Vier fracties op de bres voor Middelburgse biljartclub

Gepubliceerd op 15 april 2019 - 13:41 Samen met De Bode
MIDDELBURG - Het Middelburgse college van burgemeester en wethouders moet zijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat Biljartvereniging Middelburg in het Scalda-gebouw aan de Ravensteijnweg in Middelburg kan blijven.
Vier fracties op de bres voor Middelburgse biljartclub

Dat is maandag de oproep van de gemeenteraadsfracties van LPM, CDA, GroenLinks en SP in gezamenlijke schriftelijke vragen aan het college.

Verkocht

Eerder moest de club al verhuizen van de Molstraat naar het Scalda-gebouw. ‘De vereniging heeft hier voldoende ruimte en is er tevreden’, schrijven de gemeenteraadsleden Leny van den Heuvel (GroenLinks), Wim Steketee (LPM), Petroesjka Sterk (SP) en Wim Kant (CDA) in hun vragen. ‘Helaas moeten zij weer verhuizen, omdat het gebouw verkocht wordt.’

De partijen willen dat b&w met de toekomstige eigenaar regelen dat de biljarters kunnen blijven, en zonder huurverhoging.

Verantwoordelijkheid

Ook vragen de vier of er voor de biljartclub eventueel andere ruimtes, met een vergelijkbare grootte en huurprijs, beschikbaar zijn. ‘De vereniging bestaat vijftig jaar, wordt druk bezocht en heeft zestig leden. Is het college het met ons eens dat het een maatschappelijke verantwoordelijkheid is om vervangende ruimte te bieden? Gaat het college hieraan bijzondere aandacht schenken? Wat mag het eventueel kosten?’

Reacties (0)

Om te reageren moet je eerst even inloggen.