Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachten vermoorden zwarte jogger aangeklaagd

Verdachten vermoorden zwarte jogger aangeklaagd

BRUNSWICK (ANP) - De drie blanke verdachten van de dood van een zwarte jogger in de Amerikaanse staat Georgia zijn officieel aangeklaagd voor moord. Dat melden Amerikaanse media.

De 25-jarige Ahmaud Arbery werd op 23 februari tijdens het joggen bij Brunswick doodgeschoten door oud-politieagent McMichael en zijn zoon. De derde verdachte filmde alles. De verdachten zeiden tegen de politie dat ze dachten dat Arbery een inbreker was en dat ze hem daarom hadden aangevallen.

Op de videobeelden is te zien hoe Arbery letterlijk vecht voor zijn leven. Uiteindelijk stort hij ter aarde met een schotwond.

McMichael en zijn zoon waren snel opgepakt, maar ze werden vrijgelaten nadat ze hun verklaring hadden gegeven. Toen beelden van de moord op sociale media verschenen, reageerden veel mensen boos en verontwaardigd. Kort daarop werden de verdachten opnieuw aangehouden.

Meer uit Buitenland

Biden hekelt 'giftige sfeer' in Amerikaanse politiek

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden wil dat er een einde komt aan de "giftige sfeer" in de Amerikaanse politiek. Hij zei dat het "meer dan ooit" nodig is dat te veranderen. Hij hekelde dat belangrijke besluiten pas op het laatste moment tot stand komen. Dat kan en mag niet meer voorkomen, vindt de president.

9 minuten geleden
Gat in ozonlaag boven Zuidpool was haast nooit zo groot

PARIJS (ANP) - Het gat in de ozonlaag boven de Zuidpool is haast nog nooit zo groot geweest als nu. Het gat is 26 miljoen vierkante kilometer in omvang, oftewel bijna drie keer Brazilië, meldt de Europese ruimtevaartorganisatie ESA woensdag.

2 uur geleden
NAVO's wapen- en munitievoorraad raakt op, meldt topman Bauer

WARSCHAU (ANP/RTR) - De bodem van de wapen- en munitievoorraad van de NAVO is door de oorlog in Oekraïne in zicht volgens NAVO-topman Rob Bauer. De Nederlandse luitenant-admiraal Bauer vindt dat de defensie-industrie de productie van uitrusting en munitie flink moet opschroeven. Hij zei dit op een conferentie in Warschau, het Warschau Veiligheidsforum.

3 uur geleden
Azerbeidzjaanse president slaat gesprek met Armenië toch over

GRANADA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev heeft besloten om donderdag de gesprekken met Armenië over de toekomst van Nagorno-Karabach toch over te slaan. Volgens het Azerbeidzjaanse staatspersbureau APA zegde Aliyev zijn bezoek af omdat er een "anti-Azerbeidzjaanse sfeer" hing rond het overleg, dat plaats zou vinden in het Spaanse Granada. EU-bronnen bevestigen dat de president wegblijft.

6 uur geleden
Nobelprijs Scheikunde voor nanotechnologie, namen waren uitgelekt

STOCKHOLM (ANP) - De Nobelprijs voor de Scheikunde gaat dit jaar naar de Tunesische Amerikaan Moungi Bawendi, de Amerikaan Louis E. Brus en de Rus Aleksej Ekimov. Zij ontvangen de belangrijkste wetenschapsprijs voor hun werk aan nanotechnologie. Dat heeft de Zweedse Koninklijke Academie van Wetenschappen woensdag bekendgemaakt.

7 uur geleden
Servische politicus die aanval in Kosovo organiseerde vrijgelaten

BELGRADO (ANP/RTR) - De etnisch Servische politicus die achter een dodelijke schietpartij in Kosovo zegt te zitten, is vrijgelaten uit de cel. Een Servisch hof vindt het niet nodig om Milan Radoicic in detentie te houden. De politicus was dinsdag aangehouden nadat hij Kosovo was ontvlucht.

7 uur geleden
Paus kritisch op klimaatbeleid: we naderen een mogelijk breekpunt

ROME (ANP) - Paus Franciscus is kritisch op het klimaatbeleid wereldwijd. Hij heeft de laatste jaren ingezien dat de internationale reactie op de klimaatcrisis "niet adequaat is geweest, terwijl de wereld waarin we leven aan het instorten is en wellicht een breekpunt nadert". Dat schrijft de leider van de Rooms-Katholieke Kerk in de woensdag gepubliceerde encycliek, een pauselijke brief.

7 uur geleden