Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkeershinder door inspecties van tien rijksbruggen

Verkeershinder door inspecties van tien rijksbruggen

Rijkswaterstaat inspecteert in augustus en september tien bruggen in Zeeland. ‘Een inspectie kan tot twee weken duren en zullen het verkeer hinder veroorzaken’, waarschuwt Rijkswaterstaat.

De inspecties helpen om de precieze werkzaamheden en planning te bepalen in aanloop naar toekomstig groot onderhoud, aldus Rijkswaterstaat. De bruggen die worden geïnspecteerd zijn de 2 Bathse bruggen, 2 Kreekrakbruggen, Leidingenbrug, Postbrug, Slaakbrug, Tholensebrug, Vlakebrug en Vossemeersebrug. Deze rijksbruggen zijn gebouwd in de jaren ‘70, ‘80 en ‘90 van de vorige eeuw en verschillende onderdelen naderen het einde van hun levensduur. Alle onderdelen van de brug worden geïnspecteerd: de steunpunten, voegovergangen, betonconstructies, het rijdek, de verflaag, damwanden, elektrotechnische installaties en de terreinen rondom bruggen. Het gaat om visuele inspecties, maar ook om het nemen van betonmonsters, asfaltmonsters en bijvoorbeeld ultrasoon onderzoek van het rijdek.

‘De inspecties leiden voor wegverkeer tot avond- en nachtafsluitingen bij de Postbrug, Slaakbrug, Tholensebrug, Vlakebrug en Vossemeersebrug. Tijdens de inspecties aan de 2 Bathse bruggen, 2 Kreekrakbruggen en de Leidingenbrug wordt verkeer over 1 rijstrook geleid. De hinder betreft niet alleen de wegen die over de brug lopen, ook op de wegen onder bruggen kan er sprake zijn van hinder.’

Van begin augustus tot medio september ondervindt het vaarwegverkeer hinder op het Schelde-Rijnkanaal, en van medio september tot eind september op het Kanaal door Zuid-Beveland. ‘De hinder betreft een tijdelijke vermindering van de vaarbreedte, passage over één oever en een beperking van de vaarsnelheid. Verkeersbegeleiding zal op de inspectielocatie plaatsvinden vanaf een begeleidingsvaartuig.’

Een overzicht van de hinder per brug en de omleidingsroutes is te vinden op rws.nl/inspectiesbruggen. Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis). Voor de scheepvaart is er meer te lezen op www.vaarweginformatie.nl.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

turfer 1 maand geleden
je kan ook niet inspecteren , dan stort de brug vanzelf wel in, en heb je nog meer vertragingen
wijari 1 maand geleden
Het word tijd voor veerponten net als vroeger

Meer uit Beveland

Festival ‘Cultuur uit de Zak’ gaat door

HEINKENSZAND - Op zaterdag 23 oktober vindt het festival ‘Cultuur uit de Zak’ plaats. Door de coronamaatregelen was het even spannend of het kon doorgaan, maar dat is inmiddels zeker, laat de organisatie weten.

13 minuten geleden
Willem Poppe houdt mtb-route Poelbos met groep vrijwilligers begaanbaar

GOES - Net voordat de coronacrisis uitbrak, schafte Willem Poppe voor het eerst een mountainbike aan. “Binnen de kortste keren had ik de smaak van deze sport te pakken”, vertelt de Goesenaar. Om zijn hobby te kunnen blijven uitoefenen in de buurt, onderhoudt hij nu zelfs met een groep vrijwilligers de mountainbikeroute door het Poelbos.Poppe probeerde het mountainbiken uit, omdat hij graag buiten en in de natuur is. “Ik kwam erachter dat er op een steenworp afstand van waar ik woon een mtb-route was.” Die voorziening in het Poelbos was bij zijn ontdekking alleen wel overwoekerd door onkruid. “Zonde, want het is een prachtige route. Tussen al die bomen kun je goed je stuurmanskunst oefenen en je leert er met de elementen spelen, want de kleigrond maakt de route bij regen spekglad. Je komt er van onder tot boven onder de modder uit.”

2 uur geleden
Gemeente Noord-Beveland stopt met adverteren in het ‘gele krantje’

WISSENKERKE - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noord-Beveland ontbindt haar advertentiecontract met Trainews vanwege het nieuwe beleid van deze uitgever.

18 uur geleden
Ook Borsele heeft vanaf donderdag een repair café

HEINKENSZAND - De Borselse wethouder Marga van de Plasse en Liliane Schoone, voorzitter van de Seniorenraad Borsele, openen donderdag in Heinkenszand het eerste repair café van gemeente Borsele. 

21 uur geleden
‘We hopen met deze vernieuwing ook leden aan te trekken’

KAMPERLAND - Burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland heeft, met hulp van het jongste clublid Lizzy Fillius, het vernieuwde tennispark van S.V. Slagvast in Kamperland geopend. “We zijn klaar voor de toekomst”, vertelt clubvoorzitter Peter Sandee.

1 dag geleden
Dodelijk arbeidsongeval in Driewegen

DRIEWEGEN - Bij een arbeidsongeval aan de Weltevredendijk bij Driewegen is maandagmiddag een 83-jarige man overleden. Hij raakte bekneld onder een heftruck.

1 dag geleden
Eindeloos Eiland Festival op nieuwe locatie

WISSENKERKE - Het Eindeloos Eiland Festival (EEF) gaat eindelijk door. De herfsteditie vindt plaats op 24, 25 en 26 september op een nieuwe locatie; hofstede ‘s Gravenhoek bij Wissenkerke.

1 dag geleden