Verhoogd risico op natuurbrand in provincie

Gepubliceerd op 15 april 2019 - 14:06 Samen met De Bode
GOES - Met ingang van maandag geldt er een verhoogd risico op een natuurbrand in Zeeland. Fase2 (extra alert) is ingegaan, meldt de Veiligheidsregio Zeeland.
Verhoogd risico op natuurbrand in provincie

Elk voorjaar en in de zomer neemt de kans op een natuurbrand toe. Natuurbranden kunnen onvoorspelbaar zijn, zich snel verspreiden en op verschillende plekken opduiken. Dat maakt het tevens lastig om ze te bestrijden. Behalve dat er mooie natuur verloren gaat, vormt een brand ook een bedreiging voor dieren in de natuur. Het grootste gevaar voor de mens is dat men door het vuur verrast wordt, ingesloten raakt en niet meer weg kan.

De meeste natuurbranden ontstaan omdat mensen onvoorzichtig zijn met vuurkorven, barbecues of het weggooien van een sigaret. Soms worden branden aangestoken. Maar ook door de natuur zelf kan brand ontstaan, bijvoorbeeld door blikseminslag. Factoren die invloed hebben op het risico van een natuurbrand zijn behalve het jaargetijde (zoals voorjaar en zomer), het soort begroeiing (heide, duindoorn, naaldbos), het aantal en type gebruikers (wandelaars, kampeerders), en de weersomstandigheden (droogte en wind).

Kijk hieronder wat je moet doen bij een natuurbrand:

Reacties (0)

Om te reageren moet je eerst even inloggen.