Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vier Goesenaren woensdag voor de rechter voor opruiing

Vier Goesenaren woensdag voor de rechter voor opruiing

GOES - Vier inwoners van Goes staan woensdag via een supersnelrechtzitting terecht voor opruiing. Zij moeten zich verantwoorden voor het online plaatsen van opruiende teksten.

Het gaat om een verdachte van 18 jaar, twee 19-jarigen en een 21-jarige Goesenaar. “Berichten als ‘laten we ff viraal gaan boys’ en ‘krr herres morgen avond in Goes’ stuurde een 18-jarige Goesenaar rond via sociale media”, laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. Hem wordt opruiing ten laste gelegd. Hij is maandag aangehouden, samen met een medeverdachte, een 19-jarige uit Goes.

Moeder

De 19- en 21-jarige verdachten zouden ook via sociale media hebben opgeroepen voor rellen en chaos in Goes. Ook zij werden vandaag aangehouden. “Dit gebeurde mede dankzij een oplettende moeder. Haar dochter kreeg de teksten op haar telefoon, waarop de moeder de wijkagent op de hoogte stelde.”

Meer uit Beveland

Hoedekenskerke behoudt haar basisschool, De Regenboog verhuist naar andere onderwijskoepel

HOEDEKENSKERKE - Goed nieuws in Hoedekenskerke. Na zo'n anderhalf jaar van onzekerheid is het definitief: basisschool De Regenboog blijft bestaan. 

4 uur geleden
Informatiebijeenkomsten in Oudelande en Borssele over grote dijkversterking Zak van Zuid-Beveland

OUDELANDE/BORSSELE - Waterschap Scheldestromen houdt deze maand twee informatiebijeenkomsten over de grote dijkversterking langs de Westerschelde in de Zak van Zuid-Beveland. Op donderdag 23 mei vindt de eerste bijeenkomst plaats in dorpshuis D'n Ostpit in Oudelande en op woensdag 29 mei is de tweede, in dorpshuis Vijverzicht in Borssele. 

4 uur geleden
Meisje (14) overleden na ongeluk op A58 bij Goes

GOES - Het 14-jarige meisje dat zondagavond zwaargewond raakte bij een verkeersongeval op de snelweg A58 bij Goes is overleden. Dat maakt de politie dinsdag bekend.

4 uur geleden
Zeeuwen zijn de minst attente Nederlanders

GOES - Een verjaardag is pas echt af met taart, slingers en een berg verjaardagskaarten op de deurmat. Maar vergeten we de jarige een kaartje te sturen, dan knaagt ons schuldgevoel. Zeeuwen zullen zich hier het meeste in herkennen.  Zij sturen naar verhouding namelijk de meeste te-laat-kaarten van heel Nederland, blijkt uit onderzoek. Inwoners van Drenthe en Friesland lopen na de Zeeuwen vol schuldgevoel naar de brievenbus. In Noord-Holland onthouden ze de verjaardagen van hun familie en vrienden juist wel goed. Hier gaan namelijk de minste te-laat-kaarten op de bus. En welke provincie is de pineut als het gaat om het ontvangen van de te-laat-kaarten? Dat is Drenthe. Daar zitten jarigen het vaakst tevergeefs bij de deurmat te wachten.

1 dag geleden
Molenaar Jan Hendrik Guiljam: 'Het is een droom om ooit mijn eigen tarwe te verbouwen'

's-GRAVENPOLDER - Een baan die naast het normale leven nog veel tijd in beslag neemt; molenaar. Vol passie en enthousiasme vertelde de 's-Gravenpolderse molenaar Jan Hendrik Guiljam dit weekeinde tijdens de Nationale Molendagen over de molen van Stichting molen de Korenhalm.

1 dag geleden
Meisje zwaargewond na ongeval bij Goes, bestuurder opgepakt met mogelijk te veel drank op

GOES - Bij een ongeval op de snelweg A58 bij Goes is zondagavond een meisje (12) zwaargewond geraakt. Een 39-jarige automobilist is aangehouden. 'Uit een eerste test blijkt dat hij waarschijnlijk te veel alcohol op had', laat de politie weten. Ze doet verder onderzoek en roept getuigen op zich te melden. 

1 dag geleden
Eenzijdig ongeval: Auto belandt in greppel langs de A58 bij 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een personenauto in een greppel langs de A58 bij 's-Heer Arendskerke beland. De bestuurder is ter plaatse onderzocht door de ambulancedienst. Het is onduidelijk of vervoer naar het ziekenhuis nodig was.

2 dagen geleden