Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verse Noordzeevis van De Visloods

Verse Noordzeevis van De Visloods

VLISSINGEN - Het is eigenlijk haast onvoorstelbaar dat er zolang geen verse vis te koop was bij de Vlissingse visafslag. Dankzij Janine van Belzen-Siereveld en haar man Kees-Jan is daar sinds begin dit jaar verandering in gekomen. Aan de Eerste Binnenhavenweg openden zij De Visloods.

Het assortiment van De Visloods bestaat uit zo’n dertig verschillende soorten Noordzeevis. “We dachten al jaren om zoiets te beginnen,” vertelt Janine. “Maar het gebied was hier in een verloederde staat en niet echt aantrekkelijk om een vishandel te beginnen. Maar nu gebeurt er ontzettend veel hier en is het enorm opgeknapt.” De Visloods is gevestigd in een gloednieuw bedrijfspand. “Mijn man Kees-Jan vist zelf op de ARM-7. Op donderdagavond komen de schepen binnen en worden ze gelost. Mijn man zoekt de vis uit die daarna wordt schoongemaakt en vacuum verpakt. Er gaat niks de vriezer in, verser kan het niet.” Visliefhebbers weten De Visloods al te vinden. “En we leveren ook aan een aantal restaurants. De reacties zijn ontzettend positief en we krijgen te horen dat we echt een aanwinst zijn.” De Noordzeevis en schelpen- en schaaldieren kunnen de hele week worden besteld en op vrijdag van 9 tot 17 uur en zaterdag van 9 tot 14 uur is De Visloods geopend en kunnen bestellingen worden afgehaald. “Voorlopig doen we het zo,” vertelt Siereveld. “Misschien breiden we onze activiteiten in de toekomst nog verder uit. We doen niks overhaast.”

Meer uit Vlissingen

Voor de vijfde keer beschieting in Vlissingen, ditmaal park Koudekerkseweg

VLISSINGEN -  Zaterdagavond is Vlissingen voor de vijfde keer opgeschrikt door een melding van een schietpartij. Er zijn door de melder knallen gehoord.

10 uur geleden
Extra controles in en rond het Middengebied vanwege reeks schietpartijen

VLISSINGEN- In en rond het Middengebied zullen vanaf vandaag extra controles plaatsvinden. Dit gebeurt naar aanleiding van de vier schietpartijen in de stad deze week. Dat meldt de gemeente Vlissingen. 

17 uur geleden
Na het in beslag nemen van een auto gaat de politie uit van een schietincident [UPDATE]

VLISSINGEN- Er is nog veel onduidelijkheid rondom het vermoedelijke schietincident dat vrijdagavond plaatsvond bij de Singel. De politie wil namelijk geen nadere mededelingen doen. Het is daardoor nog altijd niet zeker of er daadwerkelijk geschoten is en welk verband er bestaat tussen de vermeende schietpartij en een personenauto die vier uur na de melding getakeld werd bij de Van Dishoeckstraat onder toeziend oog van een forensisch onderzoeker. 

21 uur geleden
Wederom (vermoedelijke) schietpartij in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt opnieuw een mogelijke schietincident in Vlissingen. Als er inderdaad geschoten is, gaat het om de vierde schietpartij in de stad een week tijd.

1 dag geleden
Zeus Hoenderop exposeert op diverse locaties in Hendrikstraat

VLISSINGEN - Kunstenaar Zeus Hoenderop exposeert op drie locaties in de Hendrikstraat: Galerie Hannelore Meijaard, Het Beeldenhuis en het Witte Huis. De drie locaties vormen volgens Hoenderop een geografische driehoek als verwijzing naar de Trans-Atlantische driehoekshandel. Hoenderops recente werk verwijst geregeld naar het slavernijverleden van Nederland, eerder maakte hij het slavernijmonument dat korte tijd op de boulevard heeft gestaan en nu in het Muzeeum op de Nieuwendijk te zien is.

1 dag geleden
Sixties pop met eigen smoel van The Tambles

VLISSINGEN - The Tambles zijn een perfecte kruising tussen sixties rammelpop en hedendaagse virtuositeit. Anderhalf jaar geleden speelden ze al eens in de Piek en op 18 mei komen ze weer, samen met Jerry Hormone Ego Trip.

1 dag geleden
Tinkebell exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Kunstenares Tinkebell exposeert momenteel in het raam aan de Koudekerkseweg 8, het woonhuis van Sylvia Hubrouck. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning beschikbaar aan kunstenaars om er te exposeren onder de titel 'Ik geef je mijn raam'. Hubrouck maakt daarmee een statement tegen het verschraalde kunstklimaat in de gemeente Vlissingen.

2 dagen geleden