Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veroordeelde komiek Bill Cosby kan verder strijden tegen straf

Veroordeelde komiek Bill Cosby kan verder strijden tegen straf

HARRISBURG (ANP) - Komiek Bill Cosby kan verder strijden tegen zijn veroordeling in 2018 voor verkrachting. Het Hooggerechtshof van de Amerikaanse staat Pennsylvania gaat zijn zaak bekijken, melden Amerikaanse media.

De 82-jarige Cosby zit al bijna twee jaar achter slot en grendel nadat hij was veroordeeld voor het drogeren en seksueel misbruiken van een vrouw in 2004. Hij kreeg een gevangenisstraf van drie tot tien jaar.

Het hof heeft ermee ingestemd twee aspecten van de zaak te herzien die de advocaten van Cosby in hoger beroep hadden aangevochten. Het eerste gaat over het besluit van een rechter om plotseling andere klagers toe te laten, en bewijsmateriaal dat Cosby in het verleden vrouwen de drugs Quaaludes gaf.

En het hof gaat het argument van Cosby onderzoeken dat hij een overeenkomst had met een voormalige aanklager dat hij nooit in de zaak zou worden aangeklaagd. Cosby zegt dat hij daarom ermee instemde te getuigen in de rechtszaak.

Meer uit Buitenland

Onvermurwbaar Hongarije jaagt EU-landen schrik aan

BRUSSEL (ANP) - EU-landen maken zich zorgen over het verzet van Hongarije tegen hulp aan Oekraïne en de volgende stap voor dat land naar EU-lidmaatschap. Drie dagen voor de EU-top waar de EU-leiders het daarover eens hopen te worden, geeft Hongarije nog geen krimp.

52 minuten geleden
Raad van Europa bezorgd over asielzoekers aan Finse grens

STRAATSBURG (ANP) - De Raad van Europa, die toeziet op de naleving van de mensenrechten in Europa, heeft Finland laten weten zorgen te hebben over de rechten en verzorging van asielzoekers aan de Finse grens, nu Finland zijn grens met Rusland heeft gesloten.

1 uur geleden
Twee doden bij schietpartij in Zwitserland, politie zoekt dader

SION (ANP/RTR) - De Zwitserse politie is op zoek naar een man die twee mensen heeft doodgeschoten in de Zwitserse plaats Sion. Een derde raakte gewond, aldus de politie.

1 uur geleden
VN-chef hamert op klimaattop op het belang van uitfasering en geld

DUBAI (ANP) - VN-chef António Guterres is maandag speciaal ingevlogen op de klimaattop in Dubai om politici en onderhandelaars aan te moedigen snel tot een overeenkomst te komen. De onderhandelende partijen moeten het nog eens worden over óf fossiele brandstoffen uitgefaseerd gaan worden en over het geld dat daarvoor nodig is.

2 uur geleden
Hooggerechtshof geeft Modi gelijk in kwestie Jammu en Kashmir

NEW DELHI (ANP/AFP/RTR) - Het Indiase hooggerechtshof heeft de regering van premier Modi gelijk gegeven in het ontnemen van de gedeeltelijke autonomie van Jammu en Kashmir in het noorden van India. In 2019 zei de Indiase regering dat het gebied onder het centrale bestuur van New Delhi moest vallen en maakte het grondwettelijke recht op autonomie van Jammu en Kashmir ongedaan.

3 uur geleden
Moskou: meerdere terroristische aanvallen voorkomen op de Krim

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische veiligheidsdienst FSB zegt dit jaar achttien "terroristische aanvallen" te hebben voorkomen op de door Rusland geannexeerde Krim. Het zou onder andere gaan om moordpogingen en pogingen tot sabotage.

4 uur geleden
Amerikaanse F-16 crasht in Zuid-Korea, piloot gered op zee

SEOUL (ANP/RTR) - Een Amerikaanse F-16 is tijdens een routinevlucht gecrasht in Zuid-Korea. De piloot kon worden gered uit de Gele Zee, tussen het Koreaanse schiereiland en China.

4 uur geleden