Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verenigd Koninkrijk levert 20.000 troepen voor NAVO-oefening

Verenigd Koninkrijk levert 20.000 troepen voor NAVO-oefening

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk zal 20.000 militairen inzetten om in heel Europa deel te nemen aan de grote NAVO-oefening Exercise Steadfast Defender 24, zei het Britse ministerie van Defensie maandag. De inzet omvat legertroepen die van februari tot juni in Oost-Europa worden gestationeerd, een vliegdekschip, F35 straaljagers en surveillancevliegtuigen.

"Ik kan vandaag aankondigen dat Groot-Brittannië zo'n 20.000 personeelsleden zal sturen om deel te nemen aan een van de grootste NAVO-missies sinds het einde van de Koude Oorlog", zei minister van Defensie Grant Shapps in een toespraak waarvan delen door het Britse ministerie van Defensie werden vrijgegeven.

"Het zal ervoor zorgen dat ons leger de krachten bundelt met collega's uit dertig NAVO-landen plus Zweden, wat een cruciale geruststelling biedt tegen de dreiging van Poetin", zei Shapps over de oefening.

Eerder noemde de Amerikaanse militaire krant Stars and Stripes Exercise Steadfast Defender 24 de "grootste militaire oefening van de NAVO sinds het einde van de Koude Oorlog". Volgens deze publicatie zullen ruim 40.000 militairen worden samengebracht voor een oefening die zich uitstrekt van de Baltische staten tot Polen en Duitsland.

Meer uit Buitenland

NBC: familie Biden bespreekt mogelijke exit uit verkiezingsrace

WASHINGTON (ANP) - Familieleden van de Amerikaanse president Joe Biden hebben besproken hoe een voortijdig einde van zijn verkiezingscampagne eruit zou kunnen zien. Dat meldt NBC, dat zich baseert op twee mensen die volgens de nieuwszender bekend zijn met de discussies. NBC specificeert niet om welke familieleden het gaat.

22 minuten geleden
Brussel belooft 400 miljoen euro voor Palestijnse Autoriteit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft de Palestijnse Autoriteit 400 miljoen euro aan steun beloofd. Brussel hoopt de economie van de Westelijke Jordaanoever op die manier te stabiliseren, maar de betalingen zijn wel afhankelijk van hervormingen die de Palestijnse Autoriteit moet doorvoeren.

1 uur geleden
Biden volgende week weer op campagne

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat volgens zijn team volgende week weer op campagne, als hij hersteld is van covid en uit isolatie mag. Amerikaanse media speculeerden donderdag dat Biden zich dit weekend zou kunnen terugtrekken uit de presidentiële race, maar volgens campagneleider Jen O'Malley Dillon gaat de president komende week gewoon eropuit om stemmen te trekken.

1 uur geleden
ICJ: Israëlisch nederzettingenbeleid in strijd met recht

DEN HAAG (ANP) - Het Israëlische nederzettingenbeleid is volgens het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in strijd met het internationaal recht. De hoogste rechtbank van de Verenigde Naties heeft in een zitting over verschillende aspecten van het beleid kritiek geuit. De manier waarop een deel van de bezettingen plaatsvindt, komt neer op annexatie. De Palestijnse bevolking wordt bovendien zelfbeschikking ontzegd en gediscrimineerd. Israël moet zich volgens het ICJ zo snel mogelijk uit de bezette gebieden terugtrekken en benadeelden compenseren.

1 uur geleden
Honderden bevrijd bij bestorming gevangenis Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP/RTR) - Bij een bestorming van een gevangenis in Bangladesh zijn honderden mensen bevrijd. Protesterende studenten stichtten ook brand bij de gevangenis, zegt de politie tegen persbureau AFP.

1 uur geleden
Commissie Democraten bijeen over onlineprocedures voor kandidaat

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een commissie van de Democratische Partij van president Joe Biden komt vrijdag bijeen om te praten over een procedure waarmee partijleden snel online kunnen stemmen over de presidentskandidaat voor de verkiezingen van 5 november. Het congres van de partij is 19 augustus in Chicago en dan zou Joe Biden officieel als de presidentskandidaat worden geïnstalleerd.

2 uur geleden
Journalist Gershkovich veroordeeld tot zestien jaar voor spionage

MOSKOU (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf. Volgens Russische media is hij schuldig bevonden aan spionage. De zaak is behandeld achter gesloten deuren. Gershkovich, zijn werkgever The Wall Street Journal en de Verenigde Staten ontkennen dat hij een spion is.

2 uur geleden