Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vier fracties op de bres voor Middelburgse biljartclub

Vier fracties op de bres voor Middelburgse biljartclub

MIDDELBURG - Het Middelburgse college van burgemeester en wethouders moet zijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat Biljartvereniging Middelburg in het Scalda-gebouw aan de Ravensteijnweg in Middelburg kan blijven.

Dat is maandag de oproep van de gemeenteraadsfracties van LPM, CDA, GroenLinks en SP in gezamenlijke schriftelijke vragen aan het college.

Verkocht

Eerder moest de club al verhuizen van de Molstraat naar het Scalda-gebouw. ‘De vereniging heeft hier voldoende ruimte en is er tevreden’, schrijven de gemeenteraadsleden Leny van den Heuvel (GroenLinks), Wim Steketee (LPM), Petroesjka Sterk (SP) en Wim Kant (CDA) in hun vragen. ‘Helaas moeten zij weer verhuizen, omdat het gebouw verkocht wordt.’

De partijen willen dat b&w met de toekomstige eigenaar regelen dat de biljarters kunnen blijven, en zonder huurverhoging.

Verantwoordelijkheid

Ook vragen de vier of er voor de biljartclub eventueel andere ruimtes, met een vergelijkbare grootte en huurprijs, beschikbaar zijn. ‘De vereniging bestaat vijftig jaar, wordt druk bezocht en heeft zestig leden. Is het college het met ons eens dat het een maatschappelijke verantwoordelijkheid is om vervangende ruimte te bieden? Gaat het college hieraan bijzondere aandacht schenken? Wat mag het eventueel kosten?’

Meer uit Middelburg

Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

1 uur geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

22 uur geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

1 dag geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

3 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

5 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

6 dagen geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

6 dagen geleden