelinge en echtpaar Weststrate uit Wemeldinge mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Traditiegetrouw vond de feestelijke lintjesregen plaats in de kerk aan het Kerkplein in Kapelle. Waarnemend burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle speldde de koninklijke onderscheiding bij de vier gelukkigen op.

Ridder

Voormalig huisarts Eckhardt uit Wemeldinge is geridderd voor zijn uitgebreide vrijwillige inzet op diverse vlakken. Zo was hij jarenlang penningmeester en voorzitter van tennisvereniging ’t Swaecke in Wemeldinge en watersportvereniging d’Oosterschelde. Sinds 1990 is hij al bestuurslid van de Districts Huisartsen Vereniging en voorzitter van de Regionale Huisartsen Vereniging.

Echtpaar

Cisca Weststrate-van Velthoven en Jan Weststrate uit Wemeldinge zijn al jaren vrijwilliger bij woonzorgcentrum Cederhof in Kapelle. Mevrouw heeft zich ook lang ingezet bij het Pastoraal Centrum in Goes. Meneer is al sinds 1968 op verschillende manieren betrokken bij Voetbalvereniging Wemeldinge.

IJsclub

Meneer Nieuwenhuize uit Biezelinge was van 1963 tot 2018 penningmeester van ijsclub De Zwarte Weel in Kapelle. Sinds 1975 doet hij al verschillende soorten vrijwilligerswerk voor Voetbalvereniging Kapelle. Ook bezorgt hij sinds 2005 maaltijden van tafeltje-dekje van Cederhof.

Meer uit Reimerswaal

Woning en twee loodsen drie maanden afgesloten wegens illegale activiteiten

WEMELDINGE - Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor drie maanden gesloten. 'In de loodsen aan de Noordelijke Achterweg zijn overtredingen van de Opiumwet vastgesteld', laat de gemeente weten. 'Bij de woning werd illegaal stroom afgenomen voor een hennepkwekerij.' 

1 dag geleden
Puzzel er rijdend op los in en om Kapelle met Fruitteeltrit

KAPELLE - MAC "de Bevelanden" organiseert een leuke puzzelrit, zonder controles, door enkele kernen en het buitengebied van de mooie gemeente Kapelle. 

3 dagen geleden
Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

5 dagen geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

5 dagen geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

5 dagen geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

5 dagen geleden
Krabbendijke krijgt repaircafé

KRABBENDIJKE - Krabbendijke krijgt een repaircafe in dorpshuis de Meiboom.

1 week geleden