Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verbod op recreatieve overnachtingen: campings, recreatieparken, B&B's en jachthavens

Verbod op recreatieve overnachtingen: campings, recreatieparken, B&B's en jachthavens

THOLEN - Met ingang van vrijdag 3 april 18.00 uur mag er in de provincie Noord-Brabant niet meer overnacht worden op (mini)campings, recreatieparken, bed & breakfasts, Airbnb's en jachthavens. Dat hebben de drie voorzitters van de Brabantse Veiligheidsregio's besloten.

Ook moeten alle gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen op campings dicht. De maatregelen hebben als doel om reisbewegingen in en naar Noord-Brabant te voorkomen.

Uitzonderingen

Er zijn uitzonderingen gemaakt voor hotels en het (laten) overnachten van seizoenarbeiders en zorgpersoneel, vaste standplaatsen met eigen voorzieningen, en tijdelijke bewoning anders dan voor recreatief nachtverblijf. Bij dat laatste moet gedacht worden aan persoonlijke omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een echtscheiding.

De Veiligheidsregio's hopen met de maatregelen een extra claim op de al overbelaste zorg en verdere verspreiding van het coronavirus de kop in te drukken. 

Meer uit Tholen

Deze 8 verenigingen op Tholen gaan weer loten verkopen via de Grote Clubactie

THOLEN - De Grote Clubactie gaat op zaterdag 23 september weer van start en dit jaar doen acht Thoolse verenigingen mee. Dit initiatief biedt verenigingen de kans extra inkomsten te genereren voor hun activiteiten door de verkoop van loten. Een lot kost 3 euro per stuk, waarvan 80 procent naar de club gaat.

1 uur geleden
Tholen maakt zich op voor Nationale Burendag

THOLEN - De jaarlijkse Nationale Burendag staat voor de deur en belooft op zaterdag 23 september een dag vol gezelligheid en verbinding te worden in de gemeente Tholen. In de provincie Zeeland zijn 124 activiteiten aangemeld. Landelijk staat het aantal aanmeldingen op 8213 activiteiten. Zo maken organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts bekend. 

6 uur geleden
Weekendweer Tholen: 'Herfst start met vleugje nazomer'

THOLEN - Dit is het weerbericht voor het eiland Tholen van zaterdag 23 en zondag 24 september. Kort samengevat: We kunnen een regenachtige start van het weekend verwachten, maar zondag brengt nazomerweer met zon en warme temperaturen.

20 uur geleden
Weihoek in het midden van zonneparkstrijd: Omwonenden positief, SP niet

THOLEN - Hoewel de omwonenden van de Weihoek in Poortvliet positief zijn over het idee van een zonnepark in hun landschap, kan dit op weerstand stuiten in de gemeenteraad. Het zonnepark is een risico van overbelasting van het stroomnet en in strijd met een eerder aangenomen motie, aldus Theo Korevaar van de SP Tholen.

1 dag geleden
Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

2 dagen geleden
Vermiste 82-jarige man uit Tholen gevonden in ziekenhuis Frankrijk

THOLEN - De 82-jarige man uit Tholen die sinds zaterdag 16 september vermist was, is woensdag weer gevonden in een ziekenhuis in Frankrijk. Dat laat de familie van de man weten op social media.

2 dagen geleden
Op de werkvloer bij Joey: 'Je kijkt nooit meer hetzelfde naar een verpakking'

Niemand kan mooier over een beroep vertellen dan degene die er dagelijks mee bezig is. Wie zijn de mensen achter het beroep, wat zijn hun drijfveren? Wat maakt hun vak de moeite waard, elke werkdag weer? En hoe ziet die werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Joey Cloots.

2 dagen geleden