Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verwijsindex moet nieuw leven worden ingeblazen

Verwijsindex moet nieuw leven worden ingeblazen

HEINKENSZAND - Met een campagne en veel bezoekjes aan scholen, organisaties en samenwerkingsverbanden willen de gemeenten de verwijsindex nieuw leven inblazen. “Dit is een ultieme poging.”

Het is een digitaal systeem waarmee professionals een signaal kunnen afgeven als ze zich zorgen maken over een kind. Als iemand denkt dat er iets niet goed gaat met een jongen of meisje tot 23 jaar kan hij of zij kijken in de verwijsindex. Daar kunnen ze een vinkje zetten bij een naam. Vervolgens weet je automatisch of er al eerder meldingen zijn gedaan over het kind. “Via het systeem kom je in contact met andere professionals. Je kunt dan informatie met elkaar delen en kijken of je samen iets kunt doen”, zegt Susanne van der Graaf van GGD Zeeland. “Het voordeel is dat het laagdrempelig is en je niet steeds opnieuw hoeft te beginnen.”

Slecht

De verwijsindex bestaat al jaren. “Maar hij functioneerde slecht”, zegt wethouder Marga van de Plasse van de gemeente Borsele. Zij en haar collega-bestuurders in Zeeland willen nog één keer proberen het van de grond te krijgen. “We gaan ermee de boer op, want we denken dat het een goed systeem is. Onbekend maakt onbemind. We moeten alle professionals in Zeeland activeren om het te gebruiken, want het werkt alleen als het breed wordt gedragen.”

De verwijsindex wordt de komende tijd onder de aandacht gebracht via een campagne #doehetvoorguus. Er is een website met meer informatie: www.verwijsindexzeeland.nl.

Meer uit Beveland

Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

3 uur geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

5 uur geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

22 uur geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

1 dag geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

1 dag geleden
Zaterdag is het open dag bij gemeente Goes

GOES - De gemeente Goes opent haar deuren tijdens een open dag op zaterdag (2 maart) van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dag kunnen inwoners en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen en meer ontdekken over de activiteiten en diensten van de gemeente.

1 dag geleden
John Taks is de nieuwe bestuursvoorzitter van Adrz

GOES - Per 1 juni wordt John Taks voorzitter raad van bestuur van Adrz in Zeeland. Sinds december 2015 is hij voorzitter raad van bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn. Taks vertrekt met warme en gemengde gevoelens uit Utrecht, maar verheugt zich erg op zijn nieuwe uitdaging.

2 dagen geleden