Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachten overval waardetransport zaterdag voor rechter

Verdachten overval waardetransport zaterdag voor rechter

AMSTERDAM (ANP) - De zes verdachten van de gewelddadige overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord moeten zaterdag voor de rechter-commissaris verschijnen. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na een bericht van RTL Boulevard. De voorgeleidingen zullen waarschijnlijk de hele dag gaan duren.

Het OM verdenkt alle mannen, die uit België en Frankrijk komen, van betrokkenheid bij de overval. De rechter-commissaris zal een besluit nemen over de voorlopige hechtenis van de verdachten. Aan het eind van de dag hoopt het OM de beslissingen van de rechter te kunnen delen.

Nog zeker twee verdachten van de overval zijn voortvluchtig, meldde de politie donderdag. Een zevende verdachte is overleden. Het is nog niet bekend hoe die om het leven is gekomen. Twee van de aangehouden mannen raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis. Een van hen is daar inmiddels ontslagen.

De Amsterdamse politiechef Frank Paauw zei donderdagavond in het televisieprogramma Nieuwsuur dat de politie aanneemt "dat de gestolen buit helemaal is teruggevonden". Het zou gaan om "goud van juweliers en andere waardevolle spullen". Wat de precieze waarde is van de buit, moet nog uit onderzoek blijken. Verschillende media meldden al dat de edelmetalen een waarde zouden hebben van 50 miljoen euro.

Meer uit Binnenland

Februaristaking van 1941 herdacht in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt zondagmiddag weer de Februaristaking van 1941 herdacht op het Jonas Daniël Meijerplein. Onder anderen burgemeester Femke Halsema en schrijver Johan Fretz houden een toespraak. Ook worden er kransen en bloemen gelegd bij het standbeeld van De Dokwerker op het plein.

2 uur geleden
Nesten van vogels weer te zien op camera tijdens Beleef de Lente

ZEIST (ANP) - Nesten van bosuilen, kerkuilen, steenuilen en zeearenden zijn weer te zien via de camera's van Vogelbescherming. Zondag gaan de camera's van het populaire project Beleef de Lente weer aan, waar meer dan een miljoen mensen naar vogels in hun nest kijken. Dit jaar kan er naar dertien vogelsoorten gekeken worden.

3 uur geleden
Dode in huis in Ridderkerk, drie aanhoudingen

RIDDERKERK (ANP) - Een 61-jarige man in een woning in het Zuid-Hollandse Ridderkerk is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden na een reanimatie. De politie zegt een misdrijf niet uit te sluiten en heeft "uit voorzorg" drie mensen, die in het huis aan de Voorn aanwezig waren, aangehouden.

9 uur geleden
Dode gevonden in Rotterdam, politie sluit misdrijf niet uit

ROTTERDAM (ANP) - In een woning aan de Kromme Hagen in de Rotterdamse wijk IJsselmonde is zaterdagmiddag een dode gevonden. Het gaat om een 61-jarige Rotterdammer, laat de politie weten. Na een eerste onderzoek door de politie en een arts kan een misdrijf niet worden uitgesloten. De 61-jarige bewoner, die ook in het huis aanwezig was, is "uit voorzorg" aangehouden.

11 uur geleden
Veel emoties en 'glorie aan Oekraïne' bij herdenking in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Zo'n 2000 mensen herdachten zaterdag in Utrecht de oorlog in Oekraïne. In het Beatrix Theater kwamen tijdens het evenement Remember Together Oekraïense vluchtelingen en Nederlanders samen om stil te staan bij de inval door Rusland precies twee jaar geleden. Tijdens het programma met toespraken, muziek en dans klonk geregeld de leus 'glorie aan Oekraïne'.

14 uur geleden
Ruim driehonderd klimaatactivisten aangehouden bij blokkade A10

AMSTERDAM (ANP) - In totaal 326 klimaatactivisten zijn zaterdagmiddag aangehouden bij de blokkade van Extinction Rebellion op de A10 Zuid bij het ziekenhuis VUmc in Amsterdam. Van hen zijn er 31 gearresteerd omdat ze de blokkade veroorzaakten en daarmee voor gevaar zorgden in het verkeer.

15 uur geleden
Laatste klimaatactivisten van A10 gehaald, weg nog niet vrij

AMSTERDAM (ANP) - De laatste klimaatactivisten zijn zaterdagmiddag van de snelweg A10 gehaald in Amsterdam. Het was een groep van ongeveer veertig actievoerders die nog op de snelweg zat. De politie moest ze wegslepen naar de bussen om ze weg te voeren. Eerder waren al meerdere bussen vol met actievoerders vertrokken.

16 uur geleden