Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veteraan Räikkönen nog een jaar door in Formule 1 bij Alfa Romeo

Veteraan Räikkönen nog een jaar door in Formule 1 bij Alfa Romeo

HINWIL (ANP) - Kimi Räikkönen gaat nog een jaar door in de Formule 1. De 41-jarige Fin bezet ook in 2021 een van de stoeltjes bij Alfa Romeo. Het wordt zijn negentiende seizoen in de koningsklasse van de autosport.

Räikkönen heeft al het record in handen van coureur met de meeste deelnames aan grandprixraces. Hij begint dit weekeinde in de Grand Prix van Emilia-Romagna aan zijn 325e Formule-1 optreden. De Fin won in zijn carrière 21 races en kroonde zich in 2007 tot wereldkampioen, de laatste die Ferrari voortbracht.

De Italiaan Antonio Giovinazzi verkeerde lang in onzekerheid of hij zijn zitje bij Alfa Romeo mocht behouden. Mick Schumacher, de zoon van de Duitse Formule 1-legende Michael Schumacher, zou de belangrijkste gegadigde zijn. De teamleiding heeft alsnog de voorkeur gegeven aan de 26-jarige Giovinazzi, die in 2021 aan zijn derde jaar begint bij Alfa Romeo, voorheen Sauber.

Racen

Records boeien Räikkönen niet, de Fin houdt vooral van het racen. Hij toonde in de vorige GP in Portugal nog een vleugje van zijn klasse door in de eerste ronde tien concurrenten in te halen. Hoewel hij dit jaar nog maar 2 punten voor het kampioenschap heeft vergaard, is hij nog altijd ambitieus. "Alfa Romeo is meer dan een team, het is mijn tweede familie. De sfeer is uniek en motiveert mij zo zeer dat ik door wil gaan", aldus de Fin. "Dit team waardeert hard werken meer dan praten en dat is mijn stijl."

Giovinazzi, afkomstig uit de opleiding van Ferrari, heeft dit coronajaar ook nog niet geëxcelleerd. De negende plaats in de openingsrace in Oostenrijk is zijn beste resultaat, maar Alfa Romeo houdt vertrouwen in de Italiaan. "Hij speelt een cruciale rol in het team", meent teambaas Frédéric Vasseur. "Hij is een aanwinst voor het team met zijn inzet, toewijding en aanstekelijke enthousiasme. Antonio heeft dit contract verdiend."

Meer uit Sport

Darter Van Gerwen weer eens naar halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft weer eens de halve finales bereikt in de Premier League of Darts. De Nederlander won in de negende speelronde in Belfast in de kwartfinales met 6-4 van Michael Smith. Van Gerwen was in de weken hiervoor vier keer op rij uitgeschakeld in de kwartfinales.

3 minuten geleden
Zverev bereikt laatste vier bij masterstoernooi Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft de halve finales van het masterstoernooi van Miami bereikt. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Hongaar Fabian Marozsan in twee sets: 6-3 7-5.

1 uur geleden
Schaatsteam AH Zaanlander legt Conijn voor twee jaar vast

ZAANDAM (ANP) - Merel Conijn schaatst de komende twee seizoenen voor team AH Zaanlander. De ploeg van coach Jillert Anema meldt dat de 22-jarige Amsterdamse een contract tot en met de Olympische Spelen in Milaan van 2026 heeft getekend.

3 uur geleden
Kopecky ziet in Vos dé concurrente voor Ronde van Vlaanderen

OUDENAARDE (ANP/BELGA) - Marianne Vos heeft de afgelopen weken indruk gemaakt op Lotte Kopecky, de Belgische wereldkampioene die zondag als favoriet van start gaat in de Ronde van Vlaanderen. "Ze is terug op haar oude niveau", zei de kopvrouw van wielerploeg SD Worx-Protime tijdens een persbijeenkomst in het Centrum van de Ronde van Vlaanderen.

4 uur geleden
Militairen uit meerdere landen naar Parijs voor Olympische Spelen

WARSCHAU (ANP/AFP) - Verschillende landen gaan troepen sturen naar Frankrijk om te helpen met de beveiliging rond de Olympische Spelen in Parijs, zeiden bronnen van het Franse ministerie van Defensie tegen AFP. Polen heeft al gezegd troepen te sturen.

4 uur geleden
Van Aert geopereerd na val, deelname aan Giro d'Italia onzeker

DEN BOSCH (ANP) - Wielrenner Wout van Aert is donderdag succesvol geopereerd na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen van een dag eerder. Daarbij liep de Belg van Visma - Lease a Bike een gebroken borstbeen, sleutelbeen en meerdere gebroken ribben op, zo hebben onderzoeken uitgewezen. Volgens de Nederlandse ploeg is het nog onzeker of Van Aert vanaf 4 mei kan meedoen aan de Giro d'Italia.

5 uur geleden
F1-team Williams denkt in Japan weer met twee auto's te racen

LONDEN (ANP/RTR) - Het Formule 1-team van Williams verwacht volgend weekend weer gewoon twee auto's beschikbaar te hebben voor de Grote Prijs van Japan. Afgelopen weekend moest de Amerikaan Logan Sargeant de race in Australië nog uitzitten omdat de renstal geen reservechassis had voor de gecrashte auto van ploeggenoot Alexander Albon. Het kapotte onderdeel moet komende week klaar zijn, verwacht Williams.

5 uur geleden