Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen botst met Stroll en rijdt tweede tijd in training

Verstappen botst met Stroll en rijdt tweede tijd in training

PORTIMÃO (ANP) - Max Verstappen is tijdens de tweede vrije training in aanloop naar de Grote Prijs van Portugal in botsing gekomen met de Canadese coureur Lance Stroll. Ondanks de botsing kon de Nederlander in dienst van Red Bull Racing de training voltooien.

Verstappen werd in een bocht afgesneden door de coureur van Racing Point en dat zorgde ervoor dat de rode vlag werd getoond. "Wat is er mis met hem? Is hij blind ofzo?", foeterde Verstappen vervolgens over de boordradio. Eerder werd de training al onderbroken wegens een brandje bij Pierre Gasly.

Uiteindelijk noteerde Verstappen de tweede tijd: 1.18,535. Alleen de Fin Valtteri Bottas van Mercedes was met 1.17,940 sneller. Lando Norris van McLaren klokte de derde tijd: 1.18,743. Vrijdagochtend klokte Verstappen tijdens de eerste vrije training de derde tijd.

Nieuwe asfalt

"Het was niet gemakkelijk met het nieuwe asfalt. Het was glad en er is maar één goede lijn die je kunt rijden. Meteen als je te wijd gaat verlies je veel grip. Het duurt lang voordat de banden op temperatuur zijn. Ja, het is erg lastig hier en dan stak ook de wind nog op later in de middag", zei Verstappen op Verstappen.com. "We hebben de auto tussen de eerste en tweede vrije training kunnen verbeteren en deze voelt nu beter aan, en is beter te rijden."

Na de training leek de woede over de botsing met Stroll weg. Verstappen: "Over het incident met Stroll wil ik eigenlijk niet te veel zeggen. Ik was verrast dat hij instuurde. Ik weet niet waar ik heen had moeten gaan. Het is maar de tweede vrije training en het is jammer dat we elkaar raakten."

Zaterdag vinden de derde vrije training en de kwalificatie plaats. De race is zondag om 14.10 uur.

Meer uit Sport

Tennisser Griekspoor bereikt derde ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het masterstoernooi in Madrid. Nederlands beste tennisser rekende op het Spaanse gravel in drie sets af met de Japanner Taro Daniel: 4-6 6-3 6-4.

4 uur geleden
Overdracht olympische vlam in Athene met zang van Nana Mouskouri

ATHENE (ANP/DPA) - Griekenland heeft de olympische vlam overgedragen aan de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs. Dat gebeurde tijdens een plechtige ceremonie in het antieke, marmeren Stadion Panathinaiko in Athene, waar in 1896 de eerste moderne Spelen werden gehouden.

5 uur geleden
Turner De Munck wint EK-zilver op voltige

RIMINI (ANP) - Turner Loran de Munck (24) heeft bij de EK in het Italiaanse Rimini het zilver gegrepen op voltige. De Munck kwam in de finale tot 14,933 punten. Daarmee hoefde hij alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan (15,300) voor zich te dulden. Europees meerkampkampioen Marios Georgiou uit Cyprus pakte het brons (14,800).

7 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp buigt voor Fransman Humbert in Madrid

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid. De Nederlandse tennisser boog op het Spaanse gravel voor de Fransman Ugo Humbert, die beduidend beter was en won in twee sets: 6-3 6-3.

7 uur geleden
Judoka De Wit houdt zilver over aan eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit heeft bij de EK in Zagreb genoegen moeten nemen met zilver. De 28-jarige Noord-Hollander verloor in de klasse tot 81 kilogram in de finale van Tato Grigalasjvili uit Georgië met ippon. De regerend wereldkampioen wierp De Wit na 44 seconden op zijn rug.

7 uur geleden
Wielerploeg SD Worx-Protime aast met Vollering op Vuelta-zege

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg SD Worx-Protime gaat met Demi Vollering op jacht naar de eindoverwinning in de Vuelta España Femenina. De 27-jarige wielrenster krijgt in de Ronde van Spanje, die zondag van start gaat met een ploegentijdrit in Valencia, hulp van onder anderen Europees kampioene Mischa Bredewold.

8 uur geleden
McNulty wint tijdrit in Ronde van Romandië, Ayuso nieuwe leider

ORON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was de snelste in een individuele tijdrit over 15,5 kilometer met start en finish in Oron. McNulty profiteerde van droge omstandigheden. De meeste klassementsrenners werkten hun tijdrit af in de regen.

9 uur geleden