Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdeling van de ministeries en bewindspersonen in Rutte IV

Verdeling van de ministeries en bewindspersonen in Rutte IV

DEN HAAG (ANP) - Formateur Mark Rutte heeft vrijdagmiddag bekendgemaakt welke ministers en staatssecretarissen zijn nieuwe kabinet zal kennen. Aan de ministeries lijkt vooralsnog niets te veranderen, maar er komen wel nieuwe posten bij. De bewindspersonen zijn als volgt over de departementen verdeeld, al kunnen de namen volgens het Bureau Kabinetsformatie de komende weken nog veranderen:

Algemene Zaken: minister-president, tevens minister van Algemene Zaken

Buitenlandse Zaken: minister van Buitenlandse Zaken, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Justitie en Veiligheid: minister van Justitie en Veiligheid, minister voor Rechtsbescherming, staatssecretaris van Asiel en Migratie.

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, staatssecretaris van Cultuur en Media.

Financiën: minister van Financiën, staatssecretaris van Fiscaliteit, staatssecretaris van Toeslagen en Douane.

Defensie: minister van Defensie, staatssecretaris van Defensie.

Infrastructuur en Waterstaat: minister van Infrastructuur en Waterstaat, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.

Economische Zaken en Klimaat: minister van Economische Zaken, minister voor Klimaat en Energie, staatssecretaris van Mijnbouw.

Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit: minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, minister voor Natuur en Stikstof.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen.

Volksgezondheid, Welzijn en Sport: minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, minister voor Langdurige Zorg en Sport, staatssecretaris van Jeugd en Preventie.

Meer uit Binnenland

Studenten ontvangen eerste basisbeurs en lenen meteen minder

DEN HAAG (ANP) - Minder studenten gaan een studielening aan en het bedrag dat ze lenen is flink gedaald, maakt de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) bekend. Vrijdag ontvangen studenten hun eerste basisbeurs nadat deze opnieuw is ingevoerd. Onderzoekers verwachten dat studenten daardoor "bewuster" zijn gaan lenen.

2 uur geleden
Strafeisen verwacht in strafzaak over vergisontvoering Cruquius

SCHIPHOL (ANP) - In de strafzaak over de vergisontvoering in Cruquius krijgen acht van de tien verdachten vrijdag de strafeisen te horen. De officieren van justitie presenteren op deze derde zittingsdag al het verzamelde bewijsmateriaal rond de ontvoering van een destijds 56-jarige man uit Hoofddorp. Het Openbaar Ministerie toont tijdens het requisitoir een video van achttien minuten die de gebeurtenissen en reisbewegingen van de groep verdachten visualiseert.

5 uur geleden
Strafproces Marengo nadert einde met laatste woord kroongetuige

AMSTERDAM (ANP) - Het omvangrijke liquidatieproces Marengo nadert de afronding. Vrijdag staat in de Bunker in Amsterdam-Osdorp de laatste reactie (dupliek) en het laatste woord van kroongetuige Nabil B. op het programma. Daarna is de inhoudelijke behandeling afgerond van de inmiddels jarenlang slepende strafzaak. Er staan nog wel procedurele zittingen gepland de komende periode.

5 uur geleden
Utrecht week lang in teken van Nederlandse films

UTRECHT (ANP) - Utrecht maakt zich op voor acht dagen Nederlandse films, sterren en rode lopers tijdens de 43e editie van het Nederlands Film Festival. In totaal worden op het festival 247 producties vertoond, waaronder 82 premières. Voor veel van de vertoningen kan het publiek kaartjes kopen. Op de laatste dag worden de Gouden Kalveren uitgereikt, de belangrijkste Nederlandse filmprijzen.

5 uur geleden
Verdachten van moorden in Lieshout en Amsterdam horen strafeisen

DEN BOSCH (ANP) - De verdachten van een roofmoord in het Brabantse Lieshout, gevolgd door een moord in Amsterdam, krijgen vrijdag de strafeisen te horen. De rechtbank in Den Bosch hervat dan de inhoudelijke behandeling van de zaak die in januari begon.

5 uur geleden
A10 bij Amsterdam weer dicht vanwege verbouwing station Zuid

AMSTERDAM (ANP) - De A10 Zuid richting Schiphol is vanaf vrijdagavond tot maandagochtend vroeg dicht vanwege grootschalige werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid. De weg is dicht tussen knooppunt Amstel en de oprit S108 VUmc, van vrijdagavond 22.00 uur tot maandag 05.00 uur.

5 uur geleden
RIVM komt met studie naar gezondheidsrisico's door uitstoot Tata

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert vrijdag een onderzoek naar gezondheidsrisico's die voortkomen uit de uitstoot van Tata Steel. Het instituut heeft de studie verricht in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het ministerie wil inzichtelijk hebben in hoeverre inwoners van de IJmond worden blootgesteld aan schadelijke stoffen die van het grote staalbedrijf komen en welke gevolgen dat heeft.

5 uur geleden