Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verzetverhaal Mijn naam is Selma meteen op 1 in Bestseller 60

Verzetverhaal Mijn naam is Selma meteen op 1 in Bestseller 60

DEN HAAG (ANP) - Het boek Mijn naam is Selma, van WO II-overlever Selma van de Perre (97) staat binnen een week na de release al meteen op de eerste plaats in de Bestseller 60 van Stichting CPNB. De nummer 1 van vorige week, Herman Finkers, zakt twee plekjes naar plaats drie. De nummer twee is net als vorige week De meeste mensen deugen van auteur Rutger Bregman.

Deze week schudden, naast Van de Perre, nog drie andere nieuwkomers de top tien door elkaar. Han van Bree is met Het aanzien van 2019 op plaats vijf van dat groepje de hoogste nieuwe binnenkomer. Joyce Dunbar en Petr Horáček komen met Moppereend nieuw binnen op plek zeven en de nieuwste Baantjer-roman van Peter Römer debuteert op plaats acht in de lijst.

Opvallend is dat er deze week in de top tien geen plek meer is voor de Ierse schrijfster Lucinda Riley. Vorige week stond zij nog met twee van haar boeken over De zeven zussen bij de tien best verkochte boeken.

Boeken top 10

(notering, tussen haakjes notering vorige week, auteur, titel. Bron: CPNB. Zie www.debestseller60.nl)

1. (-) Selma van de Perre - Mijn naam is Selma

2. (2) Rutger Bregman - De meeste mensen deugen

3. (1) Herman Finkers - De cursus omgaan met teleurstelling gaat wederom niet door

4. (9) Fokke Obbema - De zin van het leven

5. (-) Han van Bree - Het aanzien van 2019

6. (3) Geert Mak - Grote verwachtingen

7. (-) Joyce Dunbar & Petr Horáček - Moppereend

8. (-) Peter Römer - Baantjer. De Cock en kermis in de hel

9. (4) Martine Bijl - Rinkeldekink

10. (8) Jamie Oliver - Jamie's VEG

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden