Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte van aanslag op Poolse supermarkt blijft vastzitten

Verdachte van aanslag op Poolse supermarkt blijft vastzitten

HAARLEM (ANP) - Sersinio D., die verdacht wordt van een aanslag op een Poolse supermarkt in Aalsmeer, blijft vastzitten. Dit meldt de rechtbank in Haarlem dinsdag.

De explosie had plaats op 7 december 2020 en was de eerste in een reeks van aanslagen op Poolse supermarkten door heel Nederland. In totaal zijn bij justitie negen verdachten in beeld. Het motief is nog steeds onbekend.

De 20-jarige D. heeft maandag bij de eerste niet-inhoudelijke zitting in zijn zaak gezwegen. Het Openbaar Ministerie denkt dat hij betrokken is bij de explosie in december, onder meer omdat op de bewuste dag twee forse stortingen op zijn rekening zijn gedaan.

De advocaat van D. verzocht maandag tevergeefs om haar cliënt in afwachting van de behandeling van de zaak op vrije voeten te stellen. Het is nog niet bekend wanneer de volgende zitting in zijn zaak plaatsvindt.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Moslims willen van Talpa weten waar bedrijf in racismedebat staat

AMSTERDAM (ANP) - Zes grote moslimorganisaties willen dat mediabedrijf Talpa kleur bekent in het racismedebat. Dat lieten zij vrijdag weten, nu Talpa een verzoek van de Nederlandse moslims om de samenwerking met de tv-familie Meiland te heroverwegen naast zich heeft neergelegd. Het bedrijf van John de Mol stelt alleen verantwoordelijk te zijn voor uitspraken die de Meilandjes in zijn programma doen.

1 uur geleden
Militairen gaan helpen bij prikken, volgende week meer duidelijk

DEN HAAG (ANP) - Koepelorganisatie GGD GHOR Nederland heeft Defensie gevraagd om ondersteuning op de priklocaties, bevestigt een woordvoerder van Defensie vrijdag. Daardoor kan het departement nu kijken hoeveel mensen er nodig zijn en waar zij ingezet worden. Maandag weet het waar de medewerkers ingezet worden.

2 uur geleden
De Jonge: prikplicht niet aan de orde, geheel uitsluiten kan niet

DEN HAAG (ANP) - Een vaccinatieplicht is niet aan de orde en er wordt ook niet over gesproken in het kabinet, maar het categorisch en bij voorbaat uitsluiten deed demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vrijdag niet.

2 uur geleden
Vakbond: maak testen voor reizigers uit Zuid-Afrika verplicht

SCHIPHOL (ANP) - Het zou goed zijn als reizigers die uit Zuid-Afrika in Nederland aankomen, verplicht worden om zich te laten testen op corona. Dat vindt voorzitter Chris van Elswijk van de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC). Ook luchthaven Schiphol zou het toejuichen als meer reizigers zich laten testen na aankomst, maar dat is volgens een woordvoerder nu nog niet af te dwingen. Als het testbeleid veranderd zou moeten worden, dan zou dat aan de Nederlandse overheid zijn.

2 uur geleden
Kabinet verlengt 'vliegverbod' voor landen zuidelijk Afrika

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet verlengt de 'vliegverboden' voor zuidelijk Afrikaanse landen tot en met 15 december. Het verbod zou zaterdag om 23.59 uur aflopen, maar het kabinet wil meer tijd om te zien welke gevolgen de nieuwe Omikron-variant heeft voor het aantal besmettingen. Het RIVM heeft dat ook geadviseerd. Op twee vluchten eind vorige week vanuit Zuid-Afrika naar Nederland zaten in totaal zestien passagiers die met die virusvariant waren besmet.

2 uur geleden
Ruim 1700 boosterprikken zonder afspraak bij GGD Hollands Midden

LEIDEN (ANP) - Bij de priklocaties in de GGD-regio Hollands Midden zijn vrijdag 1747 boosterprikken uitgedeeld aan mensen die daar geen afspraak voor hoefden te maken. De regionale GGD kondigde vrijdag aan dat het boosterprikken zonder afspraak zet voor zestigplussers, omdat het aantal mensen dat een afspraak maakt voor de boostervaccinaties achterblijft.

2 uur geleden
GGD: vrije inloop voor boosterprik was tijdelijke actie

UTRECHT (ANP) - Dat 60-plussers in Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn zonder afspraak een boosterprik tegen het coronavirus kunnen halen als er doses over zijn, is een "tijdelijke actie", zegt de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland. Alle regio's bereiden zich erop voor om de komende weken veel meer mensen te vaccineren. Zij hebben nu alvast meer vaccineerders ingezet, en daardoor ontstaat ruimte om mensen met vrije inloop in te enten en "de capaciteit niet verloren te laten gaan".

3 uur geleden