Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen moest 'hard werken' voor recordzege in Formule 1

Verstappen moest 'hard werken' voor recordzege in Formule 1

MONZA (ANP) - Max Verstappen moest 'hard werken' voor zijn tiende zege op rij in de Formule 1. De tweevoudig wereldkampioen had in de Grote Prijs van Italië heel wat te stellen met de Spanjaard Carlos Sainz van Ferrari. "Ik had nooit gedacht dat tien overwinningen op rij mogelijk zou zijn, maar ik moest er wel hard voor werken. Dat was best leuk", zei de coureur van Red Bull, die op het circuit van Monza alles op alles moest zetten om Sainz voorbij te rijden.

"Ik had best goede snelheid, maar de Ferrari was heel snel op het rechte stuk, ik kon maar moeilijk dichterbij komen. Ik moest echt geduldig het moment uitkiezen en Carlos dwingen tot een fout. We wisten ook dat Ferrari meer last zou hebben van de bandenslijtage. Toen ik er eenmaal voorbij was, kon ik mijn eigen race rijden. Tegen het einde moest ik zelf nog een beetje op de banden letten, maar de winst kwam niet meer in gevaar."

Verstappen deelde tot zondag het record van negen zeges op rij met de Duitser Sebastian Vettel, maar mag zich nu alleen recordhouder met de meeste opeenvolgende zeges in de Formule 1 noemen. Het was zijn 47e GP-zege in totaal en op de eeuwige ranglijst staat hij vijfde. Hij nadert de Fransman Alain Prost, die op 51 zeges staat. De Brit Lewis Hamilton is recordhouder met 103 overwinningen.

Meer uit Sport

Kimmann sluit wereldbeker BMX af met tweede zege op rij

TULSA (ANP) - Olympisch kampioen BMX Niek Kimmann heeft in het Amerikaanse Tulsa (Oklahoma) ook de zesde en laatste wedstrijd in de reeks om de wereldbeker gewonnen. De 27-jarige fietscrosser, afkomstig uit het Overijsselse Lutten, boekte zijn tweede zege op rij. Hij was zaterdag ook de beste in de vijfde wedstrijd.

1 uur geleden
Atlete Bol opent outdoorseizoen met sprintrecords op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Femke Bol is haar outdoorseizoen begonnen met twee persoonlijke records op sprintafstanden. De Amersfoortse atlete liep tijdens het Curaçao SprintfFest 11,47 seconden op de 100 meter en 17,10 op de incourante 150 meter. Zo snel was de wereldkampioene op de 400 meter horden niet eerder geweest.

1 uur geleden
Wielrenster Van Dijk naar ziekenhuis na val in Vuelta

VALENCIA (ANP) - Ellen van Dijk is na haar val in de ploegentijdrit van de Ronde van Spanje naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. Dat meldt haar ploeg Lidl-Trek, die de eerste etappe van de Vuelta ondanks de val van Van Dijk en haar Britse ploeggenote Elynor Bäckstedt won. Beide rensters gingen in de laatste bocht voor de finish onderuit.

14 uur geleden
Schermer Tulen plaatst zich voor de eerste keer voor Spelen

LUXEMBURG (ANP) - Schermer Tristan Tulen heeft zich bij zijn laatste kans voor de eerste keer geplaatst voor de Olympische Spelen. De 32-jarige Brabander won op het olympisch kwalificatietoernooi in Luxemburg met de degen de finale van de Portugees Miguel Frazao (15-6). Alleen de winnaar van het toernooi met 31 deelnemers verzekerde zich van 'Parijs'.

14 uur geleden
Lidl-Trek wint ondanks val Van Dijk ploegentijdrit Vuelta

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg Lidl-Trek heeft de eerste etappe van de Vuelta d'Espana voor vrouwen gewonnen. Het was een ploegentijdrit over 16 kilometer in en rond Valencia. Lidl-Trek was duidelijk sneller dan de concurrenten tot Ellen van Dijk in de laatste bocht voor de finish onderuit ging. Het verstoorde het tempo, maar de ploeg hield Visma - Lease a Bike net achter zich. Het verschil was minder dan een seconde. De ploeg SD Worx- Protime werd derde.

15 uur geleden
Eindzege Romandië voor Rodríguez, slotrit voor Godon

VERNIER (ANP) - De Spanjaard Carlos Rodríguez heeft de Ronde van Romandië gewonnen. De slotrit, met start en finish in Vernier, was een prooi voor de Fransman Dorian Godon. Het was de tweede ritzege in Romandië voor de renner van Decathlon-AG2R.

17 uur geleden
Motorcoureur Bendsneyder breekt opnieuw sleutelbeen

JEREZ DE LA FRONTERA (ANP) - Motorcoureur Bo Bendsneyder heeft bij een val in de Grote Prijs van Spanje een sleutelbeen gebroken. Dat bevestigde de organisatie van de MotoGP. Bendsneyder komt uit in de Moto-2-klasse. Hij had de race op het circuit van Jerez de la Frontera al vroeg moeten verlaten.

17 uur geleden