Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Verander je Blik’: KEW en Welzijn Middelburg doen mee aan VOORbeeld-verkiezing 2022

‘Verander je Blik’: KEW en Welzijn Middelburg doen mee aan VOORbeeld-verkiezing 2022

MIDDELBURG - In juni is het stemmen voor de jaarlijkse VOORbeeld-verkiezing 2022 van stichting VOOR van start gegaan. Tot en met 14  juni om 23.59 uur kan er gestemd worden. Stichting VOOR zet zich in voor projecten waar de wereld iets mooier van wordt. Dat noemt de organisatie ‘het VOORbeeld’. Dit jaar doen er 76 projecten mee aan de verkiezing. Het project ‘Verander je Blik’, van Kunsteducatie Walcheren en Welzijn Middelburg is de enige Zeeuwse inzending.

Van de 15 projecten met de meeste stemmen op 14 juni om 23.59 uur worden door VOOR referenties nagetrokken. De jury bespreekt deze 15 projecten vervolgens rop 8 juli en kiest maximaal zes projecten die zij nomineren. De genomineerde projecten geven een presentatie op de feestelijke finale van de VOORbeeld verkiezing op donderdagavond 20 oktober (vanaf 17 uur) bij Beachclub Down Under in Nieuwegein. Daar kiest de jury op basis van de presentaties van de genomineerde projecten de winnaar die zich VOORbeeld 2022 mag noemen. Alle genomineerde projecten ontvangen in ieder geval €10.000 en de jury beslist welke projecten het gewenste bedrag voor hun project ontvangen.

Welzijn en Kunst op recept
‘Verander je blik’ draait om het concept ‘Welzijn & Kunst op Recept’, dat is ontstaan in de samenwerking tussen KEW en Welzijn Middelburg. Samen willen de organisaties niet-medische recepten bieden om een gezonde leefstijl te bevorderen, de gezondheid en het welbevinden van Middelburgers te verhogen en (onnodig) zorggebruik voor welzijnsklachten verlagen. De eerste stap is de verwijzing door de huisarts. Vervolgens kijkt de welzijnscoach samen met de ‘deelnemer’ waar deze bij gebaat is. Het resultaat? De ‘deelnemer’ komt beter in zijn vel te zitten door deelname aan welzijns- of kunstinterventies. Het uitgangspunt voor de huisartsen en de welzijnscoach zijn de levensdomeinen uit de positieve gezondheid van Machteld Huber. Het concept is niet nieuw, maar deze stap verder wél! Om nog gerichter te kunnen aansluiten bij iedere deelnemer willen de organisaties recepten of ‘arrangementen’ ontwikkelen waarin een stapsgewijze samenhang zit, naar voorbeeld van de participatieladder. Daarbij vergroten deelnemers stapsgewijs hun participatie in de maatschappij. Deelnemers krijgen een welzijns- & kunstarrangement aangeboden dat aansluit bij een van de levensdomeinen van positieve gezondheid, bijvoorbeeld meedoen. Dit gaat leiden tot herstel van hun medische klachten en tot minder frequent bezoek aan de huisarts. Doordat het een reeks is van diverse activiteiten is de preventieve werking een belangrijk aspect. Tegelijkertijd krijgt de deelnemer de kans om zich tijdens een traject te ontwikkelen. Je leest er meer over in de flyer van het project.

Stemmen
Stemmen is eenvoudig. Bovenaan de stempagina kun je (vanaf 1 juni 8.00 uur) inloggen via Facebook en/of LinkedIn. Zodra je dat gedaan hebt staan er + en - symbolen bij alle projecten en kun je 10 punten verdelen. 10 aan 1 project of 10 projecten 1 punt en alles er tussenin. In deze video doen we voor hoe je kunt stemmen door in te loggen via Facebook : https://youtu.be/T4T0iv5JtJ4. Inloggen via LinkedIn werkt vergelijkbaar.

Meer uit Middelburg

Sint maakt Archipelschool De Sprong groen

KOUDEKERKE - Archipelschool De Sprong in Koudekerke heeft vandaag een start gemaakt met het vergroenen van het schoolplein.?Sinterklaas en zijn Pieten kwamen vanmorgen om 8:30 uur met de tractor naar de school. 

11 uur geleden
Subsidies Provincie Zeeland voor masterclass schrijven filmplannen en Middelburg Winterstad

MIDDELBURG - Op 21 juli 2023 stelde de Provincie Zeeland een nieuwe subsidieregeling open, de Impuls Jongerencultuur. Het doel van de regeling is jongeren te stimuleren nog meer en vaker deel te nemen aan culturele activiteiten. Gedeputeerde Staten heeft vandaag besloten twee projecten te subsidiëren.  

13 uur geleden
Rechter eist rectificatie Science Guide van berichtgeving over naderend faillissement UCR

MIDDELBURG - De rechter eist een rectificatie van Science Guide van deberichtgeving over een naderend faillissement voor University College Roosevelt (UCR) in Middelburg. In recente publicaties op Scienceguide.nl is er meerdere malen gespeculeerd over een naderend faillissement van UCR. 

13 uur geleden
John de Jonge voorgedragen als nieuwe wethouder Veere

DOMBURG - Op dinsdag 4 december heeft Hart voor Veere (HVV) bekend gemaakt dat John de Jonge wordt voorgedragen als haar nieuwe wethouder in de gemeente Veere. Hij is 61 jaar en woont in Vlissingen. John de Jonge is vooral bekend als voormalig wethouder van de gemeente Vlissingen. Hij zal de op 12 september teruggetreden Marcel Steketee opvolgen in deze functie.

13 uur geleden
Lange Jan in Middelburg luidt nieuwe jaar alvast in door programmeerfoutje

MIDDELBURG - Commotie in Middelburg, rond middernacht. Om 12.00 uur werden de klokken van de Lange Jan spontaan geluid. Dat duurde zeker tien minuten. Op sociale media vroegen veel mensen zich af of de beroemde toren misschien op hol was geslagen.

17 uur geleden
Scooterbestuurder gewond na valpartij Middelburg

MIDDELBURG – Bij een eenzijdig ongeval in Middelburg is maandagmiddag een scooterbestuurder gewond geraakt.

1 dag geleden
Kees en zijn inzet voor Grijpskerke

GRIJPSKERKE - In het verleden werkte Kees 's nachts waardoor de dag uit vrije tijd bestond. Het helpen van anderen is hem niet onbekend, want zoals Kees over die tijd vertelt: “Ik deed toen nog best wel eens wat voor een ander." Inwoners uit Grijpskerke wisten Kees te vinden en dat is nu niet anders, want via vrijwilligerswerk is de inzet van Kees voor het dorp alleen maar vergroot.

1 dag geleden