Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vier Kapellenaren ontvangen een lintje

Vier Kapellenaren ontvangen een lintje

KAPELLE - Vier inwoners van de gemeente Kapelle hebben vrijdag een lintje gekregen. Johan Eckhardt uit Wemeldinge is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Cees Nieuwenhuize uit Biezelinge en echtpaar Weststrate uit Wemeldinge mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Traditiegetrouw vond de feestelijke lintjesregen plaats in de kerk aan het Kerkplein in Kapelle. Waarnemend burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle speldde de koninklijke onderscheiding bij de vier gelukkigen op.

Ridder

Voormalig huisarts Eckhardt uit Wemeldinge is geridderd voor zijn uitgebreide vrijwillige inzet op diverse vlakken. Zo was hij jarenlang penningmeester en voorzitter van tennisvereniging ’t Swaecke in Wemeldinge en watersportvereniging d’Oosterschelde. Sinds 1990 is hij al bestuurslid van de Districts Huisartsen Vereniging en voorzitter van de Regionale Huisartsen Vereniging.

Echtpaar

Cisca Weststrate-van Velthoven en Jan Weststrate uit Wemeldinge zijn al jaren vrijwilliger bij woonzorgcentrum Cederhof in Kapelle. Mevrouw heeft zich ook lang ingezet bij het Pastoraal Centrum in Goes. Meneer is al sinds 1968 op verschillende manieren betrokken bij Voetbalvereniging Wemeldinge.

IJsclub

Meneer Nieuwenhuize uit Biezelinge was van 1963 tot 2018 penningmeester van ijsclub De Zwarte Weel in Kapelle. Sinds 1975 doet hij al verschillende soorten vrijwilligerswerk voor Voetbalvereniging Kapelle. Ook bezorgt hij sinds 2005 maaltijden van tafeltje-dekje van Cederhof.

Meer uit Reimerswaal

Werkzaamheden bij haven Yerseke van start

YERSEKE - Wethouder Martien van Overloop van de gemeente Reimerswaal heeft donderdag de werkzaamheden voor de verbetering van de haven van Yerseke officieel afgetrapt.

12 uur geleden
Kapelle in gesprek over thema geluk

KAPELLE - De Boekenweek is begonnen en het thema is 'Bij ons in de familie'. Daarin past het nieuwe boek 'Mens' van Trodessa Barton, met illustraties van Iris van der Veen, helemaal, vindt boekhandelaar Hendriek Flikweert uit Kapelle. Samen met de makers, gemeente Kapelle en bibliotheek organiseert ze er een mini-tentoonstelling en gratis toegankelijke avond in De Vroone bij.

1 dag geleden
OKK Wemeldinge houdt zondag lenteconcert

WEMELDINGE - Muziekvereniging OKK Wemeldinge houdt zondag (17 maart) een gratis toegankelijk lenteconcert om 15.00 uur in dorpshuis De Wemel in Wemeldinge.

2 dagen geleden
Politie doet onderzoek naar overlijden van persoon in Yerseke

YERSEKE - De politie heeft zaterdag een onderzoek gedaan naar het overlijden van een persoon in Yerseke. Vooralsnog wordt er uitgegaan van een ongeval.

2 dagen geleden
Muziekvereniging Ons Genoegen houdt informatiemiddag

KAPELLE - Zaterdag (16 maart) van 13.30 tot 15.30 uur houdt muziekvereniging Ons Genoegen in Kapelle een open informatiemiddag. 

3 dagen geleden
Auto's weggetakeld na kopstaartbotsing op N289 bij Rilland

RILLAND - Op de Oude Rijksweg (N289) bij Rilland zijn donderdagmorgen twee personenauto's op elkaar gebotst. Er raakte niemand gewond.

4 dagen geleden
PvdA Kapelle bezorgd over ouderenzorg in gemeente

KAPELLE - PvdA Kapelle is bezorgd over de aankondiging dat de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje op korte termijn stopt in de gemeente.

4 dagen geleden