Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verzetverhaal Mijn naam is Selma blijft aan kop in Bestseller 60

Verzetverhaal Mijn naam is Selma blijft aan kop in Bestseller 60

DEN HAAG (ANP) - Het boek Mijn naam is Selma, van WO II-overlever Selma van de Perre (97) blijft twee weken na de release de boekenranglijst Bestseller 60 aanvoeren.

Mijn naam is Selma is het verhaal van Selma van de Perre, de jodin die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog aansloot bij het verzet onder een andere naam. Ze werd in juli 1944 via kamp Vught naar Ravensbrück getransporteerd. Anders dan haar zusje Clara en haar ouders overleefde ze de gruwelen van het kamp.

Nieuw in de top tien van best verkochte boeken is het boek Eindstation Auschwitz, geschreven door de Joodse arts Eddy de Wind. Die meldde zich in 1942 vrijwillig aan om in Westerbork te werken en werd verliefd op verpleegster Friedell. Samen werden ze in september 1943 naar Auschwitz gedeporteerd. Ze overleefden de oorlog zonder dat van elkaar te weten en vonden elkaar terug in Nederland.

Het boek Moppereend blijft de zevende plaats behouden. Het prentenboek van Joyce Dunbar en Petr Horáček staat deze week centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen.

Terug in de top 10 is de Ierse schrijfster Lucinda Riley met twee van haar boeken in de reeks De zeven zussen.

Boeken top 10

(notering, tussen haakjes notering vorige week, auteur, titel. Bron: CPNB. Zie www.debestseller60.nl)

1. (1) Selma van de Perre - Mijn naam is Selma

2. (12) Lucinda Riley - De zeven zussen

3. (2) Rutger Bregman - De meeste mensen deugen

4. (13) Herman Koch - Finse dagen

5. (-) Eddy de Wind - Eindstation Auschwitz

6. (3) Herman Finkers - De cursus omgaan met teleurstelling gaat wederom niet door

7. (7) Joyce Dunbar & Petr Horáček - Moppereend

8. (5) Han van Bree - Het aanzien van 2019

9. (4) Fokke Obbema - De zin van het leven

10 (16) Lucinda Riley - De zeven zussen. Storm

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

9 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

9 maanden geleden