Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vernieuwd Muzeeum gratis te bezoeken tijdens openingsweekend

Vernieuwd Muzeeum gratis te bezoeken tijdens openingsweekend

VLISSINGEN - Om de heropening te vieren en zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het vernieuwde Muzeeum, begint het Muzeeum vanaf vandaag met een speciale openingsactie. In het openingsweekend van 10 en 11 juni is het Muzeeum gratis toegankelijk. Het aantal gratis toegangskaarten is beperkt. De tickets worden geboekt via www.muzeeum.nl. De actievoorwaarden zijn te vinden op muzeeum.nl/openingsactie.

Na negen maanden verbouwen en herinrichten gaat het Maritiem Muzeeum Zeeland aan de Nieuwendijk weer open. Om de heropening te vieren en zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het vernieuwde Muzeeum kunnen er gratis toegangskaarten worden gereserveerd voor het openingsweekend 10 en 11 juni. Vanaf dan kunnen bezoekers de nieuwe tentoonstellingen ontdekken en een reis door het maritieme verleden en heden van Zeeland maken. Alle ruimte in het Muzeeum zijn volledig opnieuw ingericht. Er zijn veel nieuwe, interactieve installaties waarmee de maritieme geschiedenis op een eigentijdse wijze beleefd wordt.

Ga mee naar zee
Het publiek maakt een enerverende zeereis door de scheepvaartgeschiedenis van Zeeland in de 17e en18e eeuw. Tijdens deze zeereis ontmoeten bezoekers allerlei karakters uit die tijd, natuurlijk Michiel de Ruyter maar bijvoorbeeld ook kooplieden, zeemansvrouwen en tot slaafgemaakten. Iedereen telt.

North Sea Port Experience
Daarnaast biedt de North Sea Port Experience bezoekers de kans om de moderne haven van vandaag te verkennen. Deze tentoonstelling laat museumbezoekers kennismaken met de innovatieve technologieën en processen die een rol spelen in de havens van Zeeland en Gent. Het Maritiem Muzeeum Zeeland heeft er alle vertrouwen in dat de heropening een groot succes zal worden. Het Muzeeum wil bezoekers een onvergetelijke ervaring bieden en hen en volgende generaties inspireren met de omvangrijke maritieme geschiedenis van Zeeland.

Meer uit Vlissingen

Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

5 uur geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

7 uur geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

1 dag geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

2 dagen geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

2 dagen geleden
Tweemaal brons voor VTV-Acro

VLISSINGEN - Op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen Acroturnen halen de meiden van de Vlissingse Turn Vereniging onder andere tweemaal brons.

3 dagen geleden
Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

5 dagen geleden