Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkopen, een mix van passie en eerlijkheid

Verkopen, een mix van passie en eerlijkheid

Middenin de lockdown een werkvloer interview met een verkoopmedewerker afnemen lijkt bepaald een uitdaging. Behalve voor Lianne Priester (57), werkzaam bij de Domburgse vestiging van Bomont. Al 6 jaar lang is ze een van de vaste gezichten in dit grote filiaal. “Ik ben echt nog nooit met tegenzin naar mijn werk gegaan en geniet - zelfs in deze tijd - van de enorme variatie in mijn werkzaamheden.”

Lianne weet waarover ze praat. “Ik houd van verkopen en ben ook gevoelig voor een fijne werksfeer en voldoende variatie. Dit is een groot filiaal met dames-, heren- en kindermode en een ‘living’-afdeling. Met vier fulltimers, een assistent filiaalleider en nog een aantal parttime collega’s vormen we een hecht team.”

Terugkerende klanten

Lianne gaf haar receptionistewerk op in ruil voor een paar avontuurlijke en vormende jaren op Sint Maarten en Aruba. Weer terug in Nederland werd ze moeder van een intussen volwassen zoon en dochter en werkte ze de eerste tien jaar niet buiten de deur. Daarna rolde ze het verkoop-vak in. Ze probeerde verschillende dingen uit en kwam er zo achter waar ze het best tot haar recht komt. “In Domburg hebben we echt een heel eigen publiek. Ik woon in Middelburg, maar tref hier klanten die speciaal naar Domburg komen. De mensen zijn open, toeristen komen zeer geregeld terug en je bouwt een band op.”

Inzicht en netwerken

De Zeeuwse Bomont keten breidt het aandachtsgebied ook uit naar Noord-Brabant. “Best gedurfd in deze tijd, maar we hebben een hele goede webshop en ondanks de lockdown is er echt genoeg werk voor het hele team. Vorig jaar waren de fysieke winkels 3 maanden lang gesloten, maar achter de schermen werd er op alle fronten hard gewerkt aan de bestellingen via de webshop. Daarnaast hebben we met een aantal collega’s ook voor de webshop kunnen bijspringen op het hoofdkantoor. Dan zie je goed hoe die stromen allemaal lopen, dat inzicht helpt in de winkel enorm mee en je leert collega’s die je voorheen alleen telefonisch sprak ook persoonlijk kennen.”

Nieuwe collega’s welkom

Op hoofdlijnen krijgen de filialen wat richtlijnen mee (denk aan de sfeer in de etalage en de sale-periode waarin alles gegroepeerd op maat in plaats van op merk wordt aangeboden). “Maar verder kunnen we het naar eigen inzicht inrichten en dat maakt het werk ook extra leuk We zorgen dat alles netjes hangt en zoeken plekjes voor nieuwe kleding, verzorgen de voorraad en de web shop bestellingen en houden de winkel samen fris en schoon.” We krijgen elke dag vracht van wat er verkocht is (afroom) en nieuwe collectie, checken de kleding en labelen het. Dat is nu goed te doen, maar als de winkel straks weer open gaat hebben we onze handen meer dan vol. Nieuwe collega’s zijn dan ook van harte welkom.”

Gevoel voor service

Gevoel voor service is in de verkoop onmisbaar. “We hebben veel vaste, terugkerende klanten. Als een bepaald artikel niet in de juiste maat of kleur in onze winkel hangt, dan zetten we een stap extra. We bestellen het juiste artikel en rekenen af, daarna krijgt de klant het thuis bezorgd. Dat wordt gewaardeerd. Toch pusht Lianne haar klanten niet. “Ik maak contact met de klant, weet wanneer ik een grapje kan maken en laat ze op hun gemak winkelen. Natuurlijk let ik op of ik ze ergens mee van dienst kan zijn. En als mijn mening gevraagd wordt geef ik die eerlijk. Ik verbaas me soms op de damesafdeling hoeveel vrouwen moeite hebben om de juiste maat uit het rek te pakken. Immers, niemand ziet de maat aan de buitenkant van de kleding, maar iedereen ziet het wél als die kleding te strak zit. Daar kan ik niet anders dan eerlijk over zijn.”
Lianne geeft nog een rondleiding langs de inpakservice en de magazijnen. Haar collega is bezig met de ‘living’ voorraad en ze herinnert zich de vraag van een klant of er nog een sisal vloermat is. Ze attendeert haar collega, draait nog even om de stelling heen en eenmaal weer beneden blijkt ze de bewuste sisal mat onder haar arm te hebben meegenomen. Het typeert de passie die Lianne voor haar vak aan de dag legt.

PASPOORT:

Naam: Lianne Priester

Leeftijd: 57 jaar

Woonplaats: Middelburg

Burgerlijke staat: Partner

Opleiding: Mavo, Meao

Hobby’s: Fietsen, gezelligheid met familie en koken

Meer uit Beveland

Handbal in de lift op de Bevelanden

HEINKENSZAND - De handbalsport begint weer op te bloeien in de Bevelandse gemeenten en dat smaakt naar meer voor handbalvereniging GSC in Heinkenszand. Bij de club begint dinsdag (2 april) een nieuw jeugdelftal.

4 uur geleden
Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

10 uur geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

10 uur geleden
Avondvierdaagse Heinkenszand begint op maandag 8 april

HEINKENSZAND - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert de Heinkenszandse Kika-KWF Walk & Run weer de avondvierdaagse en hardloopwedstrijd in en om het mooie Heinkenszand.

10 uur geleden
Jubilerend Ovezande gaat zondag voor spektakel met 'Fiets 'm d'r in'

OVEZANDE - Eerste Paasdag (zondag 31 maart) kan iedereen in Ovezande meedoen aan 'Fiets 'm d'r in'.

12 uur geleden
Automobilist ramt gevel van restaurant in Goes

GOES - Een vermoedelijk onder invloed zijnde automobilist heeft woensdag een flinke ravage aangericht in het centrum van Goes. Hij reed tegen de pui van een restaurant aan de Ganzepoortstraat. Een getuige verklaarde dat zij ternauwernood de auto kon ontwijken om niet aangereden te worden.

13 uur geleden
Unesco erkent Schelde Delta gebied als Unesco Global Geopark

Op 27 maart heeft Unesco het in Nederland en België gelegen Schelde Delta gebied het Unesco Global Geopark keurmerk toegekend. Het gebied beslaat ongeveer 5.500 vierkante kilometer en is meteen een van de grootste geoparken ter wereld. Na Geopark De Hondsrug is dit het tweede geopark in Nederland.

15 uur geleden