Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vernieuwde opzet voor zevende editie Music for Wheels

Vernieuwde opzet voor zevende editie Music for Wheels

KAMPERLAND - Op het haventerrein in Kamperland vindt zaterdag voor de zevende keer Music for Wheels plaats. Tijdens het evenement treden de Zeeuwse bands Bandover en Copycat en DJ Arno op. Net als voorgaande jaren is er ook een grote lichtshow met onder meer movingheads, sunstrips en een stroboscoop. De opbrengst van het concert komt in zijn geheel ten goede van Stichting On Wheels uit Maasdijk.

De organisatie van het evenement is in handen van Rinie van Belzen, Jan de Visser, Esther van Turenhout, Henny de Bruine, Ramon Remijnse en Henk Zwemer, die tevens initiatiefnemer is van Music for Wheels.

Camper

Henk vertelt dat hij voor het eerst in aanraking kwam met de stichting toen hij een camper wilde huren om op vakantie te gaan met zijn mindervalide zoon. “De stichting is opgericht door een echtpaar dat twee kinderen had, die allebei de ziekte van Duchenne hadden. Zij konden hierdoor heel moeilijk op vakantie en hebben toen een camper omgebouwd. Zij zijn deze toen gaan verhuren. Dat liep als een trein. Daarom werd de stichting opgericht. Inmiddels verhuurt deze vijf campers, vier rolstoelbussen, een aangepaste motor met een zijspan, een boot en twee chalets, waarvan er één op een park van de Roompot staat.”

Chalets

Henk is al jaren als enige Zeeuw vrijwilliger bij de stichting en beheerder van één van de chalets. Toen Peerock in 2013 niet doorging kwam hij met het idee om 'iets' in Kamperland te organiseren. “Ik wilde hier een goed doel aan koppelen. Stichting On Wheels was het meest voor de hand liggend. De stichting krijgt geen enkele financiële steun van de overheid en draait op vrijwilligers en sponsoren. Het is mijn idee om hiervoor op deze manier geld in te zamelen en als ik iets doe, doe ik het goed”, vertelt hij.

Verrassing

Volgens Henk is de opzet van het evenement dit jaar anders dan voorgaande jaren. “Er is voor het eerst een buitenterras waar we mosselen, broodjes en warme snacks verkopen. Verder staat de bar op een andere plaats en tijdens het concert is er een ludieke verrassing voor de bezoekers.”

Ontmoetingsplek

Zo'n dertig vrijwilligers zijn betrokken bij Music for Wheels. “Deze mensen zijn ontzettend belangrijk, zonder hen zou dit evenement niet plaats kunnen vinden.” Het evenement is een ontmoetingsplek voor inwoners van Kamperland en omstreken. Het eerste optreden begint om 20.30 uur en vanaf 22.00 uur is er non-stop muziek. “Vorig jaar hadden we 400 bezoekers. Dit jaar hopen we op 500 mensen, zodat we nog meer geld kunnen ophalen.”

De entree bedraagt tien euro. Kijk voor meer informatie op www.musicforwheels.nl.

Meer uit Beveland

Wereldlichtjesdag herdenkt overleden kinderen, samenkomst in Geerteskerk Kloetinge

KLOETINGE - Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. 'Zo slingert in 24 uur een golf van licht over de hele wereld', aldus de organisatie. In de Geerteskerk in Kloetinge kunnen mensen samenkomen.

8 uur geleden
Flinke brand in sauna van vakantiewoning aan de Veerweg in Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK- In de sauna van een vakantiewoning op een vakantiepark aan de Veerweg is zondagmorgen een flinke brand ontstaan. Twee blusvoertuigen zijn momenteel actief bezig met het blussen van de brand. Een voertuig blust vanaf de buitenkant, het andere voertuig is ingezet om binnen te blussen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

14 uur geleden
COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Wie was Mattheus Smalleganges eigenlijk?

In een Goessche Courant uit 1921 kwam ik toevallig tegen dat het raadslid Constandse in een gemeenteraadsvergadering vroeg om 'meer toezicht op de spelling der naambordjes'. Helaas ontbreken deze straatnamen in het artikel. Maar welke nieuwe straten aanvankelijk dubieus gespeld waren, doet er nu niet toe. Want de kwestie is uiteindelijk goed gekomen; straks leest u hoe dat ging. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

1 dag geleden
Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

3 dagen geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

3 dagen geleden