Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkeershinder door ongeluk op Schroebrug Middelburg

Verkeershinder door ongeluk op Schroebrug Middelburg

MIDDELBURG - Een ongeluk heeft vrijdagochtend voor forse verkeershinder in Middelburg gezorgd. Op de Schroebrug werd een fietsster door een vrachtwagen aangereden.

Het ongeluk gebeurde rond 08.10 uur bij de oversteekplaats voor fietsers net na de spoorwegovergang bij de Schroebrug in Middelburg. Een fietster met jongetje achterop wilde oversteken. Volgens de politie had de betrokken vrachtwagenchauffeur vermoedelijk ook groen licht gekregen waardoor de vrouw en kind in de dode hoek terecht kwamen en aangereden werden.

Volgens de politie liepen de vrouw en het kind lichte verwondingen op bij het incident maar hoefden beiden niet mee naar het ziekenhuis. De ambulance bracht de slachtoffers naar huis. Door het ongeluk was de Schroebrug enige tijd afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer dat over de brug richting het centrum naar Middelburg wilde rijden. Handhavers en politieagenten regelden tijdelijk het verkeer. Daardoor ont stond forse hinder op de Schroeweg. Rond 08.45 uur werd de brug weer vrijgegeven waarna het verkeer weer door kon rijden.

Meer uit Middelburg

Politie verspreid signalementen in onderzoek naar twee straatrovers in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagmiddag de signalementen van twee mannen gedeeld die er van verdacht worden een straat overval te hebben gepleegd in Middelburg. De mannen zouden op zondag 28 mei een 17-jarige jongen hebben beroofd en mishandeld. De politie doet nu een beroep op getuigen die de twee verdachten kennen of die zondag hebben gezien. 

16 uur geleden
'Vrijheid om bijna alles zelf te maken houdt het vak boeiend'

DOMBURG - Souschef Joris Kriele (49) werkte niet eerder in zo’n groot bedrijf als het Badhotel in Domburg. Hij ging met chef-kok Marco Bastiaanse eerst in gesprek over de primaire voorwaarde om zijn liefde voor het vak te waarborgen; de vrijheid om zoveel mogelijk zelf te maken. Dat gesprek is nu vijftien jaar geleden. Supervisor Food & Beverage Marieanne Noordhoek (26) ervaart haar driejarig dienstverband als een bliksemcarrière. Hun werkvloeren hebben alles met elkaar te maken, zeven dagen per week.

21 uur geleden
Match: Zeeuws Museum 1 op 1 met Rijksmuseum

MIDDELBURG - Deze zomer worden twaalf topstukken uit het Rijksmuseum gematcht met werken van twaalf musea in Nederland. In elke provincie één. Het topstuk uit het Rijksmuseum ontmoet in deze musea een verwant topstuk uit de eigen collectie: een perfecte Match. In het Zeeuws Museum vindt een intieme ontmoeting plaats tussen een werk van Thérèse Schwartze uit het Rijksmuseum en een werk van Emile Delpérée uit de eigen collectie.

1 dag geleden
Middelburg zoekt samen met inwoners naar bouwlocaties

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg gaat de komende maanden samen met inwoners op zoek naar nieuwe bouwlocaties binnen de gemeente. Net als in alle andere gemeentes in Zeeland is de woningbouwopgave groot. De raad heeft gisterenavond het voorstel goedgekeurd om door middel van een loting inwoners te betrekken bij de zoektocht naar locaties voor nieuwe woningen.

1 dag geleden
Start van ZLM Tour in Westkapelle

WESTKAPELLE - Westkapelle is dit jaar een startlocatie in de ZLM tour (7 t/m 11 juni 2023). Op donderdag 8 juni 2023 vindt het vertrek voor de eerste etappe plaats in Westkapelle. De finish in ‘s-Heerenhoek. Om 12.00 uur geeft wethouder Marcel Steketee het startschot.

1 dag geleden
Buurt- en beweegfeest met heropening paviljoen én opening van een grootse en nieuwe activiteit op Speelhof Hoogerzael

MIDDELBURG - Op zaterdag 3 juni vanaf 10.30 organiseert Speelhof Hoogerzael in samenwerking met Middelburg Beweegt, het Buurt- en beweegfeest. Behalve een uitgebreid beweegprogramma voor jong en oud, wordt op deze dag het paviljoen heropend.

2 dagen geleden
Brandweer Arnemuiden blust buitenbrand

ARNEMUIDEN – De brandweerlieden van Arnemuiden hebben woensdagmiddag een buitenbrand geblust langs het spoor. De brandweerlieden werden omstreeks 17.10 uur opgeroepen voor een buitenbrand aan de Steigerweg in Arnemuiden. Ze kwamen zonder spoed ter plaatse.

2 dagen geleden