Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkeershinder door inspecties van tien rijksbruggen

Verkeershinder door inspecties van tien rijksbruggen

Rijkswaterstaat inspecteert in augustus en september tien bruggen in Zeeland. ‘Een inspectie kan tot twee weken duren en zullen het verkeer hinder veroorzaken’, waarschuwt Rijkswaterstaat.

De inspecties helpen om de precieze werkzaamheden en planning te bepalen in aanloop naar toekomstig groot onderhoud, aldus Rijkswaterstaat. De bruggen die worden geïnspecteerd zijn de 2 Bathse bruggen, 2 Kreekrakbruggen, Leidingenbrug, Postbrug, Slaakbrug, Tholensebrug, Vlakebrug en Vossemeersebrug. Deze rijksbruggen zijn gebouwd in de jaren ‘70, ‘80 en ‘90 van de vorige eeuw en verschillende onderdelen naderen het einde van hun levensduur. Alle onderdelen van de brug worden geïnspecteerd: de steunpunten, voegovergangen, betonconstructies, het rijdek, de verflaag, damwanden, elektrotechnische installaties en de terreinen rondom bruggen. Het gaat om visuele inspecties, maar ook om het nemen van betonmonsters, asfaltmonsters en bijvoorbeeld ultrasoon onderzoek van het rijdek.

‘De inspecties leiden voor wegverkeer tot avond- en nachtafsluitingen bij de Postbrug, Slaakbrug, Tholensebrug, Vlakebrug en Vossemeersebrug. Tijdens de inspecties aan de 2 Bathse bruggen, 2 Kreekrakbruggen en de Leidingenbrug wordt verkeer over 1 rijstrook geleid. De hinder betreft niet alleen de wegen die over de brug lopen, ook op de wegen onder bruggen kan er sprake zijn van hinder.’

Van begin augustus tot medio september ondervindt het vaarwegverkeer hinder op het Schelde-Rijnkanaal, en van medio september tot eind september op het Kanaal door Zuid-Beveland. ‘De hinder betreft een tijdelijke vermindering van de vaarbreedte, passage over één oever en een beperking van de vaarsnelheid. Verkeersbegeleiding zal op de inspectielocatie plaatsvinden vanaf een begeleidingsvaartuig.’

Een overzicht van de hinder per brug en de omleidingsroutes is te vinden op rws.nl/inspectiesbruggen. Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis). Voor de scheepvaart is er meer te lezen op www.vaarweginformatie.nl.

Meer uit Beveland

COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

11 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Wie was Mattheus Smalleganges eigenlijk?

In een Goessche Courant uit 1921 kwam ik toevallig tegen dat het raadslid Constandse in een gemeenteraadsvergadering vroeg om 'meer toezicht op de spelling der naambordjes'. Helaas ontbreken deze straatnamen in het artikel. Maar welke nieuwe straten aanvankelijk dubieus gespeld waren, doet er nu niet toe. Want de kwestie is uiteindelijk goed gekomen; straks leest u hoe dat ging. 

14 uur geleden
Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

16 uur geleden
Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

2 dagen geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

2 dagen geleden
In tweede kwartaal meer duidelijkheid over herstel Westerscheldetunnel

ELLEWOUTSDIJK - De N.V. Westerscheldetunnel heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de eerder dit jaar ontdekte betonschade in de oostbuis van de tunnel. 'Het meest waarschijnlijk is dat een aantal omstandigheden gezamenlijk heeft geleid tot de betonschade', laat de organisatie donderdag weten. Ze verwacht pas in het tweede kwartaal van volgend jaar uitsluitsel over de oorzaak en het herstelplan.

2 dagen geleden
Rotary viert 100 jaar in Nederland zaterdag in Goes

GOES - Rotary Nederland markeert in 2023 haar eeuwfeest met een grootschalige estafette, waarbij een symbolische bakfiets het hele land doorkruist en elke Rotary Club aandoet. Deze viering bereikt zaterdag 2 december de Grote Markt in Goes, waar de drie Bevelandse Rotary clubs zich presenteren en geld inzamelen voor Shelter Box.

2 dagen geleden