Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vervolgonderzoek naar misstanden triatloncentrum gestart

Vervolgonderzoek naar misstanden triatloncentrum gestart

ARNHEM (ANP) - Het vervolgonderzoek naar vermeende sociale onveiligheid op het nationaal trainingscentrum (NTC) in Sittard in het verleden is begonnen. Bureau Unravelling uit Arnhem zal het onderzoek uitvoeren en naar verwachting eind april de bevindingen presenteren, meldt de triatlonbond (NTB) .

Het onderzoek richt zich op de verhalen die oud-triatleten begin vorig jaar naar buiten brachten en waarin zijn spraken van psychische en fysieke mishandeling op het NTC.

In november presenteerde onderzoeksbureau Fijbes al een rapport over grensoverschrijdend gedrag binnen het nationale trainingscentrum, maar dat was gericht op de huidige situatie. De alarmerende verhalen uit het verleden waren daarin niet meegenomen.

Pestgedrag

De conclusie was onder meer dat binnen het huidige topsportprogramma van de NTB onvoldoende sociale veiligheid is. In het rapport wordt gesproken over groepsvorming, uitsluiting, roddelen en pestgedrag. De onderzoekers deden dertien aanbevelingen om de situatie te verbeteren.

Een van die aanbevelingen was om ook de mogelijke misstanden uit het verleden te onderzoeken. Om de onafhankelijkheid van dat onderzoek te garanderen is een begeleidingscommissie benoemd die bestaat uit Herman Ram (voorzitter), Anne Loes Kokhuis, Dolf Segaar en Helmuth Stoop. Rita van Driel, adviseur sociale veiligheid bij de NTB, zal als secretaris van de commissie fungeren.

Eerste rapport

De uitkomsten van het eerste rapport in november leidde ertoe dat het voltallige bestuur van de NTB aftrad en later ook directeur Rembert Groenman, technisch directeur Adrie Berk en hoofdcoach Louis Delahaije.

Meer uit Sport

Verstappen hoopt McLarens weer te verslaan op Imola

IMOLA (ANP) - Max Verstappen gaat in de Grote Prijs van Emilia-Romagna vanaf poleposition op jacht naar zijn zevende seizoenszege in de Formule 1. De regerend wereldkampioen wacht een strijd met de McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri. Norris won de laatste race, de Grote Prijs van Miami en staat na een straf voor zijn teamgenoot Piastri naast Verstappen op de voorste rij.

53 minuten geleden
Bokser Oesik verslaat Fury en heeft alle wereldtitels zwaargewicht

RIYAD (ANP) - Bokser Oleksandr Oesik heeft de tweekamp om de wereldtitel in het zwaargewicht gewonnen van Tyson Fury. Na twaalf ronden werd de 37-jarige Oekraïener door twee van de drie juryleden aangewezen als de winnaar.

1 uur geleden
Kickbokser Rigters verslaat Horta op Glory 92

ROTTERDAM (ANP) - Kickbokser Levi Rigters heeft tijdens het vechtgala Glory 92 Nico Horta verslagen. De 28-jarige kickbokser werd na drie ronden in de RTM Stage in Rotterdam unaniem aangewezen als de winnaar van het gevecht.

5 uur geleden
Laura Smulders grijpt naast medailles bij WK BMX

ROCK HILL (ANP) - Laura Smulders heeft bij het WK BMX in het Amerikaanse Rock Hill de wereldtitel naast de medailles gegrepen. De 30-jarige BMX'ster raakte na een mindere start achterop en eindigde in de finale als vijfde. De wereldtitel ging naar Alise Willoughby uit de Verenigde Staten voor Zoé Claessens uit Zwitserland en Daleny Vaughn uit de VS.

6 uur geleden
Kimmann verovert zilver bij WK BMX

ROCK HILL (ANP) - Niek Kimmann heeft bij het WK BMX in het Amerikaanse Rock Hill zilver veroverd. De 27-jarige regerend olympisch kampioen moest in de finale alleen de Fransman Joris Daudet voor zich dulden. Sylvain André uit Frankrijk pakte het brons.

6 uur geleden
BMX'sters Veenstra, Baauw en Merel Smulders stranden op WK

ROCK HILL (ANP) - BMX'sters Manon Veenstra, Judy Baauw en Merel Smulders zijn bij de WK in het Amerikaanse Rock Hill gestrand in de kwartfinales. Laura Smulders slaagde er wel in de halve finales te bereiken.

7 uur geleden
Piastri drie plaatsen teruggezet, Norris naast Verstappen op P2

IMOLA (ANP) - Formule 1-coureur Oscar Piastri is zijn tweede plaats in de startopstelling van de Grote Prijs van Emilia-Romagna kwijtgeraakt. De Australiër van McLaren is drie plaatsen teruggezet omdat hij de Deen Kevin Magnussen had gehinderd tijdens de kwalificatie.

8 uur geleden