Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkeershinder door inspecties van tien rijksbruggen

Verkeershinder door inspecties van tien rijksbruggen

Rijkswaterstaat inspecteert in augustus en september tien bruggen in Zeeland. ‘Een inspectie kan tot twee weken duren en zullen het verkeer hinder veroorzaken’, waarschuwt Rijkswaterstaat.

De inspecties helpen om de precieze werkzaamheden en planning te bepalen in aanloop naar toekomstig groot onderhoud, aldus Rijkswaterstaat. De bruggen die worden geïnspecteerd zijn de 2 Bathse bruggen, 2 Kreekrakbruggen, Leidingenbrug, Postbrug, Slaakbrug, Tholensebrug, Vlakebrug en Vossemeersebrug. Deze rijksbruggen zijn gebouwd in de jaren ‘70, ‘80 en ‘90 van de vorige eeuw en verschillende onderdelen naderen het einde van hun levensduur. Alle onderdelen van de brug worden geïnspecteerd: de steunpunten, voegovergangen, betonconstructies, het rijdek, de verflaag, damwanden, elektrotechnische installaties en de terreinen rondom bruggen. Het gaat om visuele inspecties, maar ook om het nemen van betonmonsters, asfaltmonsters en bijvoorbeeld ultrasoon onderzoek van het rijdek.

‘De inspecties leiden voor wegverkeer tot avond- en nachtafsluitingen bij de Postbrug, Slaakbrug, Tholensebrug, Vlakebrug en Vossemeersebrug. Tijdens de inspecties aan de 2 Bathse bruggen, 2 Kreekrakbruggen en de Leidingenbrug wordt verkeer over 1 rijstrook geleid. De hinder betreft niet alleen de wegen die over de brug lopen, ook op de wegen onder bruggen kan er sprake zijn van hinder.’

Van begin augustus tot medio september ondervindt het vaarwegverkeer hinder op het Schelde-Rijnkanaal, en van medio september tot eind september op het Kanaal door Zuid-Beveland. ‘De hinder betreft een tijdelijke vermindering van de vaarbreedte, passage over één oever en een beperking van de vaarsnelheid. Verkeersbegeleiding zal op de inspectielocatie plaatsvinden vanaf een begeleidingsvaartuig.’

Een overzicht van de hinder per brug en de omleidingsroutes is te vinden op rws.nl/inspectiesbruggen. Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis). Voor de scheepvaart is er meer te lezen op www.vaarweginformatie.nl.

Meer uit Beveland

Wensen vervuld met nieuwbouw Van de Velde

KAPELLE - Al sinds de jaren tachtig is autobedrijf Van de Velde niet meer weg te denken van de Stationssingel in Kapelle. Het bedrijf werd in 1979 opgericht door Piet van de Velde en ook zoon Arno van de Velde is nu werkzaam in het familiebedrijf. In de afgelopen veertig jaar is de onderneming langzaam maar zeker uitgebreid tot het gloednieuwe pand dat er nu staat. 

46 minuten geleden
Energiebespaaractie voor huurders in Goes en Borsele

GOES/HEINKENSZAND - Huurders in de gemeenten Goes en Borsele hebben een bespaarkaart ter waarde van tachtig euro ontvangen.

3 uur geleden
Ruim 1,5 miljoen euro voor woningverbetering in Zeeland

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland verleent ruim 1,5 miljoen euro subsidie voor vijf gebiedsgerichte projecten voor verbetering van de woningvoorraad. Het gaat om vervangende nieuwbouw of het veranderen van gebouwen in woningen. Deze subsidie draagt bij aan de realisatie van in totaal 215 nieuwe woningen in de gemeenten Goes, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen en Sluis.

3 uur geleden
Lunch met film tegen eenzaamheid in Ovezande en Baarland

BAARLAND/OVEZANDE - Iedereen is van harte welkom bij een lunch met dorpsfilm in Ovezande, op 6 oktober, en in Baarland, op 7 oktober. Deze samenkomsten vinden plaats in het kader van de Week tegen Eenzaamheid.

17 uur geleden
Bouw nieuwbouwcomplex Waterstate Lofts begint

GOES - Bij de Westhavendijk in Goes, aan de rand van het stadscentrum, begint donderdag de bouw van Waterstate Lofts. Dit is een complex met 89 hotelappartementen, 14 woonappartementen, een restaurant en winkel.

19 uur geleden
Expo fotoclub brengt duurzaamheid en Goes in beeld

GOES - Difo Goes, de club van enthousiaste hobbyfotografen, opent donderdagmiddag 6 oktober haar expositie ‘Duurzaamheid en Goes’.

22 uur geleden
Lezing in Kats over boek ‘Noord-Beveland’ gaat niet door

KATS - De lezing op donderdagavond 13 oktober in Kats over het boek ‘Noord-Beveland’ gaat niet door.

1 dag geleden