Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vergaderdienst Zoom wint op vlak Wall Street

Vergaderdienst Zoom wint op vlak Wall Street

NEW YORK (ANP) - Vergaderdienst Zoom Video was dinsdag in de eerste handelsminuten een sterke stijger op Wall Street. Kwartaalcijfers van het snel gegroeide technologiebedrijf vielen goed bij beleggers, die er bemoedigende signalen over de te verwachte omzet na coronajaar 2020 in zagen. De belangrijkste graadmeters voor de New Yorkse beurzen openden nagenoeg vlak na de de stevige winsten een dag eerder.

Het aandeel van Zoom Video werd bijna 5 procent meer waard. Het bedrijf behaalde in het slotkwartaal van het jaar een hogere winst en omzet dan analisten in doorsnee hadden verwacht, waarmee de omzet over heel het afgelopen jaar het viervoudige was dan dat van een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde ervan dat werknemers wereldwijd van de een op de andere dag op afstand van kantoor moesten werken.

De Dow-Jonesindex steeg een fractie tot 31.537 punten. De brede S&P 500, die maandag de sterkste eendaagse stijging sinds juni neerzette, noteerde nagenoeg vlak op 3.899 punten. Techbeurs Nasdaq verloor 0,4 procent tot 13.540 punten.

De winsten van een dag eerder werden ingegeven door optimisme over vaccinactieprogramma's tegen het nieuwe coronavirus. Daarnaast was er een pauze in de opmars van rendement op staatsobligaties van de voorbije dagen, waardoor beleggers ook weer meer vertrouwen hadden in aandelen van snelgroeiende techbedrijven.

Target verrast

Winkelketen Target kwam ook met cijfers en verraste met de verkoopcijfers in het belangrijke feestdagenseizoen. Daarbij deed het concern goede zaken met de bezorg- en besteldienst. Het aandeel won 2,1 procent.

Aandelen van het Chinese NIO, dat elektrische auto's maakt, reageerden ook sterk op het handelsbericht dat voor het openen van de beurzen verscheen. Ondanks een sterk gestegen omzet kelderde het bedrijf ruim 9 procent, mede door een groter dan verwacht verlies.

Merck won 1,1 procent. Het Amerikaanse farmaconcern gaat naar verluidt helpen bij de productie van het coronavaccin van Johnson & Johnson (J&J).

Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder tot 60,88 dollar. Brentolie steeg 0,3 procent tot 63,86 dollar per vat. De euro was 1,2038 dollar waard, tegenover tegen 1,2049 dollar een dag eerder.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Miljardair Ma geeft mogelijk belang in Ant Group op'

PEKING (ANP) - De Chinese miljardair Jack Ma doet mogelijk zijn belang in betalingsdienstverlener Ant Group van de hand. Het bedrijf zou de mogelijkheden onderzoeken voor Ma om zijn stukken te verkopen en de controle over het bedrijf op te geven, meldden bronnen aan persbureau Reuters. Een dergelijke stap zou Ant helpen om een geschil met Peking, dat het bedrijf nauwlettend in de gaten houdt, de wereld uit te helpen.

1 uur geleden
'Europa is traag met uitrol snel 5G-netwerk'

PARIJS (ANP) - Europa is laat met de uitrol van het snelle 5G-netwerk voor mobiel internet. Om het niveau van China te bereiken heeft Europa met het huidige tempo nog zeker twee jaar nodig. Dat zegt Börje Eckhom, topman van de Zweedse producent van telecomapparatuur Ericsson in een interview met de Franse krant Le Monde. Hij waarschuwt dat Europa het risico loopt om nieuwe banen mis te lopen.

3 uur geleden
'Enthousiasme om 'via achterdeur' naar beurs te gaan neemt af'

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het enthousiasme om een bedrijf via een zogeheten special purpose acquisition company of 'spac' naar de beurs te brengen neemt af. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal komt dat onder meer door de strengere controles van toezichthouders. Daarnaast zouden spacs, minder renderen dan bedrijven die op traditionele bedrijven naar de beurs zijn gegaan.

4 uur geleden
Credit Suisse aangeklaagd om debacles rond Archegos en Greensill

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Zwitserse bank Credit Suisse is aangeklaagd voor de financiële debacles rond investeringsmaatschappij Archegos en financieringsmaatschappij Greensill Capital. Die kostten de bank miljarden. Volgens een Amerikaans pensioenfonds, dat de zaak aanspande, heeft de bank te veel risico genomen en beleggers misleid.

6 uur geleden
Topman GameStop verkoopt voor miljoenen aan aandelen

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - GameStop-topman George Sherman, die mogelijk moet vertrekken, heeft voor 12 miljoen dollar aan aandelen van de geplaagde gamewinkelketen verkocht. De topman wist met de transactie volop te profiteren van de beursgekte rond het bedrijf waardoor het aandeel spectaculair aan waarde won.

7 uur geleden
KPN: geen enkele indicatie dat klanten zijn afgeluisterd

DEN HAAG (ANP) - KPN zegt geen indicatie te hebben dat klanten in het verleden zijn afgeluisterd of dat Huawei klantgegevens heeft ontvreemd. Volgens het telecombedrijf heeft geen enkele leverancier "ongeautoriseerde, ongecontroleerde en ongelimiteerde" toegang tot de netwerken en systemen. KPN reageert hiermee op een artikel in de Volkskrant dat een geheim intern rapport uit 2010 in handen heeft waaruit zou blijken dat het Chinese technologiebedrijf Huawei vrije toegang had tot het mobiele netwerk van KPN. Huawei ontkent de aantijgingen met klem.

8 uur geleden
Groei China helpt Wall Street aan nieuwe records

NEW YORK (ANP) - Aan de meldingen van records op de New Yorkse aandelenbeurzen komt maar geen einde. Gesteund door de ongekende economische groei in China zijn de belangrijkste graadmeters op Wall Street vrijdag met winsten gesloten. Coinbase, een groot handelsplatform voor cryptovaluta, profiteerde van stormachtige handel in digitale munten.

17 uur geleden