Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vier Kapellenaren ontvangen een lintje

Vier Kapellenaren ontvangen een lintje

KAPELLE - Vier inwoners van de gemeente Kapelle hebben vrijdag een lintje gekregen. Johan Eckhardt uit Wemeldinge is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Cees Nieuwenhuize uit Biezelinge en echtpaar Weststrate uit Wemeldinge mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Traditiegetrouw vond de feestelijke lintjesregen plaats in de kerk aan het Kerkplein in Kapelle. Waarnemend burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle speldde de koninklijke onderscheiding bij de vier gelukkigen op.

Ridder

Voormalig huisarts Eckhardt uit Wemeldinge is geridderd voor zijn uitgebreide vrijwillige inzet op diverse vlakken. Zo was hij jarenlang penningmeester en voorzitter van tennisvereniging ’t Swaecke in Wemeldinge en watersportvereniging d’Oosterschelde. Sinds 1990 is hij al bestuurslid van de Districts Huisartsen Vereniging en voorzitter van de Regionale Huisartsen Vereniging.

Echtpaar

Cisca Weststrate-van Velthoven en Jan Weststrate uit Wemeldinge zijn al jaren vrijwilliger bij woonzorgcentrum Cederhof in Kapelle. Mevrouw heeft zich ook lang ingezet bij het Pastoraal Centrum in Goes. Meneer is al sinds 1968 op verschillende manieren betrokken bij Voetbalvereniging Wemeldinge.

IJsclub

Meneer Nieuwenhuize uit Biezelinge was van 1963 tot 2018 penningmeester van ijsclub De Zwarte Weel in Kapelle. Sinds 1975 doet hij al verschillende soorten vrijwilligerswerk voor Voetbalvereniging Kapelle. Ook bezorgt hij sinds 2005 maaltijden van tafeltje-dekje van Cederhof.

Meer uit Reimerswaal

Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

11 uur geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

12 uur geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

2 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

3 dagen geleden
De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

5 dagen geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

5 dagen geleden