Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verboden speelgoedwapens op braderie in Kruiningen

Verboden speelgoedwapens op braderie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft zaterdag op de braderie in Kruiningen bij twee standhouders speelgoedwapens in beslag genomen, omdat ze te veel op echte wapens leken.

'De wapens zijn zwartkleurig en lijken op echte pistolen', aldus de politie. Ze vraagt bezoekers van de braderie die eerder die dag al dergelijke wapens hebben gekocht deze te vernietigen.

Tientallen

De politie kreeg zaterdag om 11.00 uur een melding dat op de braderie twee jongemannen met een vuurwapen gezien waren. 'De melder had de indruk dat het duo wat van plan was', aldus de politie. 'Het zou gaan om een pistool.' Agenten gingen in kogelwerende vesten op onderzoek uit. De twee bedoelde jongemannen zijn niet meer aangetroffen. Wel zagen de agenten dat vanuit een kraam zwartkleurige speelgoedpistolen werden verkocht. Het speelgoed, dat in kratten was opgeslagen, is in beslag genomen. Het gaat om enkele tientallen speelgoedpistolen. Ook bij een andere standhouder werd een dergelijk speelgoedvuurwapen in beslag genomen. Dit speelgoed is in Nederland verboden, omdat het er echt uitziet en dus gebruikt kan worden bij een beroving of overval. Agenten nemen dit soort meldingen dan ook altijd erg serieus.

Meer uit Reimerswaal

Gevarieerde open dag zaterdag in Groene Kamers van Rilland

BATH - De gemeente Reimerswaal organiseert zaterdag, samen met verschillende partners, een open dag in het gebied van de Groene Kamers van Rilland. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen verschillende interessante projecten worden bezocht. Neem bijvoorbeeld een kijkje in een zonnepark, ga mee met de rondleidingen over historisch Bath en de gebiedsontwikkeling in het oostelijk deelgebied of breng een bezoekje aan een notenboomgaard. 

2 dagen geleden
Kapelle neemt afscheid van gemeentesecretaris Arnold van den Berge

KAPELLE - Op vrijdag 28 juni neemt de gemeente Kapelle afscheid van gemeentesecretaris en directeur Arnold van den Berge. 'Arnold heeft 42 jaar gewerkt bij de gemeente Kapelle en gaat genieten van zijn welverdiende pensioen', laat de gemeente Kapelle weten. Frank Leijnse wordt zijn opvolger.

3 dagen geleden
Miljoeneninvestering voor vernieuwing in Wemeldinge

WEMELDINGE - Maandag vond de derde informatieavond plaats over de bouw van een nieuwe gymzaal en Integraal Kind Centrum (IKC) in Wemeldinge. De avond werd bezocht door allerlei betrokkenen uit het dorp, van ouders van leerlingen tot directe omwonenden van de huidige school. Met een prijskaartje van ruim tien miljoen euro is dit volgens wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle het meest omvangrijke project ooit voor Wemeldinge. Hij noemt het een investering die het dorp toekomstbestendiger maakt. 

3 dagen geleden
Freek de Jonge zaterdag te gast in Kapelle: 'In Zeeland groeide het diepe verlangen om op het toneel te staan'

KAPELLE - Halsoverkop - het gezin had nog niet eens een woning gevonden - moest Freek de Jonge in 1962 naar Vrouwenpolder verhuizen. Zijn vader had een nieuwe baan. "Ik was achttien en begon in Zaandam, waar we woonden, net een beetje het gevoel te krijgen hoe ik kon komen waar ik wilde zijn. In Zeeland kende ik niemand. Ik moest helemaal opnieuw beginnen", vertelt de gevierd cabaretier. Toch schreef De Jonge een boek over deze tijd. En het is nog mooi ook, belooft hij. Zaterdag bezoekt De Jonge Kapelle en Goes voor de presentatie van 'De Zeeuwse Jaren'.

4 dagen geleden
Leefbaarheidsonderzoek toont aan: Goed wonen in Kapelle

KAPELLE - De leefbaarheid in grotere woonplaatsen in Zeeland is iets minder gunstig dan in kleinere woonplaatsen, stelt Regiobank na een leefbaarheidsonderzoek dat zij liet uitvoeren. Een belangrijke uitkomst van het onderzoek is dat Kapelle, Zierikzee en Hulst de leefbaarste kleinere woonplaatsen in Zeeland zijn, laat de bank weten.

4 dagen geleden
Lezersfoto van de week: Donkere wolken boven de moer

YERSEKE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode toont deze keer een foto van Marian Willeboer-Goeree. 'Donkere wolken boven de Yerseke Moer', schrijft ze erbij.

6 dagen geleden
Skeelerronde door Krabbendijke

KRABBENDIJKE - IJs- en skeelervereniging Krabbendijke houdt op woensdag 19 juni de 27e skeelerronde door Krabbendijke.

1 week geleden