Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkoop ventilatoren en zwembadjes stijgt vanwege warme dagen

Verkoop ventilatoren en zwembadjes stijgt vanwege warme dagen

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders zijn volop bezig zich voor te bereiden op de verwachte zomerse temperaturen van volgende week. Winkelketens HEMA, Blokker en Action merken nu veel meer vraag naar producten als opblaaszwembaden, ventilatoren en mobiele airco’s dan tijdens eerdere weken. HEMA verkoopt nu ongeveer twee keer meer ventilatoren dan vorige week.

"Het wordt nu veel warmer dan eerder verwacht, dus in de winkel zien we dat klanten nu echt gretig kopen om op tijd voorbereid te zijn", zegt een woordvoerder van Action over de verkoop van ook bijvoorbeeld koelboxen en kleine opzetbadjes voor honden. Bij Blokker lopen "alle seizoensgebonden artikelen zoals ook zwembandjes momenteel harder dan normaal".

Elektronicaketen MediaMarkt verkocht de afgelopen weken al meer ventilatoren dan de periode ervoor, maar verwacht dat de "enorme toename" nog moet komen. "Pas als echt een hittegolf wordt aangekondigd of als mensen fysiek merken dat de warmte ongemakkelijk wordt, zoals met hete nachten, zien we de verkopen ineens met een factor duizend toenemen." Volgens een woordvoerder geldt dat vooral voor airco's.

Voorbereid

Bij de ventilatoren die MediaMarkt nu al verkoopt valt op dat er veel aandacht is voor de duurzaamheid ervan. "En je ziet wel dat mensen kiezen voor duurdere ventilatoren. Ze zijn door thuiswerken meer thuis en willen dan iets leuks hebben om tegenaan te kijken."

Intergamma, het moederbedrijf van bouwmarktketens Gamma en Karwei, ziet "de verkopen de afgelopen dagen zeker toenemen, maar er is nog geen sprake van een piek". "Ervaring leert ons dat wanneer het drie dagen achter elkaar in de nachten niet voldoende afkoelt, de verkopen sterk stijgen", zegt een woordvoerster. Wel is alles voorbereid. "De ventilatoren staan weer voor in de winkels. We zijn er klaar voor."

Leveringsproblemen

Leveringsproblemen zijn sinds het herstel van de coronacrisis een wereldwijd probleem, maar de winkels zeggen hier bij deze producten geen last van te hebben. "Dit is een vraag die elk jaar terugkomt, dus deze producten hebben we altijd in ruime hoeveelheden op voorraad staan", zegt MediaMarkt. HEMA heeft zich voorbereid door ervoor te zorgen dat "al onze winkels en ook de webshop meer dan voldoende voorraad hebben". Bij Action staan de producten "heel actief gepresenteerd" zodat ze "in de winkel makkelijk te vinden zijn".

Begin volgende week wordt het in het hele land zomers warm en in het midden en zuiden van het land kan de temperatuur naar 30 tot 33 graden stijgen.

Meer uit Financieel

Veel akkerbouwers verliezen inkomsten door weersextremen

DEN HAAG (ANP) - Ruim zes op de tien akkerbouwers hebben door toenemende weersextremen minder inkomsten uit de oogst van aardappelen, suikerbieten, uien en graan, meldt Nieuwe Oogst. Het agrarische vakblad baseert zich op een peiling onder ruim vijfhonderd akkerbouwbedrijven in Nederland.

1 uur geleden
Dalende iPhone-verkopen bezorgen Apple krimpende omzet

CUPERTINO (ANP) - Apple heeft in de eerste drie maanden van 2024 een lagere omzet geboekt, wat vooral te wijten was aan dalende verkopen van de iPhone. De smartphone van het Amerikaanse concern kreeg onder andere op de Chinese markt concurrentie van Huawei.

8 uur geleden
Moederbedrijf van Booking.com blijft groeien en voert winst op

NORWALK (ANP) - Booking Holdings is in de eerste maanden van het jaar harder gegroeid dan het internetbedrijf voor reizen zelf had verwacht. Het moederbedrijf van het in Amsterdam gevestigde Booking.com profiteerde van een toename van het aantal via het platform geboekte hotelovernachtingen. Daarbij steeg ook de winst hard.

8 uur geleden
Techbedrijven leiden beurzen in New York naar winst

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven hebben de belangrijkste graadmeters op de aandelenbeurzen in New York hoger gezet. In de aanloop naar de publicatie van de kwartaalcijfers van Apple nam de hoop op extra winstuitkeringen door de iPhone-maker toe, na vergelijkbare stappen van Google-moederbedrijf Alphabet.

9 uur geleden
Gazprom lijdt eerste jaarverlies sinds 1999

MOSKOU (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Gazprom heeft vorig jaar voor het eerst sinds 1999 een verlies geleden. Na de grootschalige inval van Rusland in Oekraïne verkocht het Russische staatsgasbedrijf steeds minder gas aan Europa, waarmee een lucratieve exportmarkt is weggevallen.

10 uur geleden
Media: filmdivisie Sony heeft interesse in Paramount

NEW YORK (ANP) - De filmtak van Sony is geïnteresseerd in een overname van branchegenoot Paramount Global, bekend van de filmstudio en televisiezenders als CBS, MTV en Nickelodeon. Volgens Amerikaanse media heeft Sony Pictures Entertainment samen met investeringsmaatschappij Apollo Global Management een bod van zo'n 26 miljard dollar (24 miljard euro) uitgebracht.

10 uur geleden
Shell-topman nu niet bezig met beursnotering in New York

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell heeft vooralsnog geen plannen om de beurs van Londen te verlaten voor New York. "Daar voeren wij op dit moment geen discussie over", zegt topman Wael Sawan in een toelichting op zijn resultaten.

13 uur geleden