Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkeershinder mogelijk door werk bij afrit A58 Kruiningen

Verkeershinder mogelijk door werk bij afrit A58 Kruiningen

KRUININGEN - Op maandag 25 januari beginnen bij Kruiningen werkzaamheden voor de kruising van afrit 33 van snelweg A58 en de N289. Ook de aanleg van de bypass bij rotonde Nishoek gaat in voorbereiding. De uitvoering kan verkeershinder veroorzaken.

Op de kruising komen nieuwe verkeerslichten. Om ruimte te maken hiervoor en voor de bypass laten de provincie Zeeland en Rijkswaterstaat bomen kappen. Daarnaast wordt het gras onder handen genomen en nabijgelegen poelen schoongemaakt. ‘De bomen die gerooid worden, zijn kaprijp en er zijn geen beschermde diersoorten in aangetroffen’, laat de provincie Zeeland weten. ‘We planten nieuwe bomen terug.’

Verkeersveiligheid

Tijdens spitsuren is het regelmatig druk op afrit 33. ‘Dat zorgde voor gevaarlijke situaties.’ Begin 2020 zijn daarom tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Dit voorjaar voeren de provincie Zeeland en Rijkswaterstaat werkzaamheden uit om de verkeerssituatie structureel te verbeteren. ‘Zo plaatsen we permanente (slimme) verkeerslichten. We creëren de zogenaamde bypass bij de rotonde Nishoek, waardoor verkeer sneller rechtsaf kan slaan. En het nabijgelegen fietspad wordt verplaatst en verbreed. Door deze maatregelen verbetert de doorstroming van het kruispunt en is het veiliger voor alle verkeersdeelnemers.’

Meer uit Reimerswaal

Rilland actief in verduurzamen woningen

RILLAND - Een duurzamer Rilland, dat is waar Energiecoöperatie 4411 voor staat. Op dit moment is de coöperatie druk bezig met het project met energiecoaches, zoals dat ook in andere gemeenten gebeurt. Daarbij krijgen woningeigenaren in het postcodegebied advies over het verduurzamen van hun woning. 

19 uur geleden
Nieuwe naam voor Fruitteeltmuseum Kapelle: Zeeuws Fruit Museum

KAPELLE - Het Fruitteeltmuseum in Kapelle heeft vrijdag haar nieuwe naam onthuld: Zeeuws Fruit Museum.

20 uur geleden
Bromfietser naar ziekenhuis na botsing met auto in Kruiningen

KRUININGEN - Een bromfietser is donderdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een auto in Kruiningen.

1 dag geleden
'We gaan voor feestdag waarop heel Yerseke trots kan zijn'

YERSEKE - Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Yerseke at Sea staat al stevig in de steigers. Op zaterdag 17 augustus is het mosselen, oesters en sfeer in de haven. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit, vertelt de organisatie achter het nieuwe festival.

1 dag geleden
Lionsclub Kapelle-de Bevelanden doneert 2.500 euro aan Stichting Lentekind

KAPELLE - Lionsclub Kapelle-de Bevelanden heeft donderdag 11 april een donatie van 2.500 euro geschonken aan Stichting Lentekind. 

2 dagen geleden
Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

2 dagen geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

2 dagen geleden