Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vermeende handlanger Epstein naar gevangenis in New York

Vermeende handlanger Epstein naar gevangenis in New York

NEW YORK (ANP/RTR) - Ghislaine Maxwell, de vermeende handlanger van de overleden Amerikaanse zedendelinquent en multimiljonair Jeffrey Epstein, is naar een gevangenis in New York City overgebracht. Maxwell is onder meer aangeklaagd wegens meineed en betrokkenheid bij het ronselen van minderjarige meisjes voor seks.

De 58-jarige Maxwell werd donderdag in New Hampshire gearresteerd en werd afgelopen weekend vastgehouden in de gevangenis van Merrimack County, een detentiecentrum op 32 kilometer van het luxueuze huis waar ze zich schuilhield. De verdachte wordt nu gedetineerd in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn, zei het gevangenisbureau Federal Bureau of Prisons.

Maxwell was de ex-vriendin van Epstein en bleef ook na hun relatie bevriend met hem. Sommige vermeende slachtoffers van de multimiljonair zeggen dat Maxwell betrokken was bij het misbruik. Meerdere vrouwen hebben in rechtszaken gezegd dat Maxwell de leiding had over het ronselnetwerk van Epstein, meldde The New York Times vorig jaar.

Zes aanklachten

Maxwell is de dochter van de Britse mediamagnaat Robert Maxwell die in 1991 van zijn jacht viel en in zee verdronk. Ze verdween uit beeld nadat Epstein vorig jaar zelfmoord had gepleegd in zijn cel.

Maxwell zal naar verwachting vrijdag voor het eerst voor de federale rechtbank in Manhattan verschijnen voor zes aanklachten. Vier van de aanklachten hebben betrekking op ronselactiviteiten, waaronder het lokken van meisjes, het vervoeren van meisjes en het plannen daarvan, en twee vanwege meineed. Maxwell zou meineed hebben gepleegd toen ze volhield niets te weten van Epsteins misbruik.

Ze kan 35 jaar gevangenisstraf krijgen als ze schuldig wordt bevonden.

Meer uit Buitenland

Bosbranden in Noord-Spaanse regio Asturië onder controle

OVIEDO (ANP) - De vele bosbranden in de Noord-Spaanse regio Asturië zijn onder controle, aldus de autoriteiten. De circa 5000 brandbestrijders worden geholpen door de regen.

1 uur geleden
Japans keizerlijk hof gaat meer informatie delen

TOKIO (ANP) - Het Japans keizerlijk hof gaat op een andere manier met het publiek communiceren. Daarvoor is zaterdag een nieuw pr-kantoor geopend, melden Japanse media.

3 uur geleden
Paus Franciscus na drie nachten ontslagen uit ziekenhuis

ROME (ANP/AFP) - Paus Franciscus (86) is zaterdag zoals aangekondigd ontslagen uit het Gemelli-ziekenhuis in Rome. Hij werd daar woensdag opgenomen vanwege ademhalingsproblemen als gevolg van een bronchitisinfectie. "Ik leef nog steeds", grapte hij bij het verlaten van het ziekenhuis.

5 uur geleden
Topmilitair VS: Oekraïense winst dit jaar onwaarschijnlijk

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse topmilitair Mark Milley denkt niet dat Oekraïne de oorlog dit jaar zal winnen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil alle Russische militairen uit het land verdrijven en dat wordt erg lastig, aldus de legerstafchef in een interview met nieuwssite Defense One.

5 uur geleden
The Telegraph: Joe Biden niet naar kroning Charles

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden komt volgende maand hoogstwaarschijnlijk niet naar de kroning van koning Charles. Bronnen zeggen tegen The Telegraph dat hij "niet wordt verwacht" en dat er in zijn plaats een delegatie wordt gestuurd. Mogelijk komt Bidens vrouw Jill wel naar Londen.

6 uur geleden
Doden en tientallen gewonden door zware tornado's in VS

LITTLE ROCK (ANP) - Zeker drie mensen zijn om het leven gekomen en tientallen andere personen raakten gewond nadat zware tornado's vrijdag over een aantal staten in het zuiden en het midwesten van de Verenigde Staten zijn geraasd, schrijft CNN.

9 uur geleden
Minneapolis: groen licht politiehervorming na dood George Floyd

MINNEAPOLIS (ANP/AFP) - Het bestuur van de Amerikaanse stad Minneapolis heeft vrijdag een plan voor de hervorming van de plaatselijke politie goedgekeurd. De aanleiding is de gewelddadige dood van de 46-jarige George Floyd in 2020.

12 uur geleden