Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 Vier innovatieve projecten ontvangen subsidie

Vier innovatieve projecten ontvangen subsidie

Vier projecten ontvangen subsidie voor innovatieve projecten die zich richten op het oplossen van het tekort op de arbeidsmarkt vanuit de Human Capital subsidieregeling. In totaal ontvangen de vier projecten €172.936,-.

‘Op weg naar een duurzame arbeidsmarkt in de Zeeuwse hospitality sector 2022-2023’

Aanvrager HZ University of Applied Sciences ontvangt een subsidiebedrag van € 49.300,- om het imago en de aantrekkingskracht van de Zeeuwse hospitality sector als werkgever te vergroten onder (potentiele) werknemers en studenten. Dit doen ze in samenwerking met ondernemers, kennisinstellingen en het onderwijs: Scalda, Toeristisch Ondernemend Zeeland, Camping Zonnedorp, Hotel Mondragon, Badhotel Domburg, Hotel de Blanke Top, Strandpaviljoen de Oase en Strandhotel Westduin.

Samen met deze partijen wordt een ‘Zeeuwse werkgeversbelofte’ opgesteld. Hierin wordt beschreven waar Zeeuwse bedrijven aan moeten voldoen om duurzaam ondernemerschap en dus een toekomstbestendige hospitality sector te ontwikkelen. De werkgeversbelofte biedt de basis voor de volgende stap: Employer Branding. Met de juiste Employer Branding krijgen en behouden bedrijven een voorkeurspositie in de mindset van medewerkers en potentieel toekomstige werknemers. Het eindproduct is het kennisplatform hospitality waar ondernemers handvaten krijgen over hoe zij de Zeeuwse werkgeversbelofte en Employer Branding voor hun bedrijf kunnen inzetten.

‘Meerwaarde pedagogen in de klas 2022-2023’

HZ University of Applied Sciences, ook aanvrager van dit project, ontvangt een bedrag van € 29.700 euro voor een onderzoek naar het inzetten van pedagogen als leerkrachten. Dit onderzoek zullen ze uitvoeren in samenwerking met de onderwijsorganisatie Elevantio en Daltonschool Kameleon – de Tweemaster. Het inzetten van de pedagogen als leerkrachten zou de kwaliteit van het onderwijs ten goede moeten komen en bij moeten dragen aan de aanpak van het personeelstekort in het primair onderwijs.

‘Verrijking Zeeuwse Onderwijsarbeidsmarkt 2022-2023’

Mondia Scholengroep ontvangt samen met Sport Zeeland, Cultuurkwadraat en Werken voor Zeeland een subsidie van € 45.736,- voor het project ‘Verrijking Zeeuwse Onderwijsarbeidsmarkt 2022-2023’. Met deze subsidie willen de organisaties personen vanuit verschillende sectoren naar het onderwijs trekken. Hierbij wordt gedacht aan de sport en kunst- en cultuur sector. Deze betrokkenheid kan een boost geven aan de kwaliteit van het onderwijs.

‘Digitaal leerplatform zorg en welzijn Zeeland’

Aanvragen ViaZorg ontvangt voor het project ‘Digitaal leerplatform zorg en welzijn Zeeland’ een subsidiebedrag van € 50.000,-. Het project betreft de realisatie van een gezamenlijk Zeeuws digitaal leerplatform voor zorg- en welzijnsorganisaties. In eerste instantie voor 8 zorgorganisaties, daarna wordt het platform opengesteld voor andere zorgorganisaties. Met dit leerplatform beogen de aanvragers de kwaliteit van de scholingen en het werk te verbeteren; de reistijd en de werkdruk te verminderen, loopbaankansen te vergroten en uitstroom van medewerkers te verminderen. De acht zorgorganisaties zijn: ZorgSaam, SVRZ, ADRZ, Emergis, Allévo, Gors, Zorggroep ter Weel en Zorgstroom.

Over de subsidieregeling: Human Capital Agenda

Een sterke economie is nodig om Zeeland te laten concurreren met andere regio’s. Het Rijk, Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten hebben het initiatief genomen om een gezamenlijk fonds voor economische structuurversterking in het leven te roepen: de subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling. Naast een innovatief bedrijfsleven is ook een vitale arbeidsmarkt van belang voor de Zeeuwse economie en concurrentiekracht. Het vinden van voldoende en gekwalificeerd personeel wordt een steeds grotere opgave. Dit vraagt om een eigen aanpak, daarom is besloten tot een aparte openstelling van de subsidieregeling voor de Human Capital Agenda. Deze regeling staat nu voor een vierde keer open. Aanvragen kunnen tot en met 25 november 2022 worden ingestuurd via Subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling: Human Capital Agenda | Provincie Zeeland.

