Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verwarde Vlissinger loopt met mes te zwaaien, politie trekt pistool

Verwarde Vlissinger loopt met mes te zwaaien, politie trekt pistool

VLISSINGEN - Een 33-jarige man uit Vlissingen is zondagmiddag opgepakt voor wapenbezit en bedreiging. De politie arresteerde hem rond 13.30 uur in de Calandstraat in zijn woonplaats. ‘Hij liep daar met een mes door de straat en bedreigde de agenten die ter plaatse kwamen’, laat de politie weten. ‘De agenten trokken uit voorzorg hun vuurwapen.’

De politie kreeg zondagmiddag een melding dat er in de Calandstraat een man met een mes liep te zwaaien. Agenten zagen de man in de voortuin van een woning staan. ‘De dienders herkenden de veelpleger van eerdere meldingen’, aldus de politie. ‘Hij had inderdaad een mes in zijn handen. De agenten trokken bij de arrestatie uit voorzorg hun vuurwapen, omdat de verdachte aanvankelijk zijn handen niet wilde laten zien. Uiteindelijk liet hij het mes vallen en spreidde hij zijn armen, waarna hij kon worden geboeid. Hij riep daarbij nog diverse dreigementen naar de politiemensen. In een tas die hij bij zich had werd nog een tweede mes aangetroffen. De verwarde verdachte is in verzekering gesteld.’ Hij is door een arts onderzocht. 

Meer uit Vlissingen

Harde gitaren met Dirty Sound System in de Piek

VLISSINGEN - Vrijdag 3 mei speelt het Zwitserse Dirty Sound Magnet in de Piek. Dit psychedelische powerrocktrio uit Fribourg put uit de rijke erfenis van Led Zeppelin en andere heavy, door psychedelica en blues beïnvloede bands uit de jaren '60 en '70.

2 uur geleden
Dronken man stapt in auto en mishandelt bestuurder

VLISSINGEN - Op woensdagavond 1 mei heeft de politie een 43-jarige man uit Vlissingen gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht een auto te zijn binnengedrongen en de bestuurder te hebben mishandeld.

4 uur geleden
Tentoonstelling met ingekleurde oorlogsfoto's in Scheldehof

VLISSINGEN - Op zaterdag 4 mei wordt in zorgcentrum Scheldehof een indrukwekkende fototentoonstelling geopend: de Tweede Wereldoorlog in kleur. In het zorgcentrum aan de Peperdijk komen zo'n 276 foto's te hangen die ingekleurd zijn door Jakob Lagerweij, één van 's wereld meest begenadigde colouristen. De tentoonstelling is te zien tot 12 mei. 

7 uur geleden
Er komen veertien herenhuizen bij het Dokter Stumphiuspark

VLISSINGEN - Bij het Dokter Stumphiuspark in het Scheldekwartier komen veertien herenhuizen. Het bouwplot 'De Touwslagerij - Parkzijde' wordt gerealiseerd door Zeeuwse Vastgoed B.V. en Bouwgroep Peters. De bouw van de woningen begint naar verwachting begin 2025. Vanaf september worden de herenhuizen te koop aangeboden.

1 dag geleden
Claude is Ambassadeur van de Vrijheid 2024

VLISSINGEN - Claude is dit jaar één van de Ambassadeurs van de Vrijheid en treedt behalve op het Bevrijdingsfestival Zeeland op in de provincies Groningen, Limburg en Utrecht. Claude Kiambe (20) vluchtte op zijn 9e met zijn moeder, drie broers en drie zussen vanuit Congo naar Nederland. Ze vestigden zich in een asielzoekerscentrum in Alkmaar en verhuisden later naar Enkhuizen. "Mijn vrijheid is dat we leven in een land waar je niet hoeft te vrezen voor je veiligheid"

1 dag geleden
Auto botst op lijnbus Koudekerkseweg, bestuurder aangehouden

VLISSINGEN - Op de Koudekerkseweg in Vlissingen is dinsdagmiddag een personenauto op een lijnbus gebotst. De bestuurder is meegenomen door de politie.

2 dagen geleden
Kathleen Ferrier verzorgt Van Randwijklezing in de Sint Jacobskerk

Vlissingen - Het Bevrijdingsfestival Zeeland heeft aangekondigd dat de voormalige politica en mensenrechtenactiviste Kathleen Ferrier dit jaar de Van Randwijklezing zal uitspreken. De lezing, die plaatsvindt in de Sint Jacobskerk te Vlissingen op zondag 5 mei 2024, vormt een hoogtepunt van het Bevrijdingsfestival Zeeland 2024, waarin de vrijheid wordt gevierd.

2 dagen geleden