Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdediger De Vrij heeft eindelijk weer wat te vieren met Oranje

Verdediger De Vrij heeft eindelijk weer wat te vieren met Oranje

AMSTERDAM (ANP) - Voor Stefan de Vrij voelde de overwinning met het Nederlands elftal op Bosnië en Herzegovina (3-1) zondag extra bijzonder. De centrale verdediger maakte al deel uit van de selectie die in 2014 bij het wereldkampioenschap brons behaalde, maar moest de laatste jaren steeds genoegen nemen met een rol als reserve achter Matthijs de Ligt en aanvoerder Virgil van Dijk.

Vorige maand had De Vrij, vanwege de afwezigheid van De Ligt, al basisplaatsen tegen Mexico, Bosnië en Herzegovina en Italië, maar die duels leverden geen zege op. Met Daley Blind naast zich in het centrum won Oranje zondag eindelijk wel.

"Er is blijdschap over het resultaat, dat ten eerste", zei De Vrij. "We hebben veel goede dingen gezien, maar ook dingen die beter kunnen. Ik denk dat we heel veel kansen hebben gecreëerd. We hadden er meer kunnen maken. Bij vlagen hebben we in een hoog tempo gespeeld en probeerden we Bosnië kapot te spelen. Aan de andere kant moeten we soms wat minder slordig zijn. We leden af en toe onnodig balverlies, waardoor het bij ons 'open' lag. In de omschakeling hebben we veel ruimte weggegeven."

Meer naar voren

Volgens De Vrij speelde Bosnië in vergelijking met de vorige wedstrijd in oktober (0-0) nu meer naar voren. "Ze hebben vaardige spelers die gevaarlijk kunnen zijn in de omschakeling. Daar kunnen we aan werken. Dat geldt niet alleen voor de verdediging, het is meer een teamkwestie. Dat we met z'n allen geen druk op de bal krijgen en overal te laat komen. We moeten beter onze momenten herkennen. Soms is het verstandiger eerst terug te komen in de organisatie dan steeds uit te stappen."

Het resultaat was zondag het belangrijkste. "Dat beseften we heel goed. Ook voor de ranking om groepshoofd te zijn bij de WK-kwalificatie. Het enige dat ik heb gehoord is dat als we zouden winnen, we daarvoor in aanmerking zouden komen", aldus De Vrij.

Meer uit Voetbal

Aké wil na korte en roerige week bij Oranje niet te hard oordelen

PARIJS (ANP) - Nathan Aké wil na de teleurstellende start van de tweede periode onder bondscoach Ronald Koeman niet te hard oordelen.Volgens de verdediger van Manchester City heeft Oranje tijd nodig, zeker na de onrustige aanloop naar het duel met de Fransen.

58 minuten geleden
Trainer Koeman: dit heeft niets te maken met ontbrekende spelers

PARIJS (ANP) - Volgens bondscoach Ronald Koeman had de stevige nederlaag van het Nederlands elftal bij Frankrijk (4-0) niets te maken met de vele ontbrekende spelers. "Wij maken fouten op plekken in het veld waar geen fouten mogen worden gemaakt. Dat was de oorzaak dat we al snel een verloren wedstrijd speelden. Verliezen bij Frankrijk kan, maar het verschil was te groot. Dat had ik niet verwacht", zei hij bij de NOS.

9 uur geleden
Oranje-aanvoerder Van Dijk: na 7 minuten was het duel verloren

PARIJS (ANP) - Volgens Virgil van Dijk speelde het Nederlands elftal in Parijs tegen Frankrijk al snel een verloren wedstrijd. "Als je na 7 minuten al met 2-0 achter staat wordt het een hels karwei", zei de aanvoerder bij de NOS. "Dan is het eigenlijk al verloren." De vicewereldkampioen won met 4-0.

10 uur geleden
Oranje lijdt kansloze nederlaag in Frankrijk na dramatische start

PARIJS (ANP) - Oranje is de EK-kwalificatiereeks begonnen met een ruime nederlaag in en tegen Frankrijk. In het Stade de France bij Parijs werd het 4-0 voor de vicewereldkampioen. Al na 21 minuten was het 3-0.

10 uur geleden
Griekenland begint in 'groep Oranje' met zege op Gibraltar

FARO (ANP) - Griekenland is de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal begonnen met een zege op Gibraltar. In het Portugese Faro, waar Gibraltar een thuiswedstrijd speelde, werd het 3-0 voor de voormalig Europees kampioen. Beide landen spelen in dezelfde kwalificatiepoule als het Nederlands elftal.

10 uur geleden
Tadic wijst Servië de weg tegen Litouwen

BELGRADO (ANP) - Servië is aan de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2024 begonnen met een overwinning op Litouwen. Dusan Tadic speelde een belangrijke rol bij de zege van 2-0 in Belgrado.

10 uur geleden
Lukaku bezorgt bondscoach Tedesco goede start bij België

SOLNA (ANP) - De voetballers van België zijn onder de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco de EK-kwalificatie begonnen met een ruime overwinning op Zweden. In Solna wonnen de Belgen dankzij drie treffers van Romelu Lukaku met 3-0.

10 uur geleden