Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen valt uit in Melbourne met rokende Red Bull

Verstappen valt uit in Melbourne met rokende Red Bull

MELBOURNE (ANP) - Max Verstappen is na vijf ronden uitgevallen in de Grote Prijs van Australië. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 moest de strijd op het circuit van Melbourne staken nadat zijn Red Bull begon te roken en zelfs vlammen liet zien.

Verstappen won vorig jaar nog de race in Melbourne. Het jaar daarvoor viel hij ook uit. Sindsdien had hij 43 achtereenvolgende races de finish gehaald.

De start op circuit Albert Park was nog vlekkeloos. De Nederlander vertrok van poleposition en hield in de eerste ronde keurig de eerste plaats vast. In de tweede ronde kreeg hij onverwacht al de eerste tegenslag, want hij werd ingehaald door Carlos Sainz in zijn Ferrari.

Terwijl de Spanjaard onverstoorbaar hard doorreed, waren er bij Verstappen ineens rookpluimen te zien aan de achterkant van zijn auto. "Rook, ik heb blauwe rook en brand", riep hij over de boordradio. Kort daarvoor had hij al geklaagd dat de auto een beetje vreemd aanvoelde.

De Nederlander moest zijn auto wel naar de pitstraat dirigeren, waar monteurs meteen met brandblussers de vlammen te lijf gingen. Verstappen stapte snel uit.

De Limburger beleefde zo in Melbourne zijn eerste grote sof in tijden. Vorig jaar domineerde hij het seizoen met negentien overwinningen in 22 races. Dit jaar leek hij opnieuw ongenaakbaar met overwinningen in Bahrein en Saudi-Arabië. Hij had in Australië zijn Formule 1-record van tien zeges op rij kunnen evenaren, maar een onwillige Red Bull voorkwam dat.

Meer uit Sport

Carapaz ritwinnaar, Rodríguez nieuwe leider in Romandië

LEYSIN (ANP) - De Ecuadoraan Richard Carapaz heeft de vierde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De wielrenner van EF Education - EasyPost bleef na 151 kilometer met een aankomst bergop in Leysin de Duitser Florian Lipowitz net voor. De Spanjaard Carlos Rodríguez finishte als derde. De renner van Ineos Grenadiers nam de leiderstrui over van zijn landgenoot Juan Ayuso.

33 minuten geleden
Discuswerpster Van Klinken vijfde bij Diamond League Shanghai

SHANGHAI (ANP) - Discuswerpster Jorinde van Klinken is als vijfde geëindigd bij de Diamond Leaguewedstrijd in Shanghai. De 24-jarige atlete kwam na vijf pogingen tot een afstand van 63,31 meter. Dat is haar beste prestatie van dit seizoen.

56 minuten geleden
Judoka's Korrel, Spijkers en Van 't End strijden op EK om brons

ZAGREB (ANP) - Judoka's Michael Korrel, Jur Spijkers en Noël van 't End strijden later zaterdag op de EK in Zagreb om het brons. Guusje Steenhuis werd in de herkansingen uitgeschakeld.

1 uur geleden
Tsitsipas strandt in tweede ronde van ATP-toernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Stefanos Tsitsipas is in de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid uitgeschakeld. De als zesde geplaatste Griek verloor in twee sets van de Braziliaan Thiago Monteiro: 6-4 6-4.

4 uur geleden
Nadal enthousiast over mogelijke dubbel met Alcaraz op Spelen

MADRID (ANP/RTR) - Rafael Nadal is enthousiast over een dubbel met landgenoot Carlos Alcaraz voor de Olympische Spelen. De 22-voudig grandslamwinnaar hoopt dat ze in de aanloop naar Parijs op enkele tennistoernooien samen kunnen dubbelen.

6 uur geleden
Basketballers Minnesota winnen ook derde keer van Phoenix Suns

PHOENIX (ANP) - Aan de hand van Anthony Edwards hebben de basketballers van Minnesota Timberwolves ook de derde wedstrijd van de Phoenix Suns gewonnen. In Phoenix waren de Wolves met 126-109 te sterk en komen zo op een 3-0-voorsprong in de eerste ronde van de play-offs in de Western Conference.

7 uur geleden
IOC-voorzitter Bach verwacht Palestijnse delegatie op Spelen

LAUSANNE (ANP/AFP) - Zes tot acht Palestijnse atleten doen waarschijnlijk mee aan de Olympische Spelen in Parijs. Sommigen van hen krijgen een uitnodiging, ook als ze zich niet weten te kwalificeren, heeft voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tegen persbureau AFP gezegd.

8 uur geleden