Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkiezingsdebat Kunst en Cultuur in Zeeland

Verkiezingsdebat Kunst en Cultuur in Zeeland

MIDDELBURG - Het Zeeuwse kunst- en cultuurklimaat speelt een belangrijke rol voor een toekomstbestendige provincie. De Zeeuwse kunst- en cultuursector daagtde Zeeuwse lijsttrekkers daarom op 7 maart 2023 uit om het gesprek aan te gaan over de betekenis van kunst en cultuur voor de ontwikkeling van de provincie Zeeland.

Want economische ontwikkeling en culturele ontwikkelingen zullen de komende tijd hand in hand moeten gaan voor een toekomstbestendige provincie. Hoe geven we dat samen goed vorm? Welke bijdrage kan kunst en cultuur leveren aan de transities op het gebied van klimaat en energie? Wat zijn de kansen voor het vestigingsklimaat? Robert Vroegindeweij, vicevoorzitter van de Cultural Board Zeeland over de opzet van het debat: “We hebben duidelijke prioriteiten voor Zeeland en er is veel energie om de komende tijd te bouwen aan een goede voedingsbodem om kunst en cultuur aan te bieden in Zeeland, maar ook om kunstenaars naar Zeeland te trekken en een plek te bieden.” “We trekken als culturele sector nu goed samen op” bevestigt Monique Schoonen, voorzitter van het Zeeuws Cultureel Overleg. “Daar liggen zoveel kansen, ook samen met het Zeeuwse bedrijfsleven en door middel van grensoverschrijdende samenwerking. Dat laten we zien en daar kunnen we de komende tijd samen met een nieuw provinciebestuur van profiteren. Daarom is dit debat over kunst en cultuur nu zo relevant.” Aan de hand van de thema’s Zeeland Culturele Hoofdstad, Educatie, Broedplaatsenen Kunst en Cultuur voor alle Zeeuwen wordt er gedebatteerd over het Zeeuwse kunst- en cultuurklimaat van de toekomst.

Het verkiezingsdebat vindt plaats in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Meer informatie en aanmelden via de website van de ZB.

Meer uit Middelburg

Donderdag 6 juni speeddaten met VSBfonds in de ZB

MIDDELBURG - Heb jij een mooi project of idee dat mensen helpt om zich te ontwikkelen of dat zorgt voor meer samenhang in je buurt? En ben je op zoek naar financiering voor dit project? Op donderdag 6 juni van 10:30-16:00 zijn adviseurs van VSBfonds aanwezig in de ZB in Middelburg, om met initiatiefnemers uit Zeeland in gesprek te gaan.

1 uur geleden
CSW theatervoorstelling in de schouwburg van Middelburg.

MDDELBURG - Dinsdag 4 en woensdag 5 juni spelen leerlingen en docenten van alle CSW-locaties in de theatervoorstelling The Dreamer, an unusual odyssee in de schouwburg van Middelburg. 

5 uur geleden
Zeeuwen kunnen het testbericht nu ook via de NL-Alert app ontvangen

DEN HAAG - Maandag 3 juni rond 12.00 uur verstuurt de overheid een NL-Alert testbericht. Zo ervaar je hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Wanneer je het testbericht ontvangt, hoef je niets te doen. Zeeuwen die vaak dicht bij de grens zijn, kunnen het testbericht nu ook ontvangen met de NL-Alert app. 

8 uur geleden
Nieuwe regels voor toeristische verhuur woning in Middelburg

MIDDELBURG - Vanaf 1 juni 2024 is de eerste wijziging van de huisvestingsverordening van de gemeente Middelburg van kracht. Deze wijziging van de huisvestingsverordening stelt regels met betrekking tot toeristische verhuur van een woonruimte. Voor woningen die onder de huisvestingsverordening vallen geldt vanaf 1 juni een vergunningsplicht voor toeristische verhuur. Dit is om het aantal woningen in de gemeente Middelburg te beschermen tegen andere situaties dan bewoning.

22 uur geleden
Persoon in toren Lange Jan Middelburg overleden

MIDDELBURG - De persoon die vanmiddag werd gereanimeerd in de 90 meter hoge toren Lange Jan in Middelburg, is overleden. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) bekendgemaakt.Rond 11.40 uur werd een grote hulpverleningsactie op touw gezet nadat was gemeld dat in de Abdijtoren iemand onwel was geworden en moest worden gereanimeerd. Twee ambulanceteams, een traumahelikopter, een groot aantal politie-eenheden en de brandweer werden opgeroepen om te helpen.Ook het hoogtereddingsteam van de Veiligheidsregio kwam met spoed ter plaatse. Het hoogtereddingsteam voert brandweertaken uit op plekken die heel hoog zijn, heel diep zijn of in besloten ruimtes. In Nederland zijn er vier van deze teams, het Zeeuwse team rukt uit vanuit Terneuzen.Het plein bij de Onder den Toren werd vanwege de reddingsactie afgezet met linten. Uiteindelijk bleken alle inspanningen van de hulpdiensten tevergeefs: volgens de Veiligheidsregio is de patiënt in de toren overleden. Het traumateam, dat landde tussen de Zuidsingel en de Korte Noordstraat, steeg rond 13.15 uur weer op.

1 dag geleden
Melding reanimatie Abdijtoren Middelburg

MIDDELBURG - Verschillende hulpdiensten zijn dinsdag aan het einde van de ochtend opgeroepen voor een melding van een mogelijke reanimatie in de Abdijtoren aan de Onder den Toren in Middelburg.De eerste melding van de medische noodsituatie kwam rond 11.40 uur binnen. Naast de ambulancedienst zijn ook een traumahelikopter en de brandweer opgeroepen. Onder meer een hoogtereddingsteam is gealarmeerd.

1 dag geleden
'Glazen huis' op het Helmplein in Middelburg voor onderzoek naar malaria

MIDDELBURG - Van woensdag 29 t/m vrijdag 31 mei staat op het Helmplein in Middelburg een 'glazen huis'.  De landelijke studiekoepel UCSRN organiseert samen met studenten van University College Roosevelt een actie om geld in te zamelen voor het Malaria Consortium. Een goed doel dat zich inzet voor onderzoek naar malaria en een aantal andere tropische ziektes. 

1 dag geleden