Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen snelste in 1e vrije training Spanje, De Vries vierde

Verstappen snelste in 1e vrije training Spanje, De Vries vierde

BARCELONA (ANP) - Max Verstappen heeft in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Spanje de beste tijd genoteerd. De tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1 klokte in zijn Red Bull 1.14,606, waarmee hij zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez en de Fransman Esteban Ocon (Alpine) achter zich liet. Nyck de Vries verraste in zijn AlphaTauri met de vierde tijd.

De Vries zette tien minuten voor het einde van de sessie een tijd van 1.15,504 op de klok, goed voor de derde tijd op dat moment. Alleen Ocon ging met 1.15,418 nog onder de tijd van de Nederlander. Verstappen was de enige onder de 1.15. Pérez klokte 1.15,374.

Met de Grote Prijs van Spanje staat zondag de zevende race van het seizoen op het programma. De coureurs van Red Bull verdeelden de hoofdprijzen bij de eerdere zes. Verstappen was vier keer de snelste, Pérez won twee keer. Ook in Barcelona waren de voortekenen in de aanloop naar de grand prix gunstig voor de nummers 1 en 2 van de WK-stand. "Normaal gesproken ziet het hier goed voor ons uit. Als we een goede balans kunnen vinden, komt het goed", zei de Nederlander donderdag.

Twaalfde plaats

Verstappen en Pérez stelden vrijdag in de eerste vrije training niet teleur. De twee wisselden elkaar aan het begin van de sessie af, voordat de WK-leider ruim onder de tijd van de Mexicaan dook. In het restant van de sessie kwam niemand meer in de buurt van de tijden van de Red Bulls.

De nog puntloze De Vries, die vorige week in Monaco met de twaalfde plaats zijn beste klassering van het seizoen had neergezet, trok de goede lijn door in Barcelona. De oud-kampioen in de Formule 2 en Formule E was iets sneller dan Pierre Gasly (Alpine), die de vijfde tijd klokte. Fernando Alonso (Aston Martin), de nummer 3 uit de WK-stand, zette de zesde tijd neer. De Mercedes-coureurs George Russell en Lewis Hamilton hadden respectievelijk de tiende en twaalfde tijd.

De tweede vrije training voor de Grote Prijs van Spanje begint vrijdag om 17.00 uur. De derde vrije training en de kwalificatie volgen zaterdag, waarna zondag om 15.00 uur de race op het programma staat.

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

3 uur geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

3 uur geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

4 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

5 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

6 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

6 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

6 uur geleden