Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vermeende steekpartij blijkt poging tot doodslag

Vermeende steekpartij blijkt poging tot doodslag

VLISSINGEN - De personen die zondagavond werden aangehouden na een melding van een steekpartij in Vlissingen zitten beiden vast voor poging tot doodslag. Het zwaargewonde slachtoffer bleek niet te zijn gestoken, maar te zijn geslagen met een metalen pijp.

Gisteravond, omstreeks 22.30 uur, meldden getuigen dat er een man was gestoken in De Beaufortstraat in Vlissingen. Agenten gingen snel ter plaatse om eerste hulp te verlenen en onderzoek te doen. “Ter plaatse zagen de agenten op het garageplein een man roerloos op de grond liggen. Er stonden een hoop mensen om hem heen. De agenten verleenden eerste hulp”, zo vertelt de politie vandaag.

Volgens de politie was de man in eerste instantie niet aanspreekbaar, maar even later kwam hij bij. Ter plekke gekomen ambulancemedewerkers brachten hem vervolgens met spoed naar het ziekenhuis. Het opgeroepen Mobiel Medisch Team hoefde niet meer ter plaatse te komen.

Meerdere getuigen vertelden de politiemensen wat er volgens hen was gebeurd. De man bleek niet gestoken te zijn, maar geslagen met een ijzeren staaf. Die staaf is aangetroffen en in beslag genomen door de agenten. De aanleiding voor de mishandeling is nog niet bekend en wordt nog onderzocht door de politie.

Door de politie zijn twee verdachten aangehouden. Hen wordt poging doodslag ten laste gelegd. Het gaat om een man van 75 en een vrouw van 37. Zij zijn beiden woonachtig in Vlissingen. De verdachten werden overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar brachten ze de nacht door. De twee verdachten mogen vandaag een verklaring afleggen bij rechercheurs.

Meer uit Vlissingen

Dorpsraad Souburg wil vinger in de pap bij bouw nieuwe kerncentrales

OOST-SOUBURG - De Dorpsraad Souburg wil betrokken worden bij de plannen voor nieuwbouw van mogelijk twee tot vier nieuwe kerncentrales in Vlissingen-Oost. Omdat de kerncentrales deels op het grondgebied van de gemeente Vlissingen worden gebouwd wil de dorpsraad, net als de gemeente Borsele, ook bij de inspraak betrokken worden. 

12 uur geleden
Connexxion blijft komende twee jaar openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen

MIDDELBURG - Connexxion blijft de komende twee jaar het openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen, na een recent besluit van Gedeputeerde Staten van Zeeland om de concessie van het vervoersbedrijf te verlengen. De huidige concessie, die op 15 december 2024 zou aflopen, wordt nu verlengd tot en met 12 december 2026.

1 dag geleden
Verdwijnt de bus nu echt uit Oost-Souburg?

OOST-SOUBURG - Als het aan de plannen van de provincie Zeeland ligt zal Oost-Souburg het in de toekomst zonder lijn 57 moeten stellen. De reden dat de provincie lijn 57 uit het vervoersplan heeft geschrapt is omdat er te weinig gebruik van de busverbinding wordt gemaakt. Zowel de Partij Souburg-Ritthem als de Dorpsraad Souburg hebben bezwaar aangetekend tegen de voornemen van de provincie.

1 dag geleden
Vanaf morgen is de kermis in de stad

VLISSINGEN - De jaarlijkse kermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 12 tot en met zaterdag 20 juli. Net als vorig jaar worden de attracties weer opgesteld in de binnenstad, op en rondom het Bellamypark. "We willen graag dat dit evenement met de tijd meegaat, veel mensen aanspreekt en dat het ook blijft passen in onze stad. Om die reden is ervoor gekozen om de Kermis dit jaar weer te organiseren op en rondom het Bellamypark", schrijft de gemeente op haar website.

1 dag geleden
BTZ-terrein gesloten door burgemeester vanwege drugshandel

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar heeft besloten het terrein van Bulk Terminal Zeeland (BTZ) voor twaalf maanden te sluiten. Dit besluit volgt na een langdurig politieonderzoek, waaruit blijkt dat het BTZ-terrein vermoedelijk al lange tijd onderdeel uitmaakt van een georganiseerde, internationale drugshandel. De sluiting gaat in op woensdag 24 juli 2024.

2 dagen geleden
Padelbanen Oost-Souburg officieel in gebruik genomen

OOST-SOUBURG - Afgelopen zaterdag zijn de padelbanen van Tennis en Padel Club Souburg officieel in gebruik genomen. Wethouder Coen Bertijn verrichte de openingshandeling met het doorknippen van een lint. Het heeft wat voeten in aarde gehad voordat de twee padelbanen officieel konden worden geopend. Door het slechte weer liep de aanleg van de banen vertraging op en moest de opening drie keer worden uitgesteld.

2 dagen geleden
Duin en Strandtochten in Vlissingen

VLISSINGEN - Op de derde zaterdag in juli wordt de Duin en Strandtochten van WSV De Vrolijke Tippelaars georganiseerd.

3 dagen geleden