Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vernieuwde ZLM-karavaan strijkt neer in Yerseke

Vernieuwde ZLM-karavaan strijkt neer in Yerseke

YERSEKE - Renners van onder meer Jumbo-Visma, Katusha-Alpecin, Sunweb, Lotto-Soudal en Roompot-Charles staan woensdag 19 juni in Yerseke aan de start van de proloog van de ZLM Tour.

Na een jaar afwezigheid wordt de ZLM Tour van woensdag 19 tot en met zondag 23 juni in een nieuwe opzet verreden in het zuiden van het land.

Moerplein

De proloog in Yerseke begint om 18.00 uur. De start en finish zijn bij het Moerplein, waar ook allerlei andere activiteiten plaatsvinden op een groot wielerplein. Om 14.00 uur begint de dikke banden race. Dit is een fietswedstrijd voor basisschoolkinderen. Om 15.30 uur volgt de start van de TMZ-wedstrijd voor Zeeuwse jeugd-amateurrenners. Vanaf 17.00 uur rijden de profs warm en verkennen het parcours en om 18.00 uur begint de tijdrit.

Het parcours voor de proloog loopt voornamelijk door natuurgebied de Yerseke Moer en over de Hogeweg. Op een groot scherm zijn de renners live te volgen. Om 20.30 uur vindt de huldiging van de winnaar plaats.

Tour

Veel grote namen uit de wielerwereld zien de ZLM Tour als een goede voorbereiding op de Tour de France, die op zaterdag 6 juli begint. Na Yerseke finishen de renners op donderdag 20 juni in de tweede etappe in Heinkenszand, waarna de wielerkaravaan richting Noord-Brabant trekt.

Meer uit Reimerswaal

Dijkversterking Hansweert levert nieuwe rotonde op

HANSWEERT - Het zat al langer in de planning, nu is het zover: een nieuwe rotonde in Hansweert aan de Boomdijk. 'Vanwege de dijkversterking is het noodzakelijk om een veilige rotonde te maken voor al het verkeer', laat het waterschap weten. In de week van 3 juni start de aanleg en die duurt naar verwachting zo'n twee maanden. De nieuwe rotonde komt te liggen op de huidige kruising van de Boomdijk met de Eendracht en de Kanaalstraat.

20 uur geleden
Tiende editie Toujours Kapelle geslaagd, expo 'WO2 in Kleur' nog te zien in dorpshuis

KAPELLE - Vorige week stond in het teken van de tiende Toujours Kapelle. De in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Franse soldaten werden op donderdag herdacht op de Franse begraafplaats; er waren de hele week activiteiten in en om oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle en op zaterdag werd door bijna vijfhonderd mensen de Franse Slag Mars gelopen. In dorpshuis De Vroone is de komende week nog de fototentoonstelling 'WO2 in Kleur' te zien.

22 uur geleden
Doortrapdag Wemeldinge: lang en veilig blijven fietsen

WEMELDINGE - Op woensdag 29 mei organiseert de gemeente Kapelle een doortrapdag in Wemeldinge. 'Deze dag organiseren we voor ouderen om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen', laat de gemeente weten. 'De Doortrapdag vindt plaats in Gasterij Schoudee in Wemeldinge van 9.45 tot 15.00 uur. U kunt gratis meedoen. Het is belangrijk dat u uw eigen fiets meeneemt.'

1 dag geleden
Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

2 dagen geleden
Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

3 dagen geleden
Kunstmarkt en Schildersdag in kerktuin Kapelle

KAPELLE - Kapelle Cultureel sluit vandaag traditiegetrouw het evenementenseizoen af met de jaarlijkse Kunstmarkt & Schildersdag.

3 dagen geleden
Toujours Kapelle: Drukke en gezellige zaterdag voor de boeg

KAPELLE - Deze week is het Toujours Kapelle, met herdenkingen, maar ook feestelijke activiteiten. Deze meeste activiteiten vinden deze zaterdag plaats. 

4 dagen geleden