Meer uit Zeeland

Ook zakelijk rij je ‘MONO’: deze ondernemers bewijzen dat het werkt

Dat het onverstandig is om je berichten te lezen of schrijven via je smartphone terwijl je aan het rijden bent, weet iedereen. Maar hoe zorg je dat al je collega’s daadwerkelijk stil staan bij verkeersveiligheid en ook tijdens zakelijke ritten verantwoord – ofwel ‘MONO – op pad gaan? Twee Zeeuwse ondernemers delen hun succesvolle aanpak. ,,Een schop onder de kont hóeft niet altijd.”   6 november 2023, 13:28 Niets menselijks is ons vreemd: zodra er een bericht binnenkomt op je telefoon, wil je daar van nature meteen op antwoorden. Ook wanneer dat achter het stuur gebeurt. Maar dat die impuls ronduit gevaarlijk is – zeker terwijl je aan het verkeer deelneemt – is ook algemeen bekend. Het is dan ook niet voor niets dat de overheid al jaren bewustzijn rondom dit thema creëert met diverse MONO-campagnes.

2 weken geleden
Stichting Zeeuwse Wensambulance

Onze stichting bestaat sinds november 2022 en bestaat volledig uit Zeeuwse vrijwilligers (bestuur, verplegers, chauffeurs en handlangers). Zeeuwen voor Zeeuwen uit de hele provincie om een laatste wens in vervulling te laten gaan.

2 weken geleden
Bestel je gratis ticket voor Contacta 2023

Vitaliteit als sleutelrol in jouw succes Dit jaar wordt vitaliteit centraal gesteld, en dat is van cruciaal belang voor elk aspect van je leven, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Ontdek hoe het verbeteren van je welzijn een sleutelrol kan spelen in het bereiken van succes.

1 maand geleden
Opening Contacta op 7 november

Op dinsdag 7 november wordt Contacta GEOPEND! Om 16:00 uur vieren we de 35e editie van Contacta met OESTERS en CHAMPAGNE tijdens de openingsborrel waar jij bij kunt zijn. Na de feestelijke openingsborrel is er genoeg te beleven. Ga langs bij ruim 210 exposanten of ga om 17:00 uurnaar de inspirerende sessie over werken aan vitaliteit en aantrekkelijk ondernemerschap van Van Mossel. Je kunt je voor deze workshop hier aanmelden. 

1 maand geleden
Twee sterke Zeeuwse accountantskantoren worden één

Moore DRV en Rijkse Accountants en Adviseurs smelten per 1 januari 2024 samen. Respectievelijk ruim 100 en 68 jaar geschiedenis en betrokkenheid bij de provincie worden verbonden om in de toekomst nog sterker te zijn als werkgever, dienstverlener in de echte economie en belangenbehartiger voor de provincie. Beide organisaties benadrukken dat de trots op de eigen organisatie, de overeenkomstige culturen en de potentie die zij zien in Zeeland de aanleidingen zijn om de toekomst samen in te gaan. Beide kantoren willen goed gekwalificeerde mensen behouden en werven voor Zeeland, om de ondernemende Zeeuwse bedrijven goed te kunnen blijven ondersteunen. Dat betekent dat er flink wordt geïnvesteerd in de werving van medewerkers, in het bieden van ruime ontwikkelingsmogelijkheden en flexibiliteit in arbeidsuren en –plaatsen, en in goede arbeidsvoorwaarden. Ook het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening is belangrijk voor zowel medewerkers als cliënten.

1 maand geleden
Impuls Zeeland organiseert eerste editie Week van de Export

Internationaal zakendoen is de sleutel tot groei en continuïteit voor het bedrijfsleven. Het opent deuren naar nieuwe markten, vergroot de concurrentiekracht en biedt mogelijkheden voor innovatie en samenwerking op wereldwijde schaal. Juist in economisch onzekere tijden is het van groot belang dat bedrijven kansen spreiden over diverse afzetmarkten. Om ondernemers hierbij te helpen en ondersteunen, organiseren wij dit jaar voor het eerst de Week van de Export. Van maandag 9 t/m vrijdag 13 oktober wordt een gevarieerd programma aangeboden. Ondernemers kunnen deelnemen aan masterclasses, interactieve workshops, waardevolle netwerkbijeenkomsten en meer. Zakenpartners in het buitenland, hoe vind je die eigenlijk? Wat als ze niet zo betrouwbaar blijken te zijn als je dacht? Welke landen bieden de grootste kans op exportsucces? Hoe zit het met de per land verschillende wet- en regelgeving? Al deze vragen worden beantwoord tijdens de Week van de Export.

2 maanden geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’. Meer dan 120 streekproducenten bestaande uit vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen dit jaar opnieuw mee voor de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2023’.

2 maanden geleden